به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛همه مردم به یک اندازه از فصل پاییز لذت نمی برند. برخی از افراد همزمان با شروع برخی فضل ها اختلالی را تجربه می کنند که با نام Seasonal affective disorder (SAD) یا اختلال افسردگی فصلی شناخته می شود.
نشانه های این اختلال را بشناسیم
شاید اغلب ما افسردگی را با علامت هایی کلشه ای مثل غم و اندوه بشناسیم اما افسردگی فصلی تنها با این علائم ساده شناسایی نمی شود. پیش از هر چیز فراموش نکنیم که افسردگی فصلی معمولا در فصل های سرد دیده می شود و اوج آن را می توان در زمستان مشاهده کرد.
برخی از افراد مبتلا به این حالت، حس خود را مثل یک لباس سرد توصیف می کنند که تمامی عواطفشان را تحت الشعاع قرار می دهد.جالب است بدانید علائم افسردگی فصلی در طول روزهای شلوغ بهار و تابستان از بین می روند یا بسیار کمرنگ می شوند.
اما علائم اصلی این اختلال شامل موارد زیر است:
_احساس افسردگی در اغلب ساعات روز
_از دست دادن علاقه به فعالیت هایی که پیش از این جذاب جلوه می کرد
_کاهش شدید سطح انرژی
_اختلالات خواب
_تجربه تغییر در اشتها و وزن
_احساس تنش یا تحریک پذیری بسیار شدید
_اختلال عدم تمرکز
_احساس ناامیدی،بی ارزشی و گناه
_داشتن افکار مکرر مرگ یا خودکشی
_میل شدید به مواد غذایی با کربوهیدرات بالا
_ احساس اضطراب
آیا باید حتما به روانشناس مراجعه کنیم؟
خوشبختانه این روزها مراجعه به روانشناس موضوع عجیبی نیست و بسیاری از افراد برای درمان مشکلات مختلف به روانشناس مراجعه می کنند. بنابراین اگر احساس کردید علائم بالا در شما وجود دارد یا رو به تشدید است حتما به روانشناس مراجعه کنید. به ویژه اگر میل به خودکشی و مرگ در شما تقویت شده است این موضوع را ساده نگیرید و یا از دوستان و اطرافیان خود درخواست کمک و پیدا کردن یک روانشناس حرفه ای کنید.
علل علمی این اختلال چیست؟
به نظر می رسد همه چیز زیر سر ساعات بیولوژیکی بدن است. یعنی به هم ریختن ریتم روزانه بدن بر اثر کاهش سطح نور خورشید در پاییز و زمستان که زمینه ساز افسردگی می شود. به عبارت دقیق تئر این کاهش در نور خورشید ممکن است ساعت داخلی بدن شما را مختل کند و منجر به احساس افسردگی شود.
در چنین شرایطی سطح سروتونین کاهش پیدا می کند. سروتونین یک ماده شیمیایی مغزی (انتقال دهنده عصبی) است که بر خلق و خو اثر می گذارد و ممکن است درافسردگی فصلی نقش داشته باشد. کاهش نور خورشید می تواند باعث کاهش میزان سروتونین شود که خود، باعث افسردگی می شود.
بر اساس پژوهش ها، اختلالات عاطفی فصلی در زنان بیشتر از مردان تشخیص داده می شود. SA و افراد میانسال نیز بیش از جوانان با آن سر و کار دارند.
به گزارش انتخاب، مواردی که ممکن است خطر ابتلا به اختلالات عاطفی فصلی را افزایش دهند عبارتند از:
_احتمال وجود این اختلال در سوابق خانوادگی فرد. برای مثال ابتلای پدر، مادر و …
_زندگی در مناطق بسیار سرد، بدون تفریح و بدون تابش آفتاب
_مشکلات شدید در خانواده و سابقه سوء مصرف مواد و الکل
منبع:شقفنا
انتهای پیام/