به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از وزارت نیرو، اسماعیل نمازی، سرپرست دفتر تحقیقات و ساخت داخل اظهار داشت: آمادگی بیش از ۹۵ درصدی نیروگاههای کشور در تابستان گذشته گویای عدم وابستگی و رسید به خود کفایی صنعت برق کشور است. در حال حاضر ۹۰ درصد قطعات توربینهای ساخت داخل از تولیدات بومی هستند و بیش از ۹۰ درصد کل تجهیزات نیروگاهها ساخت داخل هستند.
سرپرست دفتر تحقیقات و ساخت داخل شرکت برق حرارتی تاکید کرد: امکانات موجود مجموعه وزارت نیرو در زمینه ساخت داخل تجهیزات نیروگاهی در خاورمیانه بینظیر بوده و حرف اول را در منطقه میزند که کاملاً قابل رقابت با سازندگان سرشناس این حوزه در دنیاست. پروژههای ساخت داخل در حوزه مکانیک به خاطر بهره گیری از روش مهندسی معکوس عموماً موفق بوده و حوزه الکتریک و حوزه ابزار دقیق در رتبههای بعدی قرار دارند.
وی در ارتباط با میزان اهمیت تجهیزات نیروگاهی گفت: ساخت قطعات داغ نیروگاهی حساسیت ویژهای دارد و ایران جزو معدود کشورهای سازنده چنین تجهیزاتی است و در حال حاضر تمامی پرههای توربینهای صنعت برق بهوسیله متخصصین ایرانی ساخته شده و یا در حال ساخت هستند.
این مقام مسوول در باره اثر تحریمهای پیش رو در صنعت برق گفت: محدودیتهای ناشی از تحریمها قابلیت تبدیل به فرصت را داشته و همراهی این شرایط و وجود زیر ساختهایی که از قبل در صنعت برق پیریزی شده، میتواند منجر به شکوفایی در این مجموعه شود. پیریزی بنیانها و زیر ساختهای توسعه تجهیزات ساخت داخل در زمانی که کشور دچار تحریم و محدودیتهای شدید نبوده، انجام شده و راهبری آن بر عهده مدیران آیندهنگر صنعت برق کشور بوده است.
انتهای پیام/