به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛روزنامه بریتانیایی «سان» گزارش کرد کمخوابی میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع دوم، مقاومت در مقابل انسولین، افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی را بالا ببرد. خواب نیمروزی یکی از روشهایی است که میتواند کمبود خواب در افراد را جبران کرده و آنها را در مقابل این خطرات مصون بدارد. اما با این حال افرادی هستند که به خواب نیمروزی علاقهای ندارند و در سوی مقابل افرادی هستند که بیش از دیگران به این امر علاقه دارند.
دانشمندان ژاپنی در پاسخ به این سوال دریافتند که نوعی جهش ژنی در برخی از افراد وجود دارد که نیاز آنها به خواب را افزایش میدهد. این یافته جدید میتواند به یافتن پاسخی برای معماها و سوالات درباره شیوه و سیستم خواب افراد مختلف کمک کند.
در این پژوهش تاثیر پروتئینی به نام SIK روی عادات خواب موشها بررسی شد. دانشمندان دریافتند که این پروتوئین دوره خواب و بیداری موشها و همچنین فعالیت مغزی آنها در زمان خواب و سطح هوشیاری آنها در زمان بیداری را تحت تاثیر قرار میدهد.
تغییر در پروئین SIK سبب شد تغییری در فعالیت مغزی موشها رخ داده و رغبت موشها به خواب بیشتر شده و مدت زمان بیشتری بخوابند.
ماساشی یاناجیساو، یکی از دانشمندان مشارکتکننده در این تحقیق، گفت: «نتایج به دست آمده، به ویژه جهشی که روی دوره بیحرکتی چشمها – دورهای که افراد در آن خواب میبینند - بسیار قابل توجه بود. این موضوع نشان میدهد که پروئین SIK در سازوکارهای مرتبط با خواب نقش دارد.»
بیشتر بخوانید:چرا بعد از ظهرها احساس کسالت و خواب آلودگی میکنیم؟ + راهکار
این مطالعه که در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شد، نشان میدهد احتمال میرود افرادی که بیش از دیگران به خواب نیمروز علاقه دارند، این نسخه تغییر یافته از پروئین SIK که در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفت را در خود داشته باشند.
منبع:العربیه
انتهای پیام/