کارشناس مسائل اقتصادی گفت: دولت به جای پیمان سپاری ارزی به شکل دستوری، باید نرخ آزاد ارز را کنترل کند.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تیمور رحمانی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با موضوع راهکار مناسب برای بازگشت ارز صادراتی گفت: دولت باید اقداماتی انجام دهد تا نرخ آزاد ارز را کنترل کند و نباید اختلافات نرخ ارز زیاد باشد.
وی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده درباره بازگشت ارز صادراتی افزود:در این خصوص دیر اقدام شده و حل مسئله هم سخت شده است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه پیمان سپاری ارزی به شکل دستوری دشوار است و توفیق چندانی نخواهد داشت، گفت: دولت باید انتظارات نرخ ارز را کنترل کند اما نه به شکل دستوری.
عضو اتاق بازرگانی ایران در ادامه برنامه تصریح کرد: مسیری که درباره ارز و بازگشت ارز صادراتی رفتیم اشتباه بود.
شکوری با اشاره به اینکه فعالان اقتصادی دنبال راهی هستند تا بیشتر متضرر نشوند، افزود: دولت باید اقداماتی انجام دهد تا فعالان اقتصادی ضرر ندهند.
وی ادامه داد: نگرانی دولت این است که اگر ارز برنگردد، دچار بحران شود اما نباید با اقداماتی فعالان اقتصادی را وادار به راه های خلاف کند.
شکوری با اشاره به اختلاف فاحش قیمت ارز در کشور افزود: دولت باید ارز را تک نرخی کند.
بر اساس این گزارش هدایت اله خادمی عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه اظهار داشت: پتروشیمی ها از رانت استفاده می کنند اما ارز صادراتی خود را وارد سامانه نیما نمی کنند.
وی با اشاره به تامین خوراک ارزان برای پتروشیمی ها تاکید کرد: نباید پتروشیمی ها از رانت استفاده کنند.
خادمی افزود: پتروشیمی ها سودده هستند و باید در این شرایط به کمک اقتصاد کشور بیایند نه اینکه با استفاده از رانت به اقتصاد کشور لطمه بزنند.
بر اساس این گزارش احمد مهدوی دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفتگوی تلفنی با اشاره به مشکلات صنعت پتروشیمی و در جواب استفاده رانتی پتروشیمی ها گفت: استفاده پتروشیمی ها از رانت با واقعیت تطابق ندارد.
مهدوی افزود: پتروشیمی های کشور هیچ نیازی به رانت و خوراک ارزان ندارند اما حرف اصلی فعالان این حوزه مقایسه آنها با کشورهای تولید کننده خوراک در دنیاست.
وی با رد این مطلب که گفته می شود ارز پتروشیمی در سامانه نیما عرضه نشده است، افزود: پتروشیمی ها ارز حاصل از فعالیت های صادراتی خود را به سامانه نیما واریز کرده اند.
مهدوی گفت: پتروشیمی ها بیش از 70 درصد ارز صادراتی خود را وارد سامانه نیما کرده اند.
انتهای پیام/