وزیر کشور ایران گفت: مسائل منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل شود و دخالت کشورهای دیگر را مناسب نمیدانیم.
به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور امروز دوشنبه دوم مهرماه در دیدار رامیل اسوباف وزیر کشور جمهوری آذربایجان که در محل وزارت کشور برگزار شد در سخنانی با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران، دولت و مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری گسترش و بسط همکاریهای متقابل با کشورهای همسایه است اظهار کرد: معتقدیم با توجه به ظرفیت، امکانات و منابعی که در منطقه وجود دارد میتوانیم به صلح، توسعه و بهبود وضع مردم کمک کنیم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه تلاشمان بهبود و تقویت روابط فیمابین با آذربایجان همراه با ایجاد امنیت و صلح است، افزود: معتقدیم مسائل و موضوعات منطقه باید توسط خود کشورهای منطقه حل شود و دخالت کشورهای دیگر در منطقه را مناسب نمیدانیم، زیرا آنها هیچ وقت به نفع ما در منطقه حضور پیدا نکرده اند و هر جا وارد شدن حاصلی جز جنگ و فقر و بیچارگی برای مردم نداشتند، همانطور که میبینید در افغانستان و عراق و سوریه و یمن هرجا وارد شدن وضعیت همین است.
رئیس شورای امنیت کشور تصریح کرد: ملتهای مسلمان منطقه خودشان از آگاهی و فهم کامل برخوردار هستند که مسائل خودشان را حل کند حتی اگر اختلافی هم وجود دارد باید خود این کشورها آن را حل کنند لذا هیچ کس از آن طرف دنیا به دنبال مصلحت ما نیست.
رحمانی فضلی با بیان اینکه در بین کشورهای همسایه، آذربایجان از جمله کشورهایی است که در صدر توجه مسئولان ما قرار دارد گفت: نوع ارتباط و تفاهم نامههایی که وجود دارد و همچنین رفت و آمدهای هیئتها نشان میدهد که روند روابط فی مابین تهران و باکو رو به گسترش است هرچند برخی کشورهای خارج از منطقه نمیخواهند روابط ما خوب باشد، ولی به لطف خداوند این مسیر را ادامه خواهیم داد.
وی با اشاره به موافقتنامه تهران- باکو در سالهای گذشته افزود: پیشنهاد میکنیم کارگروهی متشکل از معاونین وزارت کشور ایران و آذربایجان تشکیل و نسبت به بازنگری این موافقتنامه اقدام کنند تا اقدامات پیش بینی شده در آن هرچه سریعتر به مرحله اجرا در بیاید.
وزیر کشور از همتای آذربایجان خود خواست تا کمیسیون مشترک مرزی دو کشور فعال شده و نسبت به ارتقاء روابط و تقویت امنیت مرزها کارها را پیش ببرند.
رحمانی فضلی تقویت بازارچههای مرزی را یکی از نکات قابل توجه در همکاریهای فی مابین بین ایران و آذربایجان دانست و اظهار کرد: در این زمینه استانداران مرزی و همچنین سایر استانها میتوانند در حوزه سرمایه گذاری و تجارت و تقویت توریسم از طریق بازارچههای مرزی اقدامات قابل توجهی انجام دهد که در این رابطه از کشور آذربایجان درخواست داریم تا استانداران خود را نسبت به تقویت همکاریها در حوزه تجارت، سرمایه گذاری و توریسم تشویق کند و این مسئله نیز در ایران توسط استانداران انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر در موقعیتی قرار گرفته که بیشترین آسیب را از این منظر میبیند تاکید کرد: سال گذشته با توجه به اقدامات خوبی که توسط نیروهای انتظامی و امنیتی ایران انجام گرفته بیش از ۸۰۰ تن انواع مواد مخدر را کشف کردیم که اگر این کار انجام نمیشد این مواد مخدر به کشورهای منطقه و بعد هم به اروپا منتقل میشد، همچنین در این رابطه سازمانهای بین المللی و کشورهای اروپایی علیرغم تعریف و تمجیدهایی که از عملکرد ما در مبارزه با مواد مخدر دارند، اما هیچ کمکی نمیکنند.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور آمریکا اظهار کرد: ترامپ در سخنرانی هفته قبل خود گفت که ما داریم تلاش میکنیم در ایران ناامنی و تنش ایجاد کنیم متاسفانه برخی کشورهای منطقه مانند رژیم صهیونیستی و یکی دو کشور حامیان آنها همین ادعاها را علیه ایران دارند البته ۴۰ سال است که این حرفها را میزنند و هرچه دستشان بر میآمده از جنگ تا تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران انجام داده اند، ولی ما به لطف خداوند و کمک مردم و رهبری مقام معظم رهبری همه این توطئهها را پشت سر گذاشته ایم.
رحمانی فضلی با اشاره به حادثه تروریستی اهواز و ضمن تشکر از ابرازهمدردی الهام علی اف رئیس جمهور و وزیر کشور آذربایجان گفت: از وقوع این حادثه بسیار نارحت هستیم، البته این ترورها موجب وحدت و انسجام بیشتر مردم میشود، اما حتماً مسببان این حادثه را به سزای عملشان میرسانیم.
وی یادآور شد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه، همکاریهای منسجم مبتنی بر عدالت، صلح و توسعه است و آمادگی کامل داریم با همه کشورهای منطقه به جز رژیم صهیونیستی این روابط را گسترش دهیم.
رامیل اسوباف وزیر کشور جمهوری آذربایجان در این دیدار در سخنانی با بیان اینکه روابط دو کشور در زمامت جنابعالی بیش از گذشته شتاب گرفته است، اظهار کرد: ترورهای سازمان یافته، قاچاق مواد مخدر و انسان از جمله جرائم سنگینی است که در جهان گسترش یافته که در این میان ایران اقدامات خوبی در مقابله با این جرائم داشته است.
وی ضمن تسلیت حادثه تروریستی اهواز افزود: جهان اسلام و مسلمانان بیشترین رنج را از تروریسم برده اند و دو کشور باید با افزایش همکاریهای خود به خصوص در تبادل اطلاعات با این جزائم به طور جدی مبارزه کنند.
وزیر کشور آذربایجان درخصوص تحریمهای ظالمانه علیه ایران تاکید کرد: آذربایجان هیچوقت به تحریمهای ظالمانه علیه ایران نپیوسته است.
رامیل اسوباف از موافقت خود با پیشنهاد ایران برای تشکیل کارگروه مشترک برای بازنگری در موافقتنامه مشترک تهران- باکو خبر داد.
انتهای پیام/