محمد جعفری مدیرکل تربیت بدنی کل کشور در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره وضعیت فعلی معلمان ورزش در مدارس ایران اظهار کرد: تربیت بدنی در مدارس متوسطه دوم متحول میشود ساعت درس تربیت بدنی در پایه یازدهم افزایش یافت و این درس به پایه دوازدهم اضافه میشود.
وی درباره تعداد مربیان تخصصی ورزش در مدارس گفت: در کل کشور ۳۳ هزار نیروی متخصص تربیت بدنی داریم که با توجه به برنامه استراتژیک آموزش و پرورش مبنی بر توسعه کمی و کیفی درس تربیت بدنی و با توجه به تحول سیستم آموزشی، درگذشته درس تربیت بدنی در پایه یازدهم ۹۰ دقیقه تدریس میشد که به ۲ ساعت افزایش یافته و در پایه پیش دانشگاهی نظام قدیم یا دوازدهم کنونی درس تربیت بدنی تدریس نمیشد که در حال حاضر به این پایه اضافه شده است.
جعفری ادامه داد: با توجه به این که وزارت آموزش و پرورش از گذشته با کمبود نیروی متخصص تربیت بدنی مواجه بوده است و این کمبود را از طریق معلمان حق التدریس جبران میکرد، این افزایش ساعتهای تدریس مدارس نیز مشکل را 2 چندان کرده است و ما باز هم این کمبود را داریم.
مدیرکل تربیت بدنی کشورمان گفت: همه توان خود را به کار گرفتهایم کمبود نیروی متخصص را جبران کنیم که این موضوع را از 2 طریق حل خواهیم کرد در اولین قدم جذب آموزگار تربیت بدنی از طریق دانشگاه فرهنگیان خواهد بود و با توجه به نیاز هر استان معلم تربیت بدنی مورد نیاز را تخصیص خواهیم داد، دومین راه حل هم برگزاری آزمونهای استخدامی آموزش و پرورش خواهد بود. از طریق این آزمونها حدود ۱۰۰۰- ۱۰۵۰ نفر نیرو متخصص و معلم تربیت بدنی جذب خواهیم کرد.
جعفری اظهار کرد: طرح جامع آموزش آموزگاران پایه از ابتدای تیرماه امسال استارت خورده است این طرح از طریق مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان شروع شده است، ستادهای استانی تشکیل شده و کمیته محتوا تشکیل داده است که دستورالعملهایی را برای اموزش دبیران تربیت بدنی در مقطع پایه شهرستانها فرستاده است.
وی ادامه داد: برای آموزش این دوره ۴۰ ساعت که شامل بخشهای تئوری و عملی است و حدود ۵ میلیارد بودجه به آن اختصاص داده شده است، مرحله اول این طرح به پایان رسیده است، مرحله بعد آموزش معلمهای پایه دوم و سوم ابتدایی است که طبق برنامه ۷۰ هزار اموزگار با اولویت مدارس دخترانه شروع به کار خواهند کرد.
جعفری با اشاره به معلمها در پایه ابتدایی افزود: معلمهای ابتدایی باید بتوانند ورزش را هم به کودکان آموزش دهند که این اتفاق نمیفتد مگر اینکه دبیر مربوطه خود هم آموزش دیده باشد و اهل ورزش باشد، به همین دلیل دست نامههایی (handbook) با محتوای مهارتهای ورزش را باید در پایههای اول، دوم و سوم بیاموزند، در این مجموعه کتابها ۸۰ بازی هم تعریف شده است که معلم باید بداند و از ان در تدریس استفاده کند.
جعفری در پایان گفت: با شروع فصل مدارس و آغاز هفته تربیت بدنی در ۲۶ مهرماه المپیادهای ورزشی شروع به کار خواهند کرد. در ابتدا مسابقات در سطح داخل مدارسی، بین پایهای و ... برگزار میشود و دبیران و معلمان مدارس و آموزشگاههای کشور دانش آموزان را زیر نظر میگیرند و در صورت تشخیص توانایی و استعداد کودکان و نوجوانان به کانونهای درون مدرسهای یا برون مدرسهای راهنمایی میکنند تا در مسیر درست به سمت ورزش حرفهای رهنمون شوند.
انتهای پیام /