مشاور رئیس دانشگاه تهران در خصوص اخذ شهریه جبرانی از دانشجویان روزانه در این دانشگاه توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛‌‌ در چند روز گذشته و با شروع فرآیند انتخاب واحد و ثبت نام دانشجویان ارشد بعضی از دانشجویان که اقدام به گذراندن واحدهای جبرانی دروس خود کرده بودند با پیغام عدم امکان ثبت‌نام و نیاز به تسویه حساب بابت گذراندن دروس جبرانی مواجه شده‌اند.

این اقدام دانشگاه در حالی صورت می‌گیرد که  قاسم احمدی لاشکی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مصاحبه‌‌ای  تاکید کرد: براساس قوانین مصوب هیچ دانشگاه دولتی حق ندارد از دانشجویان دوره‌ روزانه  برای دروس جبرانی یا دروس اصلی شهریه‌ای دریافت کند.

این اقدام دانشگاه برای دریافت وجه مضاعف از دانشجویان در شرایط فعلی اقتصادی و اجتماعی، روزگار سخت دانشجویان را از پیش نیز سخت‌تر کرده و باعث بروز مشکلات فراوان برای تعداد زیادی از دانشجویان شده‌است.

در این باره  احمدرضا خضری مشاور رئیس دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار   حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  اظهار کرد: در چند روز گذشته از نزدیک اظهارات این دانشجویان را شنیده‌ایم و دانشگاه تصمیماتی را بر همین اساس اتخاذ کرده است.

وی افزود: اصل موضوع، گذراندن دروس جبرانی برای دانشجویانی است که رشته کارشناسی آنها با رشته کارشناسی ارشد یا رشته کارشناسی ارشد آنها با رشته دکترا تطابق ندارد، طبق آیین نامه ابلاغی سال 94 وزارت علوم و مصوبه سال 88 هیئت امنا دانشگاه، دانشجویانی که دروس جبرانی دارند باید مبالغی پرداخت کنند، ضمن اینکه تعداد دروس جبرانی این دانشجویان هم به تشخیص گروه آموزشی باید حداکثر 12 واحد باشد تا زمینه تحصیل آنها در مقطع کارشناسی ارشد فراهم شود.

مشاور رئیس دانشگاه تهران تصریح کرد: در این آیین نامه هزینه دروس جبرانی بر اساس مصوبه هیئت امنای دانشگاه مشخص می‌شود؛ ضمن اینکه تمامی این موارد در آیین نامه ابلاغی وزارت متبوع که آخرین نسخه آن مربوط به سال 94 است، درج شده است.

جوابیه دانشگاه تهران به اخذ شهریه جبرانی از دانشجویان روزانه

تصویب شهریه دروس جبرانی با نظر هیئت امنا در سال 88

خضری گفت: مصوبه هیئت امنای دانشگاه تهران درباره میزان شهریه دروس جبرانی مربوط به سال 88 است، البته بسیاری از دانشکده‌ها از سال‌های گذشته شهریه دروس جبرانی را از دانشجویان اخذ و آنها هم این بدهی را پرداخت کرده‌اند که برای مثال می‌توان به دانشجویان ارشد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران اشاره کرد که اکثر دروس آنها به دلیل بین رشته‌ای بودن با این موضوع برخورد زیادی داشته است و باید مبالغی پرداخت می‌کردند.

وی با بیان اینکه کارشناسان آموزشی برخی دانشکده‌ها درباره دروس جبرانی و اعلام هزینه آن به دانشجویان غفلت کرده‌اند، افزود: به دلیل اینکه کارهای آموزشی دانشگاه تهران سیستمی انجام می‌شود و رصد آن آسان است، این مشکل هم اکنون به وجود آمده است، ضمن اینکه برخی دانشجویان ارشد هم، شهریه دروس جبرانی را پرداخت  و برخی هم آن را پرداخت نکرده‌اند.

مشاور رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: آیین‌نامه آموزشی کارشناسی‌ارشد، مصوب سال  94 وزارت علوم و مصوبه هیئت امنای دانشگاه نیز است. با وجود اینکه در طول برنامه تحصیلی یک دانشجوی کارشناسی‌ارشد روزانه پرداخت شهریه برای 32 واحد درسی که جزء واحدهای درسی است، لزومی ندارد؛ اما وقتی قرار است دانشجویی در رشته غیرمرتبط  پذیرش شود، نیاز است برای تقویت دانشجو دروس جبرانی از سوی او گذرانده شود و از آنجایی که این کار هزینه جدیدی را به سیستم تحمیل می‌کند، بحث پرداخت شهریه برای آن در نظر گرفته می‌شود.

چگونگی محاسبه شهریه برای دروس جبرانی

خضری در ادامه درخصوص چگونگی محاسبه شهریه برای دروس جبرانی تصریح کرد: اگر نیاز باشد درسی از دوره کارشناسی به دانشجو در مقطع کارشناسی‌ارشد ارائه شود، شهریه آن نیز مطابق تعرفه کارشناسی برای دروس جبرانی ارائه‌شده در نظر گرفته می‌شود، در مقابل نیز اگر درسی که به دانشجو ارائه شده، مربوط به مقطع کارشناسی‌ارشد باشد، شهریه‌اش براساس تعرفه این مقطع محاسبه می‌شود.

وی افزود: به عبارت دیگر شهریه‌ای که برای دروس جبرانی دانشجویان مقطع کارشناسی‌ارشد لحاظ می‌شود، براساس درس ارائه‌ شده به دانشجو است.

مشاور رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: اخذ شهریه بابت دروس جبرانی اقدامی خلاف قانون به شمار نمی‌رود و دانشجویان مشمول موظف به پرداخت شهریه هستند. به عبارت دیگر، براساس ماده 9 این آیین‌نامه تعداد واحد‌های دروس جبرانی به تشخیص گروه آموزشی حداکثر 12 واحد است.

خضری یادآور شد: در حال حاضر این ماده، تبصره‌ای نیز دارد که در آن به مسئله پرداخت هزینه اشاره شده است؛ در این تبصره کسب نمره قبولی 12 در دروس جبرانی الزامی است، ولی نمره مذکور در میانگین نیمسال و کل دانشجو محاسبه نمی‌شود و هزینه این دورس طبق تعرفه مصوب هیئت امنای موسسه از دانشجویان دریافت می‌شود.

وی بیان کرد: دانشگاه هیچ چشم داشتی به هزینه دریافتی از دانشجویان ندارد و تنها قصد مدیریت موضوع را دارد.

مشاور رئیس دانشگاه تهران گفت: دانشگاه قصد مدیریت این موضوع را دارد چراکه از دانشجویان کارشناسی صدها نفر در رشته‌های غیر مرتبط در حال تحصیل هستند، به طوری که اگر ما بخواهیم فقط برای 600دانشجو واحد جبرانی برگزار کنیم باید هزینه کلاس، حق التدریس اساتید، آزمایشگاه و مواد استفاده شده در آزمایشگاه را پرداخت کنیم و این هزینه‌ها قطعا باید جبران شود و چون این هزینه‌ها در بودجه دانشگاه پیش بینی نشده؛ دانشگاه مجبور است هزینه آن را از دانشجویان مشمول دریافت کند.

جوابیه دانشگاه تهران به اخذ شهریه جبرانی از دانشجویان روزانه

خضری ادامه داد: در سالهای گذشته 85درصد دانشجویان این هزینه را پرداخت کردند و دانشجویانی که پرداخت شهریه را تقبل نکرده و به آن معترضند حدود 15 درصد هستند البته دانشگاه برای این دسته از دانشجویان تسهیلاتی در نظر گرفته و انتظار دارد با همکاری دانشجویان این مشکل را برطرف نماید.

وی گفت: حذف این مصوبات و مقررات بالادستی در حدود اختیارات دانشگاه نیست و در صورتیکه همان نهادهای تصویب کننده، مصوبه دیگری را تصویب و ابلاغ کنند؛ دانشگاه به آن عمل خواهد کرد.

گفتنی است؛ در این باره محمود نیلی احمد آبادی رئیس دانشگاه تهران اعلام کرد که موضوع اخذ شهریه برای دانشجویان این مقطع مصوبه هیئت امنای دانشگاه است و موضوع جدیدی نیست، ضمن اینکه از زمان تصویب موضوع در هیئت امنای دانشگاه تهران این اقدام اجرایی شده است.

نیلی احمدآبادی افزود: دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد برای گذراندن دروس جبرانی خود باید میزان شهریه‌ای را پرداخت کنند که در طول سال‌های گذشته هم دریافت شده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار