به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ دال عدس، گونهای از حبوبات و هم خانواده عدس محسوب میشود که رنگ قرمزی داشته و طعمی همانند گوجه فرنگی دارد.
این دانههای کوچک خواص فراوانی را به نام خود به ثبت رسانده اند که بعضا از آن بی اطلاع اند و به سمتش نمیروند که در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا امروز به معرفی و بررسی خواص منحصر بفرد دال عدس و همچنین روش پخت آن بپردازد، پس پیشنهاد میکنیم با ما همراه باشد.
دال عدس دانههایی کوچکتر از عدس معمولی دارد که به رنگ قرمز هستند. طعم آن طعمی شبیه به گوجه فرنگی است.
یکی از مهمترین خواص این گیاه تقویت دستگاه گوارش است. دال عدس به عملکرد بهتر روده و معده کمک کرده و سبب تحریک اشتها نیز میشود. به علاوه باعث بهبود جریان خون شده و از لخته شدن خون پیشگیری میکند.
دال عدس در درمان دردهای مفاصل و استخوانها مؤثر است. سالمندان و افرادی که دچار مشکل آرتروز هستند بهتر است از دال عدس به عنوان یک خوراکی دارویی برای درمان استفاده کنند.
این مطلب را از دست ندهید: یک مشت عدس و این همه خاصیت باورنکردنی
دال عدس برای بهبود زخمها نیز به کار میرود. به خصوص زخمهایی که در گلو و دهان به وجود میآیند.
به این منظور باید آب دال عدس پخته شده را چند بار در روز قرقره کنید.
دال عدس دارای میزان زیادی پروتئین، کلسیم، اسید آمینه، فسفر و آهن است.
این مطلب را از دست ندهید: 4 خاصیت درمانی عدس
از ویتامینهای موجود در آن میتوان به ویتامینهای گروه A. و B. اشاره کرد. همچنین دال عدس دارای مقدار کمی چربی غیر اشباع است.
چربیهای غیر اشباع برای سلامتی مضر محسوب نمیشوند و چاق کننده نیستند.
فیبر و منیزیم موجود در دال عدس در حفظ سلامتی قلب و پیشگیری از ناراحتیهای قلبی موثر است. به بیماران قلبی توصیه میشود که در هفته دو مرتبه دال عدس میل کنند.
همانطور که گفته شد دال عدس دارای آهن فراوان است. آهن از کم خونی و سایر بیماریهای جلوگیری کرده و همچنین از لخته شدن خون پیشگیری میکند. مصرف دال عدس به زنان شیر ده توصیه میشود، زیرا باعث بالا رفتن حجم شیر آنها میشود.
دال عدس دارای مقدار زیادی فیبر است.
فیبر در تقویت دستگاه گوارش بسیار موثر عمل کرده و از بروز بیماریهای گوارشی جلوگیری میکند.
این مطلب را از دست ندهید: خواص جالب نخود
دال عدس در درمان یبوست و التهابات روده موثر است.
یبوست با دفع سخت مدفوع همراه است که مصرف دال عدس باعث تسهیل خروج مدفوع میشود.
دال عدس دارای مقدار زیادی ویتامین A است که در تقویت قدرت بینایی موثر است. این ویتامین نقش زیادی در جلوگیری از بیماریهای چشمی دارد و باعث افزایش نور چشم میشود.
افرادی که مشکلات بینایی دارند میتوانند از دال عدس به عنوان یک خوراکی موثر استفاده کنند.
جالب است بدانید دال عدس را میتوان یک غذای کامل دانست، زیرا انرژی زیادی دارد. دو فنجان دال عدس ۷۰ کیلوکالری انرژی دارد؛ بنابراین میتوان از آن به عنوان صبحانه مفید برای تامین انرژی کافی فعالیتهای روزانه استفاده کرد.
همچنین قبل از فعالیتهای ورزشی، کار و یا کوه نوردی میتوانید دال عدس میل کنید تا انرژی زیادی را در بدنتان ذخیره شود.
یکی از مواد معدنی موثر برای بدن که به میزان زیادی در دال عدس وجود دارد پروتئین است. پروتئین گوشت گاو و دال عدس مساوی است. به همین دلیل افرادی که گوشت مصرف نمیکنند میتوانند به عنوان جایگزین پروتئین گوشت از دال عدس استفاده کنند.
خواص دال عدس برای بیماران دیابتی فراوان است. مصرف روزانه آن باعث تنظیم میزان قند خون شده و در جلوگیری از بیماری دیابت نیز موثر است. دال عدس حاوی فیبر فراوان است که مصرف آن بعد از وعدههایی غذایی مانع افزایش قند خون میشود. محققان دریافتند افراد دیابتی که دال عدس استفاده میکنند به میزان کمتری انسولین نیاز دارند.
یکی از مقویترین خوراکیهای توصیه شده برای زنان باردار دال عدس است. در دوران بارداری به دلیل کمبود آهن ممکن است زنان دچار کم خونی حاد و عوارض ناشی از آن شوند و سلامت جنین به خطر بیفتد؛ بنابراین توصیه میشود که دال عدس را در برنامههای غذایی زنان باردار گنجانده شود.
ببینید: خواص بی نظیر هویج که از آنها بی خبر هستید
علاوه بر دوران بارداری، توصیه میشود که در دوران شیر دهی نیز از دال عدس استفاده شود تا، زیرا خواص دال عدس باعث افزایش شیر شده و تغذیه نوزاد تامین میگردد.
دال عدس برای درمان دردهای مفصلی کاربرد دارد. کسانی که از بیماریهای آرتروز رنج میبرند میتوانند از این حبوبات برای درمان استفاده کنند. کلسیم موجود در آن از بروز بیماریهای نرمی و پوکی استخوان جلوگیری میکند.
یکی از خواص دال عدس درمان زخمهایی است که در گلو و دهان به وجود میآیند. مصرف دال عدس طی چند روز میتواند به درمان این زخمها کمک کند. برای درمان کافیست که دال عدس را میل کرده و یا قرقره کنید.
از فواید مصرف دال عدس میتوان به تقویت کبد و جلوگیری از مشکلات کبدی اشاره کرد. این خوراکی همچنین در جلوگیری از بیماریهای صفراوی نیز موثر است. دال عدس به پاکسازی کبد کمک کرده و داروی خوراکی موثر به شمار میرود.
در یک قابلمه آب جوش دال عدسهایی را که از قبل شسته اید بریزید.
آب را برای بار دیگر بجوشانید و بعد از گذشت ۵ دقیقه حرارت را کم کرده و بگذارید تا دال عدسها به مدت زمان ۳۰ دقیقه در قابلمه جوشیده شوند.
یاد بگیرید: طرز تهیه کوفتهی دال عدس به روش ترکیهای
دال عدس برای پوره شدن با مواد دیگر بسیار مناسب است و به راحتی طعم آنها را میگیرد.
غالبا برای تهیهی سوپ و عدس و خورشت عدس از دال عدس استفاده میکنند.
انتهای پیام/
تو یه منبع مطالعاتی خوندم دال عدس همون عدس پوست گرفته و دونیم شدست برای لعاب بهتر و زمان پخت کمتر ...درسته ؟
ما که هفته ای یه بار درست میکنیم. هم ارزش غذایی داره هم ساده وبه صرفه است.
هم میشه به صورت خوراک خورد وهم با برنج
ازش غافل نشید
میشه استفاده کرد.درسته