به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدباقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در نشست اتاق فکر مرکز مطالعات اجتماعی و جرم شناسی این معاونت که با حضور اساتید دانشگاه و مسئولان برخی نهادها برگزار شد، اظهار کرد: اقدامات و فعالیتهای پیشگیرانه باید با نظارت جامعه علمی کشور انجام و تقویت شود.
معاون رییس قوه قضاییه با تاکید بر پیوند بین مراکز علمی با فعالیتهای نهادها به ویژه قوه قضاییه تصریح کرد: دانشگاه محور کار است و دانشگاهها در کنار برنامههای قوه قضاییه میتوانند حضور داشته باشند.
وی این اقدام را مورد تاکید رهبر معظم انقلاب و توصیه رئیس قوه قضاییه دانست و ادامه داد: بخشی از همایشهایی که برگزار میشود، باید به تولید علم پیشگیری کمک کند چون هدف از همه این اقدامات و تلاش ها، کاهش جرم، جنایت و دعاوی در کشور است و در حقیقت میخواهیم مصلح اجتماعی باشیم.
الفت با اشاره به اینکه مجموعه اقدامات پیشگیرانه باید چنان سازمان یافته مدیریت شود که در نهایت اهداف ترسیم شده محقق شود، تصریح کرد: در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، زمینه عملیاتی شدن پژوهش ها، یافتههای علمی و نظرات اساتید فراهم میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه از آنجا که عمده رفتارهای خشونت آمیز و جرم زا در محیط اجتماعی افراد ریشه دوانیده است، با کمک اساتید دانشگاه و حوزه میتوان به سمت مبدا و منبع شناسی جرم حرکت و به تبع آن، با بررسی علل و عوامل بروز جرم، از وقوع آن پیشگیری کرد یا اینکه آن بزه را تا میزان زیادی کاهش داد.
اتاق فکر و هیاتهای اندیشه ورز متبوع در ۴ فصل و ۱۲ ماده با دعوت از اساتید برجسته دانشگاه و حوزه در این معاونت تشکیل شده است و ابزار مدیریتی است که میتواند با بهرهگیری از تفکر جمعی، با شناسایی فرصت ها، تهدیدها، نقاط قوت و ضعف، خطاپذیری عملکرد مجموعه را به کمترین میزان ممکن کاهش داده و در ارائه راه حلهایی برای بهبود عملکرد، مفید باشد.
اتاق فکر از سه کمیته پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، پیشگیری از آسیبهای نوپدید و جرایم سایبری، و پیشگیری از آسیبهای جرایم، دعاوی و اختلافات تشکیل شده است.
انتهای پیام/