رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان گفت:در سطح استان اصفهان 145 پایگاه فعال اورژانس داریم که نسبت به سال گذشته 4 پایگاه بیشتر شده است.

 به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،غفور راستین رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان امروز در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: امروز 2 هزار و 800 پایگاه با 4 هزار واحد اورژانسی در سطح کشور فعال است که 38  پایگاه اورژانس هوایی، 65 دستگاه اتوبوس آمبولانس، 270 دستگاه موتور آمبولانس و 3 پایگاه دریایی اورژانس داریم و یکی از سازمان‌های امدادرسان هستیم که در  مناسبت‌های مختلف، حوادث طبیعی و غیرطبیعی و مناسبت‌های ملی و مذهبی حضور پررنگ داریم.

وی با بیان این که شاخص‌ترین حضور پایگاه اورژانس کشور در زلزله سال گذشته کرمانشاه بود، بیان کرد: 7 هزار و 350 مصدوم از روستاهای زلزله‌زده طی 3 روز به بیمارستان‌ها منتقل شدند در حالی که جاده‌ها خراب بود و امکانات برق هم نبود و چنین امدادرسانی در دنیا نظیر نداشت، 100 پیوند موفق در این 3 روز امدادرسانی زلزله‌زدگان انجام شد و هیچ کمبود امکانات بیمارستانی احساس نمی‌شد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان عنوان کرد: هزار و 980 عمل جراحی در این 3 روز انجام شد و با اقدامات بهداشتی و درمانی که انجام شد هیچ بیماری واگیردار شیوع پیدا نکرد.

وی تصریح کرد: فرهنگ مردم ارتقا پیدا کرده و حوادث ناگوار چهارشنبه آخر سال اتفاق نمی‌افتد اما باز هم بیش از 3 هزار مصدوم به بیمارستان‌ها منتقل شدند، 30 درصد کاهش مصدوم و 50 درصد کاهش بستری در سطح کشور داشتیم؛ نسبت به سال 95 بیش از 16 درصد افزایش مأموریت در نوروز 97 داشتیم.

راستین با بیان اینکه در سطح استان اصفهان 145 پایگاه فعال اورژانس داریم که نسبت به سال گذشته 4 پایگاه بیشتر شده و بیش از  206 هزار و 300 مورد عملیات اورژانسی در سال گذشته انجام شده است، خاطرنشان کرد: حوادث تصادفی به حوادث شهری و جاده‌ای تقسیم می‌شود و حدود 75 درصد این حوادث در کلان‌شهر اصفهان اتفاق می‌افتد، در 6 ماه نخست امسال 107 هزار و 820 مأموریت توسط اورژانس انجام شده است و حوادث غیر تصادفی 74 هزار و 518 مورد و آمار تصادفی کاهش پیدا کرده است 32 هزار مورد بوده است.

وی ادامه داد: سیاست‌ها سوق دادن مردم به استفاده از موتورهای برقی است و از علل کاهش حوادث تصادفات شهری، نظارت و کنترل بیشتر موتورسواران است که همین باعث کاهش آمار تصادفات و تلفات حوادث تصادفی شهری است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان یادآوری کرد: در همه شهرهای استان اصفهان به جز شهر اصفهان، اورژانس زیر 8 دقیقه بر بالین بیمار حاضر می‌شود، در اورژانس جاده‌ای نیز به دلیل کمبود امکانات با استاندارد حضور بر بالین مصدومان فاصله داریم در جاده‌ها باید در 80 درصد مأموریت‌ها زیر 15 دقیقه بر بالین بیمار حاضر شویم که در بعضی مناطق این استاندارد رعایت می‌شود اما در برخی مناطق دیگر استان، بیشتر از زمان استاندارد طول می‌کشد.

وی با تأکید بر این که اورژانس هوایی اصفهان جزو اولین پایگاه‌های اورژانس کشور بود، بیان کرد: در استان اصفهان با هوانیروز ارتش قرارداد همکاری داریم چرا که بالگرد بیمارستانی نداریم و این بالگردها تحت مقررات ارتش هستند و از همین رو یک سری محدودیت‌هایی در این زمینه وجود دارد، طی 2 سال گذشته با شرکتی خصوصی قرارداد بسته شده است و تاکنون 18 دستگاه مدی‌کوپتر یا همان بالگرد اورژانس برای کشور تأمین شده است که ویژگی‌های اورژانس هوایی را دارد و محدودیتی هم ندارد.

راستین با بیان این که سهم استان اصفهان 3 دستگاه مدی‌کوپتر است که یک دستگاه آن آماده شده است اما هنوز تحویل نشده است، عنوان کرد: در اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان نیز در مراسم اربعین شرکت می‌کند که سهم استان اصفهان در سال گذشته 15 تیم بوده است که امسال هم همین سهم را داریم و مضاف بر آن یک دستگاه اتوبوس اورژانس نیز اعزام خواهد شد.

وی افزود: طرح 247 و طرح 724 از طرح‌های اورژانس است که طرح 247 به معنای امداد 24 ساعته به بیماران قلبی در 7 روز هفته است که در بیمارستان‌های تخصصی قلب بستری خواهند شد و هنگامی که اورژانس بر بالین بیمار قلبی حاضر می‌شود پزشک حاضر در مرکز از طریق ارتباط ویدئویی در مورد بیمار قلبی معاینه می‌کند که 17 اورژانس تخصصی در این خصوص تاکنون تهیه شده است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان یادآوری کرد: سیستم اتوماسیون نیز برای خدمات‌رسانی بهتر راه‌اندازی شده است که اطلاعات بیمار، اطلاعات واحد اورژانس، اقدامات انجام شده و بیمارستان پذیرنده بیمار در این سیستم ثبت می‌شود و تخلفات را تا حد زیادی کاهش داده است.

وی خاطرنشان کرد: 66 نفر فوتی در سطح کشور میانگین فوتی‌های شهریور ماه طی 10 سال گذشته است که مردم که قرار است در شهریورماه به سفر بروند باید به این نکته توجه کنند و شایع‌ترین عامل تصادفات، خواب‌آلودگی و خستگی راننده است، عدم استفاده از صندلی ویژه کودکان در صندلی عقب، حواس‌پرتی راننده و عدم رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی است.

راستین یادآوری کرد: 60 درصد تصادفات جاده‌ای در 30 کیلومتری شهر مقصد رخ می‌دهد، اوایل مهر ماه بازگشایی مدارس است و یکی از مشکلاتی که در حوادث ترافیکی وجود دارد این است که به‌محض شروع تعطیلی مدرسه، دانش آموزان به‌صورت گروهی وارد خیابان می‌شوند که این موضوع باعث تصادفات است که حاضریم آموزش‌های لازم را به دانش آموزان ارائه دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در بسیاری از مناطق استان اصفهان مانند نائین به سمت خور و بیابانک پوشش تلفن همراه بسیار ضعیف است و اگر در این منطقه حوادثی رخ دهد مصدومان باید به رانندگان بسپارند که به‌محض این که به جایی رسیدند به اورژانس و پلیس خبر دهند این عدم ارتباط از انارک به سمت چوپانک بیشتر است از شهروندان می‌خواهم هنگامی که در خیابان با خودروی اورژانسی رو به رو می‌شوند اجازه عبور آن‌ها را بدهند، تأمین قطعات برخی خودروهای اورژانس که خراب شده است نیز با مشکل رو به رو شده است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان در پایان گفت: تا پیش از این 30 درصد تماس‌ها با مرکز فوریت‌های پزشکی اشتباهی بوده است که راه اندازی اتوماسیون اورژانس، باعث کاهش این آمار شده است.

 

انتهای پیام/م

نشست خبری رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی اصفهان

برچسب ها: اورژانس ، حوادث
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.