به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ سردار عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در بازدید از روند اجرای پروژه خط انتقال آب زرینه رود به تبریز در جمع خبرنگاران گفت: مخزنهای انتقال این خط توان تامین آب ۷۲ ساعته کلان شهر تبریز را برای شرایط خاص و مواقع قطعی آب دارد که جهادگران خاتم به طور شبانه روزی در تلاش برای اتمام این پروژه مهم ملی هستند.
وی افزود: این خط انتقال آب از جمله طرحهای پدافند غیرعامل کشور است که میتواند در مواقع قطعی آب یا موارد فوریتی ۷۲ ساعت از آب شهروندان تبریزی را به راحتی تامین کند.
سردار عبداللهی طول خط این طرح انتقال آب را ۱۴۵ کیلومتر اعلام کرد که تاکنون ۱۳۵ کیلومتر آن تمام شده و ۱۰ کیلومتر باقی مانده نیز تا پایان امسال به اتمام خواهد رسید.
وی ادامه داد: آب این خط انتقال توسط دو مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی و ۱۰۰ هزار مترمکعبی تامین میشود که مخزن ۱۰۰ هزار مکعبی آن به پایان رسیده و کار ساخت مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی آن نیز در حال اجراست که تا پایان سال ۱۳۹۸ و شاید زودتر از آن به بهره بهره برداری برسد.
سردار عبداللهی با اشاره به اینکه مخازن این خط آب توان ذخیره ۱۶۰ میلیون مترمکعب در ثانیه را دارد، اضافه کرد: همه تجهیزات و شیرآلات این خط آماده شده و دارای سیستم هوشمند است.
طرح پدافند غیرعامل خط آبرسانی زرینه رود به تبریز از سال ۱۳۹۴ با تامین اعتبار ۲۰۰ میلیون یورویی از طریق فاینانس آغاز شده و هم اکنون حدود ۶۰ درصد آب شرب کلانشهر تبریز به همراه آب شهرها و صنایع موجود در این مسیر از این رودخانه تامین میشود.
هدف از اجرای خط دوم انتقال آب زرینه رود به تبریز، جایگزین کردن آن در مواقع بروز حادثه برای خط اصلی است.
طی سالهای اخیر ترکیدگی خط لوله نخست آبرسانی زرینه رود به تبریز به دلیل فرسودگی و خوردگی در برخی مناطق، بارها مشکل ساز و موجب قطعی آب در بخشهای وسیعی از این شهر شده است.
انتهای پیام/ش