سینما در ساخت فیلم‌های مناسبتی عملکرد خوبی نداشته و سینما‌ها هرساله در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (ع) تعطیل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛سال گذشته در همین روزها بود که نزدیک به ۲۰ فیلم روی پرده سینماهای کشور وجود داشت،اما هیچ کدامشان نه به طور مستقیم به واقعه عاشورا پرداخته بودند و نه مضمونی از فرهنگ عاشورایی در آنها بود.در همان موقع علت را از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جویا شدیم.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مهرماه ۹۶ در گفتگوی اختصاصی با  باشگاه خبرنگاران جوان؛ وزارتخانه متبوعش را دستگاه تولید فیلم ندانست و تصریح کرد:وزارت ارشاد می تواند با سیاست های بهتر سینماگران را ترغیب کند تا فیلمی با مضامین عاشورایی ساخته شود.در حقیقت وزارت ارشاد به عنوان یک ریل گذار است.

صالحی گفت:ما به دنبال تولید این دست فیلم ها در سینمای ایران هستیم و باید زمانی بگذرد تا به هدف برسیم.

شاید بهترین کار در همان موقع صبر کردن در اقدامات ارشاد بود تا اینکه این نهاد فرهنگی در آرامش کامل و بدون حاشیه و با سیاست های مناسب،بخشی از تولیدات سینمای کشور را به فیلم هایی با موضوع قیام امام حسین(ع) و فرهنگ عاشورا اختصاص دهند.

بعد از این ماجرا به سی و ششمین جشنواره فیلم فجر به عنوان ویترین سینمای ایران رسیدیم و در آن زمان به طور کامل مشخص شد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بازهم به این موضوع بی توجه بوده است یا به قول آقای وزیر سیاست گذاری ارشاد به شکلی نبوده که فیلم سازان به سمت ساخت حتی یک فیلم سینمایی بروند تا حداقل در ایام محرم و صفر امسال حداقل یک فیلم با مضمون عاشورا داشته باشیم تا مجبور نباشیم سینماها را تعطیل کنیم.

به طور قطع بهترین زمان برای پرسش  از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین روز های اول محرم امسال بود تا چرایی نبود فیلم های عاشورایی بر پرده سینما مشخص شود.

در حیاط پاستور سید عباس صالحی در پاسخ به سوال ما که آیا یک سال زمان مناسبی برای سیاست گذاری برای تولید حداقل یک فیلم با مضمون عاشورا نیست پاسخ عجیبی داد و گفت:در چهار دهه انقلاب اسلامی فیلم های متفاوت و تاثیر گذار در حوزه عاشورا ساخته شده است.

آقای وزیر بعد از گذشته نزدیک به سه دهه از ساخت فیلم روز واقعه شهرام اسدی بازهم به آن استناد کرد و گفت:ما در این چهار دهه،دهها فیلم سینمایی مستند و کوتاه ساخته ایم و بخشی از توفیق سینمای ایران تلاش ما در حوزه عاشورایی بوده است.امسال کارهای قابل توجهی در این حوزه انجام شده و در حال ارائه است.

این گفته های آقای وزیر در حالی است که در این روزها هیچ فیلمی روی پرده سینما با این مضمون نیست.

کریمی:موضوع عاشورا در سایه غفلت است

پژمان کریمی منتقد سینما در این باره معتقد است:متاسفانه سینمای ایران موضوع قیام تاریخی امام حسین (ع)، موضوع عاشورا را در سایه غفلت قرار داده است.جایگاه این حوزه در سینمای ایران در این چهار دهه دو فیلم است.در حقیقت ما به این حوزه جفا کرده ایم.

از طرف دیگر برخی از اهالی هنر هفتم ایران موضوعاتی همچون عاشورا را دغدغه سینمای ایران نمی دانند و هنر هفتم را منحصر در چند بخش معدود می دانند.

اقباشاوی:سینمای ایران به سمت سرگرمی مطلق رفته است

دانش اقباشاوی کارگردان یکی از اپیزودهای فیلم عاشورایی هیهات که اکران خوبی در سال ۹۵ نداشت در این باره می گوید:سینمای ایران به سمت سرگرمی مطلق رفته است.در واقع کار به جایی رسیده است که نه تنها مضامین عاشورایی از یاد رفته بلکه بسیاری از موضوعات نیز فراموش شده است و فقط به دو ژانر با مضامین داغ اجتماعی  و یا کمدی هایی با فروش بالا که سوپراستار در آن باشد،محدود شده است.

اما وقتی عمیق تر به موضوع نگاه می شود،سازمان سینمایی به عنوان متولی اصلی در امر سیاست گذاری و صدور مجور تولیدات سینمایی برنامه مشخصی در این امر ارائه نکرده است.

عصمتی:سازمان سینمایی شعار می دهد

سعید عصمتی تهیه کننده فیلم سینمایی «آخرین بار کی سحر رو دیدی؟»به این موضوع اشاره دارد و می گوید:سازمان سینمایی فقط در این امر شعار می دهد.در این چند سال هیچگاه سازمان سینمایی درخواستی از فیلم سازان نداشته که طرح و ایده های عاشورایی خود را ارائه دهند.

پژمان کریمی هم در این باره معتقد است:سازمان سینمایی هیچ نقشه راهی برای تولید این دست آثار ندارد و هیچگونه حمایتی از فیلم سازان نمی کند.

شاید به تصویر کشیدن واقعه عاشورا و صحنه های مرتبط با قیام امام حسین(ع) کاری بسیار سخت باشد و یا شاید اصلا نتوان عظمت آن روز را در قاب دوربین به تصویر کشید.اما مضامین عاشورایی را می توان در همین فیلم های آپارتمانی که به وفور در سینمای ایران تولید می شود، گنجاند.

محسن علی اکبری تهیه کننده باسابقه سینما که آثار متعددی همچون مریم مقدس را در کارنامه خود دارد در این باره می گوید:مقولاتی مرتبط با واقعه عاشورا مثل صبر، شجاعت، ایثار، گذشت، فداکاری، مهربانی و احترام به پدر و مادر را می تواند در همین فیلم های روز جامعه قرار داد.متاسفانه ما از این موضوعات غافل هستیم  می توان در سینمای ایران فیلم های متعددی با استفاده از مضامین عاشورایی تولید و تهیه کرد.

به طور قطع امسال سینمای ایران در این ایام خالی از مضامین عاشورایی است اما امیدواریم مدیران سینمایی با فکری دغدغه مند در جهت تولید آثاری با مضمون عاشورا گام بردارند.

گزارش از محمدرضا فلاحی

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Germany
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
سینمای ما نیازی زیادی به ساخت فیلم های عاشورایی داره نه تنها فیلم های عاشورایی بلکه زندگی نامه اهل بیت ع ...چون ما اصلا با شخصیت آنها آشنا نیستیم و تشنه شناخت این بزرگان هستیم
Germany
ناشناس
۰۹:۲۸ ۲۶ شهريور ۱۳۹۷
بله کاملا درسته سینمای ایران در زمینه فیلم های عاشورایی هیچی برای گفتن نداره
آخرین اخبار