به گزارش خبرنگارحوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛این روزها به هر عرصهای که در جامعه نگاه میکنیم رد پای جوانان دهه شصتی را میبینیم که با ورود به بخشهای مختلف توانسته اند، خوش بدرخشند. جوانانی صاحب ایده که با علم و توانایی سعی در نقش آفرینی موفق و موثر در جامعه را دارند.
دانیال عبادی هم یکی از همان دهه شصتیهای موفقی است که نه تنها در حرفه اصلی خود یعنی بازیگری توانسته جایگاه قابل دفاعی را کسب کند و کارنامه بسیار درخشانی دارد بلکه در سایر حوزهها هم ورود کرده و در عرصه ورزش و اجرا هم دستی بر آتش دارد.
او که در حال حاضر دانشجوی مقطع دکتری رشته بازرگانی است، پیش از آنکه خود را یک بازیگر بداند اذعان میکند که از کودکی ورزش را دنبال کرده و در برخی رشتهها مثل کاراته به صورت حرفهای فعالیت کرده است.
دانیال عبادی بیشتر به واسطه نقش آفرینیهایی که در فیلمهای سینمایی داشته در ذهن مخاطب جا باز کرده و این شبها با یک مسابقه تلویزیونی مهمان مخاطبان سیماست. به بهانه اجرای مسابقه «هفت درسه» که از قاب جادویی تلویزیون پخش میشود به سراغ دانیال عبادی رفتیم و با او به گفتگو نشستیم.
با آقای بای تهیه کننده و کارگردان مسابقه «هفت درسه» از قدیم آشنایی داشتم وسالهای قبل قرار بود با هم یک فیلم سینمایی کار کنیم که به دلایلی این اتفاق نیفتاد تا اینکه در مرحله پیش تولید «هفت درسه» با من تماس گرفتند و پیشنهاد همکاری دادند تا کار اجرا انجام دهم. با توجه به سابقه حضورم در عرصههای ورزشی و اطلاع جناب بای از این موضوع و اینکه از نظر من این کار یک مسابقه کاملا اکتیو با شور و هیجان بالابود این همکاری حاصل شد.
واقعیت این است که من ادعایی در حوزه اجرا ندارم و مجری نیستم. من فقط همه تلاشم را انجام می دهم تا به عنوان یک بازیگر، به خوبی اجرا کنم. من یک بازیگرم ودر هر پروژهای نقشی را ایفا میکنم و این جا هم بنا دارم که اجرا را بازی کنم و قراردادی هم که برای من نوشته شده مجری – بازیگر است.
بسیاری از مجریان خوشنام سیما از دوستان خوب من هستند و بعد از پخش قسمت های اول مسابقه با من تماس گرفتند و انرژی خوب به من منتقل کردند و بیشتر از جانب اهالی رسانه تشویق شدم هنوز نظرات منفی و منتقدانه دریافت نکرده ام و با راهنماییهای به جا و سنجیده دوستانم هر بار تلاش کردم بهتر از قبل مسابقه را اجرا کنم.
من تنها سعی کردهام طبق قرارداد نقش مجری را بازی کنم البته سختیهایی هم دارد که امیدوارم از پس آن بر آیم و در نهایت اتفاقی که باب طبع مخاطب باشد، رخ بدهد.
دقیقاً. انسان به هر زمینهای که ورود میکند باید به هوش باشد و پلهپله از تجربیاتش پند بگیرد.قدم اول در هر کاری پر از آزمون و خطا است و برای رسیدن به موفقیت محض، هر کس باید از آموختههای علمی و تجربیاش به بهترین نحو بهره بگیرد.
من معتقدم یک بازیگر و یا مجری حرفهای هر بار که جلوی دوربین میرود نکات تازهای را میآموزد و بدون شک هنری که امروز ارائه میدهد با آنچه دیروز ارائه داده متفاوت است. حالا من در نقطهای ایستادهام که تجربه میکنم و اگر سابقه ۱۰ اجرا را داشته باشم برای اجرای یازدهم از آن ده بار استفاده خواهم کرد.
خدا را شکر من و همه گروه «هفت درسه» تمام تلاشمان را انجام میدهیم و برای موفقیت و دیده شدن برنامه از هیچ چیزتلاشی مضایقه نمی کنیم. «هفت درسه» یک مسابقه مهیج تلویزیونی است که بیننده را پای تصویر مینشاند و اینطور نیست که کسی بخواهد محتوای برنامه را با گوش کردن به آن متوجه شود.
در میان برنامهها و مسابقات زیادی که از صدا و سیما پخش میشود، حُسن بزرگی است که یک مسابقه به معنای واقعی مسابقه تلویزیونی باشد و به گونهای ساخته شود که تنها با تماشای آن بشود در جریان روند مسابقه قرار گرفت و از این رو ارتباط تصویری با مخاطب برقرار کرد.
«هفت در سه» تمام آمادگی بدنی، جسمانی، فیزیکی و ذهنی شرکت کنندگان را محک میزند و به چالش میکشد. متأسفانه در عصر حاضر همه چیز به سمت فضای مجازی کشانده شده و بیشتر آدمها پشت کامپیوترها، تبلتها و تلفن همراهشان هستند. افراد پشت این دستگاهها مینشینند و کار میکنند و درس میخوانند و حتی سفارش غذا میدهند و تفریح میکنند. تحرک و پویایی به تدریج کمرنگ شده و متاسفانه این خطر به مرور حتی فراموش می شود. حدیثی از معصومین داریم که میفرمایند«عقل سالم در بدن سالم است».
من به شخصه منکر این فضای مجازی نیستم اما حرف من این است که باید در کنار آن آمادگی جسمانی و ورزش هم جایگاه خودش را حفظ کند گاهی شرکت کنندگانی داریم که به لحاظ ذهنی فکر میکنند، میتوانند همه مراحل را به سرعت پشت سر بگذارند، اما وقتی پا به میدان میگذارند، میبینند این طورنیست. چون این ذهن آنها است که فکر میکند آمادگی دارد اما به لحاظ جسمی متاسفانه بدن آنها این توانایی را ندارد و این دقیقا همان نقطه قوت مسابقه «هفت در سه» است همان تلنگری که به افراد میزند و میگوید آمادگی ذهنی دلیلی برای آمادگی فیزیکی نیست و لطفا به دنبال آمادگی فیزیکی و جسمانی خود بروید. این موضوعی است که در قالب مسابقه به بیننده ارائه میشود و میتواند با وی ارتباط برقرار کند.
«هفت در سه» سه مرحله دارد.مرحله اول، مرحله مقدماتی است در این مرحله یک تونل با نورهای بلک لایت تعبیه شده که برخی موانع و سکو در آن قرار دارد و ۳ شرکت کننده در هر قسمت وارد آن میشوند و باید با حرکات ورزشی و پارکور از آنها عبور کنند. لازمه عبور از این مرحله آمادگی جسمانی است و اگر کسی نتواند از موانع عبور کند تیراندازانی هستند که به هوگو آنها شلیک میکنند. اگر تیری به شرکت کنندگان برخورد نکند وارد مرحله دوم که مرحله اصلی مسابقه است، میشوند.
در این مرحله هفت درب با هفت اتاق و هفت بازی متفاوت خواهیم داشت. هر اتاق سه جایزه مخصوص دارد که دو جایزه آن قطعات و پازل است و اگر هر شرکت کننده بتواند هفت اتاق را پشت سر بگذارد و جایزه را به دست بیاورد و پازل را کامل کند، میتواند به فینال راه یابد.
در نهایت هشت فینالیست، دو به دو با هم به رقابت میپردازند و دست آخر یک نفر برنده جایزه ۵۰ میلیونی مسابقه خواهد بود و هر یک از این مراحل آمادگی بدنی، ذهنی، غافلگیری، تمرکز و دقت بالایی را میطلبد.
هدف ما از همان ابتدا این بود که از همه اقشار جامعه در برنامه حضور داشته باشند.از سلبریتیهای سینمایی، ورزشی، و موسیقی گرفته تا سایر افراد با هر علم و دانش و از هر طبقهای از جامعه.
دوربین مسابقه «هفت درسه» به سطح تهران و شهرستان میرود و افرادی را برای حضور در برنامه هر هفته از مردم عادی انتخاب میکند این هم یکی دیگر از ویژگیهای متمایز «هفت درسه» با سایر برنامههاست و فیلمی که از شرکت کنندهها ضبط شده در تیتراژ ابتدایی به بینندههای برنامه نشان میدهیم.
مسابقه ما به صورت سوال و جواب نیست که من به عنوان مجری از یک تعداد شرکت کننده سوالاتی را بپرسم که فقط شرکت کنندگان را درگیر چالش ذهنی کنم، مسابقه «هفت در سه» علاوه بر سوال و جواب پایبند به استانداردهای مشخصی است که از جمله آنها میتوان به آمادگی جسمانی، ذهنی و تمرکز و غافلگیری شرکت کنندگان آن اشاره کرد همچنین مراحلی که طبق نظر کارگردان و اتاق فکر برنامه طراحی شده قالب مشخصی دارد که کار را به لحاظ بصری در درجه بالایی از کیفیت قرار میدهد که این چیز کمی نیست.
هنوز هیچ چیز مشخص نیست. اول باید ببینیم فاز دوم ساخته میشود یا نه که اگر این اتفاق بیفتد با عوامل صحبت خواهیم کرد.
لطف مردم همیشه شامل حال من بوده و به مرور نظرات خوبی را از آنها و از همکاران خودم گرفتهام هر چند همان طور که اشاره کردم هنوز در اجرا در حال تجربه کردن و یاد گرفتن هستم.
بیشتر بخوانید:گزارشی از پشت صحنه یک مسابقه مهیج تلویزیونی/ غافلگیری مهمترین هدف و ویژگی مسابقه «هفت در سه»
بله. چهار فیلم سینمایی به نامهای«عطر شیرین، عطر تلخ»،«فرمول ۱۳»، «دویدن در شب» و«زن پری»هست که هنوز اکران نشده و در حال حاضر دو پیشنهاد دارم که صحبتهای اولیه انجام شده و یکی از آنها را انتخاب خواهم کرد که بعد از اتمام مسابقه «هفت درسه» در آن حضور خواهم داشت.
پیشنهاد داشتم، اما هر کدام به دلایلی اتفاق نیفتاده است اخیراً قرار بود در یکی از سریالهای نمایش خانگی که منتشر شده حضور داشته باشم که به دلیل عدم هماهنگی این امر محقق نشد.
ما بازیگر هستیم و مهم نیست چه کاری انجام میدهیم بلکه آنچه اهمیت دارد این است که کارمان را تمام و کمال و به درستی اجرا کنیم.
من هم از این قاعده مستثنی نیستم و تلاش میکنم بهترین کار را ارائه دهم و به طبع پیشنهادی را که دوست داشته باشم، میپذیریم و سر کار میروم.
به هیچ وجه. من معتقدم حتماً قسمت و حکمتی هست و هیچ وقت هیچ چیز را به حساب بخت و اقبال نمیگذارم.
من مدتی از سینما دور بودم و علت اصلی آن هم تحصیل و دانشگاه بوده است و در حال حاضر دانشجوی دکترای رشته بازرگانی هستم.
همان طور که عرض کردم اگر کار خوب باشد آن را میپذیرم و در آن ایفای نقش میکنم. حالا چه در سینما باشد، چه در تئاتر و چه در تلویزیون.
به نظرم خوب است.
من گفتم سیاستهای سینما جلوی ستاره شدن را میگیرد و نه خود سینما.از طرفی من راجع به وضعیت فعلی سینما صحبت میکنم و میگویم خوب و قابل قبول است. امروز سینما را نمیشود با گذشته آن مقایسه کرد چرا که هر چیزی مقطعی دارد. فیلمی را سراغ دارید که در یکی دو سال گذشته توانسته باشد ۴ میلیارد به فروش برود، در حالی که امروز فیلمهایی هستند که ۳۵ میلیارد هم فروش میروند پس نمیشود امروز را با دیروز مقایسه کرد البته این موضوع ربطی به بالا رفتن دلار و شرایط اقتصادی ندارد چرا که گرانی و شرایط اقتصادی چند ماه است که به این شکل درآمده اما ما در سال گذشته هم شاهد فیلمهایی بودیم که فروش ۲۰ میلیاردی داشتند.
کل تاریخ سینما فصلهای مختلفی دارد زمانی بهترین فیلمهای سینما فیلمهای فارسی بود اما در مقطعی شاهد فیلمهای ضد قهرمان مانند قیصر و گوزنها بودیم. در مقطعی هم سینمای بدنه روی کار آمد و زمانی هم تئاتریها در سینما حضور موفقی داشتند که این نشان میدهد فصل به فصل تاریخ سینما سلایق مختلفی را تجربه کرده و این امر بر شیوه کار و فعالیت بازیگران هم تأثیر گذاشته است.
به طور کل میتوانم بگویم زمانی که سینما خوب میفروشد و فیلمها یکی پس از دیگری در فروش رکورد میزنند یعنی حال سینما خوب است.
سینما یک صنعت است هر صنف کاری که صنعت دارد پشت آن ترنول مالی است و زمانی که چرخه مالی به جریان میافتد یعنی حال آن صنف خوب است.زمانیکه تهیه کنندگان برگشت مالی خوبی دارند میتوانند دوباره فیلم بسازند و عوامل و بازیگران بیوقفه دعوت به کار میشوند یعنی چرخه ادامه دارد و شرایط سینما قابل قبول است.
نباید با نگاه صفر و صدی به فیلمها امتیاز دهیم. اینکه بگوییم یک فیلم خوب و یک فیلم بد است اشتباه است. هر فیلمی به ذائقه طیفی از مخاطبان نزدیک و از سلیقه برخی دیگر دور است.فیلمی که فروخته نمیشود با سلیقه مخاطبان فاصله دارد وگرنه فیلم بدی نیست.
در ضمن اگر فیلمها با کیفیتهای پایین ساخته میشوند باعث میشود که فیلمهای درجه یک بیشتر بدرخشند و مورد توجه واقع شوند.
بیشتر بخوانید:پشت صحنه ضبط مسابقه تلویزیونی هفت در سه
بله. اکثر فیلمهایی که ساخته میشوند را میبینم و حتی اگر در جشنواره و سینما موفق نشوم فیلم را ببینم در خانه تماشا میکنم.
بازیگران با سواد و موفقی پا به عرصه سینما گذاشتهاند. این روزها نوید محمدزاده بسیار خوش میدرخشد و به زعم من یک اتفاق است.
خیلی اهل فضای مجازی نیستم، اما بد هم نیست به هر حال در هر دورهای یک چیزهایی اجبار میشود و میبینی که معیار انتخابها به آن سو میرود. پس اگر از این معیارها عقب بمانی لطمه میخوری و از فضای کار دور میمانی به همین دلیل فضای مجازی را در حدی که شغلم ایجاب میکند، دنبال میکنم.
به نظر من باید این نظرات را تفکیک کرد، برخی نظراتی که سلبریتیها میدهند در واقع دلی است یعنی آنچه را که در جامعه اتفاق میافتد یا هر اتفاقی که پیش میآید نسبت به آن در لحظه واکنش نشان میدهد و آن را به اشتراک میگذارند که در این مورد نظرات نباید زیاد تبعاتی را در نظر گرفت و تبعاتی ندارد اما برخی نظرات هم هست که از روی سناریو از قبل تعیین شده داده میشود و درپی آن واکنشها را پیش بینی میکند وبرای آن جوابیه دارد، به همین دلیل نباید همان لحظه نسبت به آنها واکنش نشان داد البته با توجه به هجمه آدمهای مختلف و طرز تفکرات گوناگون در فضای مجازی این طور نیست که همیشه همه با نظر شما موافق یا مخالف باشند.
شهاب حسینی: یکی از شریفترین آدمهایی است که در زندگی دیدهام و خیلی دوستش دارم. جا دارد همین جا از محبتی که به من داشت برای ورودم به عرصه سینما یاد کنم.
بهرام رادان: بسیار حرفهای و کار بلد است.
محمدرضا گلزار: دوست خوبی است.
تهمینه میلانی: از بهترین دوستان من در سینماست
کریمی: از انسانهای با شرافت روزگار است و من در سینما خود را مدیون ایشان میدانم.
دوستان رسانهای پر تلاشی دارم که اگر زحمت این عزیزان نباشد کار ما انعکاسی نخواهد داشت.
ما در جامعه سینمایی تهیه کنندهها و کارگردانان باهوشی داریم که نیاز جامعه را به درستی تشخیص میدهند و فیلمها را بر اساس همین نیاز میسازند. شایدالان در شرایط فعلی جامعه بیشترین و مهمترین خواسته مردم ما خنده و شادی و سرگرمی باشد از این رو میبینیم فیلمهای کمدی مورد توجه هستند و آثاری که ساخته میشوند چون منطبق با نیاز مردم است خوب میفروشد.
گفتگو از الهام قبادی
انتهای پیام/