جوانبخت مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد هم در گفتگوبا خبرنگار ما در باره خربزه جیم آباد گفت: در حال حاضر در روستای جیم آباد کشت خربزه قابل توجهی وجود ندارد و خربزه ای که در بازار به عنوان خربزه جیم آباد عرضه می شود مربوط به منطقه عباس آباد (عباس آباد –جیم آباد )است که روستای جیم آباد یکی از روستاهای این منطقه است.
وی افزود: کل سطح زیرکشت خربزه در شهرستان 2800 هکتار می باشد، که 150 هکتار مربوط به عباس آباد-جیم آباد می باشد و متوسط عملکرد در این منطقه حدود 15 تن است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: کل محصول خربزه شهرستان 42000تن بوده است که بیش از 2200تن از این تولید مربوط به منطقه عباس آباد و روستای جیم آباد می شود.
جوانبخت درپاسخ به این سوال که چه مقدار از این محصول ارگانیک است، افزود : تولید محصول ارگانیک بسیار سخت و دشوار است و صرفه اقتصادی ندارد، برای تولید محصولات ارگانیک باید کشت در زمینی انجام شود که حداقل سه سال در آن کشت نشده باشد و در پروسه تولید آن نباید از هیچگونه سم و یا کود شیمیایی استفاده شود.
وی در ادامه گفت: محصول سالم محصولی است که در روند تولید آن از سموم کشاورزی یا استفاده نشده و یا به میزان بسیار کم از سموم کم خطر استفاده شود و برای مبارزه با آفات از سیستم های به زراعی و یا بیولوزیک استفاده شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد افزود: تولید خربزه در سطح کل شهرستان حدود 1200تن از محصول تولیدی به عنوان محصول سالم تولید و روانه بازار می شود.
جوانبخت گفت: حدود 20درصد از این تولید به شهرستان ها و استان های همجوار ارسال می شود.
جیم آباد روستایی در بیست و پنج کیلومتری شرق مشهد است که آب چاه هایش اندکی شوراست و خاکش برای کشت خربزه مستعد است.
انتهای پیام // ف. ک