پروستات غده‌ای است سفت به شکل یک هرم وارونه که قسمتی از آن بافت غددی و قسمتی بافت عضلانی – همبندی دارد و مجرای ادرار پروستاتی را احاطه می‌نماید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یک دکتری طب سالمندی گفت: بزرگی پروستات شایع‌ترین تومور خوش‌خیم در مردان با سن بالاست که کشنده نیست اما باعث تنگ یا بسته شدن مجرای ادراری می‌شود و علائم ادراری ایجاد می‌کند.

دکتر احمد دلبری افزود: بزرگی پروستات تا قبل از ۴۰ سالگی معمولا بدون علامت است اما بیش از نیمی‌‌از افراد ۵۱ تا ۶۰ ساله و ۹۰ درصد از مردان بالای ۸۰ سال دچار علائم این عارضه می‌شوند.


بیشتربخوانید :بمب‌های ساعتی در کمین مردان!


وی با بیان اینکه تاخیر در شروع ادرار، زور زدن برای شروع ادرار، کم شدن فشار جریان ادرار نسبت به قبل، نازک شدن قطر ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، احساس تخلیه ناکامل مثانه و قطره قطره آمدن انتهای ادرار علائم انسدادی است البته ممکن است در موارد پیشرفته منجر به احتباس ادراری، بزرگی مثانه شده و بیمار مستعد سنگ و عفونت ادرار شود. علائم تحریکی نیز شامل تکرر، شب بیدار شدن برای ادرار کردن و احساس ناگهانی و نیاز به تخلیه فوری است.

دلبری عوامل ایجاد کننده بزرگی پروستات را نیز سن بالا، سابقه فامیلی، چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، نداشتن فعالیت بدنی، مصرف زیاد گوشت قرمز و انسداد در مسیر ادرار دانست و اظهارداشت: عفونت ادراری، سنگ مثانه، بی‌اختیاری ادراری، خونریزی ادراری، اختلال عملکرد مثانه و نارسایی کلیه نیز عوارض بزرگی پروستات است.

این دکتری طب سالمندی با اشاره به راه‌های درمانی بزرگی پروستات گفت: بزرگی پروستات، بیماری خوش‌خیم است که باید تحت نظر پزشک باشد و در بعضی موارد نیاز به درمان ندارد، در صورت ضرورت ابتدا از درمان‌های دارویی که باعث بهبود علائم و جریان ادرار می‌شوند، استفاده می‌شود و درمان جراحی بسیار کمک کننده خواهد بود.

وی اظهارداشت: البته جراحی به میزان بزرگی و شدت علائم بستگی دارد، همیشه به جراحی نیاز نداشته و درمان دارویی می‌تواند در کنترل آن موفق باشد.

منبع: طبنا

انتهای پیام/

همه مردان سن بالا دچار این بیماری می‌شوند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.