کاهش تولد و افزایش مرگ و میر گربه سانان به ویژه شیر‌ها دانشمندان را برآن داشته است برای جلوگیری از انقراض نسل پادشاه جنگل از روش‌های علمی تخصصی استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به تازگی دو توله شیر به نام‌های ایزابل و ویکتور دریک مرکز حفاظتی در نزدیکی پرتوریا، درکشور آفریقای جنوبی با استفاده از روش لقاح مصنوعی به دنیا آمده‌اند.


آمار‌ها نشان می‌دهند شیر‌ها در ۲۶ کشور قاره آفریقا منقرض شده‌اند و تعداد این جاندار زیبا در حیات وحش به میزان ۴۳ درصد در طول ۲۰ سال اخیر کاهش داشته است.


این توله شیر‌ها اکنون ۵ هفته دارند و از سلامت کامل برخور دارند. کارشناسان امیدوارند از این شیوه علمی برای جلوگیری از انقراض سایر گربه سانان، چون ببر و پلنگ برفی نیز در آینده استفاده کنند، تولد این دو توله شیر، حاصل ۱۸ ماه تلاش فشرده و مطالعاتی تیم تحقیقاتی بوده است.


کارشناسان تخمین می‌زنند تنها ۲۰ هزار شیر در کل جهان زنده باقی مانده است.


شیوه به دنیا آوردن دو توله شیرمشابه روش درمانی IVF است که برای درمان ناباروری در زوج‌های انسانی استفاده می‌شود. تولد این دو توله شیر حاصل تلاش دانشمندان دانشگاه پرتوریاست که برای اولین بار درجهان انجام شده است.


اکنون توله شیر‌های به دنیا آمده در محوطه‌ای قرنطینه قرار دارند و آزمایش بررسی میزان سطح هورمون برروی آن‌ها انجام شده است.


کارشناسان تخمین می‌زنند کمتر از ۴۰۰۰ ببر وحشی در آسیا و کمتر از ۷۰۰۰ پلنگ برفی در کوه‌های آسیای مرکزی زندگی می‌کنند و جمعیت آن‌ها در حال کاهش و این گونه‌های جانوری در حال انقراض است.


محققان امیدوار هستند با ادامه پژوهش‌ها و استفاده از لقاح مصنوعی و سایر روش‌های مشابه بتوانند از انقراض نسل این جانداران زیبا جلوگیری کنند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/

کمک لقاح مصنوعی به جلوگیری از انقراض شیرها

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار