به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، به دنبال حملات تروریستی امروز اهواز در برنامه رژه نظامی که به مناسبت فرا رسیدن هفته دفاع مقدس برگزار شده بود، حدود 11 نفر شهید و بیش از 60 نفر مجروح شده اند و گروه الاحوازیه مسولیت این حمله را به عهده گرفته است. حال این سوال پیش میاید که اولا این گروه، از طرف چه کسانی حمایت می شود؟ و ثانیا آیا این حادثه قابل پیش گیری بود؟ ثالثا این گونه اقدامات سابقه داشته است یا خیر؟
محمدصادق کوشکی کارشناس سیاست خارجی در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان ، در رابطه با فعالیت گروهک های تروریستی در مناطق کشور، توضیح داد: متاسفانه چند گروهک های تروریستی با اسامی مختلفی در داخل کشورمان فعالیت می کنند . از جمله حرکه التحریر العربستان، جبهه التحریر الاحوازیه، جبهه آزادی بخش عربستان و الاحوازیه.
وی افزود: رهبران این گروهک های تروریستی عمدتا کشورهای غربی از جمله هلند، دانمارک، کانادا و آمریکا هستند. گروه های تروریستی ذکر شده، به صورت آزادانه و رسمی در این کشورها فعالیت می کنند و تا کنون اقدامات تروریستی گوناگونی را در خوزستان انجام داده اند؛ مانند انفجار در بانک سامان اهواز که موجب به شهادت رسیدن 13 نفر از هموطنان غیر نظامی ما شد.
کوشکی در مورد نحوه ی کار این گروهک ها و نقش عربستان در پشتیبانی از آنها، گفت: این گروه ها از سیگنال های ماهواره ای استفاده می کنند و بعد از انجام اقدامات تروریستی، مسولیت آن را می پذیرند؛ حتی پس از انفجار بانک اهواز هم در شبکه ماهواره ای خود رسما اعلام کردند و مسولیت اقدام تروریستی را پذیرفتند. نمی توان نادیده گرفت که در چنین اقدامات تروریستی عربستان واسطه است و پشتیبانی اصلی از این گروه ها را انگلستان و آمریکا انجام می دهند.
این کارشناس سیاست خارجی با اشاره به توییت ظریف و با انتقاد از ضعف سیاست خارجی کشورمان در قبال برخورد با اقدامات تروریستی که در داخل کشورمان انجام می شود، اظهار کرد: وظیفه وزیر امور خارجه کشورمان توییت زدن نیست، این گروه ها از قبل شناخته شده بودند و تا به امروز جان بسیاری از شهروندانمان را گرفته اند؛ اما چرا وزارت خارجه کشورمان هیچ برخوردی با گروهک های تروریستی که فعالیت های رسمی دارند انجام نداده و حتی یک شکایت هم از اینها در دادگاه های اروپایی از طرف ما ثبت نشده است؟
وی در پایان تاکید کرد: پاسخگویی به اقدامات تروریستی گروهک الاحواز اولویتی مهمی برای کشور محسوب می شود و باید با همان جدیتی که جواب گروهک دموکرات کردستان را دادیم، پاسخ اینها را هم بدهیم.همچنین جدای از پاسخگویی، نکته این است که باید از ابزارهای مختلف رسانه ای، دیپلماتیک، سیاست خارجی و امنیتی استفاده کرد تا اساسا از رخ دادن چنین اتفاقاتی، جلوگیری کنیم.
انتهای پیام/