![در بازار میوه چه میگذرد؟](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/18/20323974_278.jpg)
خاطره خرسندی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران و مدیر گروه پژوهشی فتوداینامیک در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره روش فتوداینامیک برای درمان زخم و سرطان گفت: فتوداینامیک، روش درمانی نوین است که با استفاده از حساسگر نوری و طول موجی خاص از لیزر، با تولید اکسیژنهای فعال در محل زخم، باعث ازبین رفتن میکروارگانیسمهایی است که روند ترمیم زخم را کند می کردند.
وی در ادامه گفت: با استفاده از روش فتوداینامیک باکتریها در محل زخم از بین می رود، یکی از مشکلاتی که این باکتریها در محل زخم ایجاد میکنند مقاومت آن ها به درمان است، این باکتری ها حتی با مصرف آنتی بیوتیک نیز از بین نمیروند، مشکلی که پس از سرطان، دومین معضل حوزه درمان است.
خرسندی بیان کرد: یکی از پیشرفتهای این حوزه، استفاده از نانوذرات به عنوان حامل برای استفاده از داروهاست تا از این طریق بتوانند به محل مورد نظر رفته و عملکرد درمانی دارو را افزایش دهند تا باکتری دیگر در مقابل دارو مقاومت نکند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی در ادامه گفت: در ایران همچون سایر کشورها از روش PDT استفاده میشود و پژوهشگاه جهاد دانشگاهی متولی این روش در ایران است. در حال حاضر این روش در داخل کشور، در فاز آزمایشگاهی قرار دارد و پس از مثبت بودن آزمایشگاهها به مرحله آزمایش انسانی خواهد رسید.
وی در ادامه گفت: اثرات جانبی در روش PDT بسیار کمتر از استفاده از داروهاست، از این رو در دنیا از فتوداینامیک به صورت روتین استفاده میشود.
مدیر گروه پژوهشی فتوداینامیک در مورد عملکرد روش PDT اظهار کرد: در این روش دارو را به صورت نانو ذرات در خواهد آمد و از این رو اثرات جانبی آن به شدت کاهش پیدا می کند.
وی ادامه داد: در درمان سرطان یا زخم دیابتی باید از روشهای ترکیبی استفاده شود، روش فتوداینامیک میتواند یکی از روشهایی باشد که بیمار را سریعتر به بهبودی سوق میدهد و بر اساس برآوردها احتمال میرود جامعه هدف بالایی داشته باشد.
خرسندی در مورد استفاده از روش فتوداینامیک برای درمان یا توقف سرطان ملانوما، بیان کرد: به دلیل تهاجمی بودن سرطان ملانوما و کوتاه بودن زمان ابتلا تا پیشرفت، آمار مرگ و میر در این بیماری بالاست، از این رو PDT می تواند روشی مناسب برای درمان آن باشد و تحقیقاتی مناسب در این حوزه انجام شده است.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات لیزر پزشکی جهاد دانشگاهی در پایان گفت: تحقیقات در زمینه روش PDT برای درمان سرطان ملانوما در فاز سلولی قرار دارد و رسیدن به مرحله فاز انساتی چندین سال به طول می انجامد.
انتهای پیام/