معاون اسبق رئیس سازمان میراث فرهنگی پایداری ایران را از برکت عاشورا، امام حسین(ع) و آیین های عزاداری سیدالشهدا دانست و گفت: سید اشرف الدین حسینی کاشانی معروف به «بابا شرف» نخستین کسی در ایران بودکه تعزیه خوانی را ایجاد کرد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،دکتر سیف اله امینیان معاون اسبق رئیس سازمان میراث فرهنگی دیروز در همایش آیینی ثبت میراث معنوی کتل و سقایی نوش آباد گفت: هر چه داریم از محرم حسینی و فرهنگ عاشورا است

وی با تاکید بر اینکه امام حسین(ع) همه هستی خود را در راه خدا و اسلام داد و ماندگارشد گفت: هر کس هم که به آن حضرت اقتدا کند جاوید و ماندگار است.

به گفته وی، تداوم دین اسلام و جریان و استمرار آن برای همیشه تارخ از خون سیدالشهدا و یاران آن حضرت است.

این پژوهشگر میراث فرهنگی با اشاره به اینکه منطقه کاشان افتخار دارد که مرکز مرثیه سرایی و زادگاه محتشم کاشانی است گفت: نوش آباد نیز در این منطقه به عنوان مرکز تعزیه خوانی و اجرای آیین های عاشورایی زبانزد است.

دکتر امینیان، رشید تعزینه و ثبات و تمرکز آن را در نوش آباد توسط مصطفی میرعزای کاشی، روح الامین و سید اشرف الدین حسینی کاشانی معروف به« بابا شرف» دانست و گفت: سید اشرف الدین حسینی کاشانی نخستین کسی در ایران بودکه تعزیه خوانی را ایجاد کرد.

وی، با اشاره به نقاشی کمال الملک از تعزیه میرعزای کاشی در تکیه دولت تهران گفت: نوش آباد دارای آثار تاریخی بسیار قدیمیو ارزشمندی از جمله مسجد جامع با مناره آن که آیه قرآنی «العلم عندالله بر آجرهای آن با هنرمندی معمار نقش بسته است » مربوط به دور سلجوقی شاهکار معماری است

به گفته وی، دو منبر حسینیه توده و بالاده را که کار استاد صفر بیدگلی بوده است از دیگر آثار تاریخی و ارزشمند شهر نوش آباد برشمرد و گفت: حفظ همه این آثار و آیین های معنوی که همه برگرفته از عاشورا و آیین های معنوی است ضروری است.

دکتر امینیان افزود: ما هرچه داریم از امام حسین(ع) است اگر ایران ما پابرجااست از برکت مراسم عزاداری سیدالشهدا است ایرانی وجود نداشت اگر عزاداری ها با تبیین فرهنگ عاشورایی و نهضت حسینی نبود.

وی در پایان با قرائت ابیاتی از عباس امینیان در مورد وداع حضرت زینب با پیکر امام حسین (ع) در کربلاگفت: تا عاشورا زنده است ایران پایدار است.

شایان ذکر است: آیین های میراث معنوی کتل و سقایی نوش آباد با شماره های 1333 و 1334 در روز 13 مهر سال 95 در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شده است.

شایان ذکر است: همایش آیینی ثبت میراث معنوی کتل و سقایی نوش آباد؛ شهر آیین های عاشورایی ، رونمایی از سند ثبت این دو آیین در فهرست میراث معنوی کشور و تجلیل از پیرغلامان امام حسین(ع) و عوامل دست اندرکار ثبت این دو اثر با حضور مسوولان مرتبط در حوزه فرهنگی و آیینی در سالن اجتماعات سردار شهید راحمی این شهر برگزارشد.

 

انتهای پیام/م

همایش آیینی ثبت میراث معنوی کتل و سقایی نوش آباد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.