حجت الاسلام و المسلمین ثمری در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛درباره فلسفه محرم و عاشورا اظهار داشت: جوشش خودجوش مردم در ایام محرم یکی از اسراری است که خداوند تبارک و تعالی در بین مردم قرار داده است و هرسال در آستانه عزای حضرت سیدالشهدا علیه السلام همه به تکاپو میافتند و در این فضایی که به برکت خون سیدالشهدا بوجود آمده حضور پیدا میکنند. عاشورا، محرم و صفر، فرهنگ بندگی در زندگی ما است و به هر اندازه که عیار بندگی در وجود کسی تبلور بالاتری داشته باشد برخورداری و بهره مندیش از محرم و خصوصا ایام عاشورا بیشتر است.
وی ادامه داد: عاشورا و محرم با پوست و گوش استخوان مردم عجین شده و این مردم با بهره گیری از فرهنگ عاشورا در این چهل ساله انقلاب اسلامی با شعار یالثارت الحسین که شعار مهدویان است، همیشه در صحنه ظاهر شدند. در واقع مردم ما با درسی که از کربلا گرفتند تمام دسیسههای برنامه ریزی شده دشمنان در خارج از مرزها و در داخل برای توقف این حرکت حسینی را نقش برآب کردند. امروز هم هر کجا مرام و افکار عاشورایی است دشمن از آنجا قطع امید کرده و هر کجا هم از این فکر عاشورایی غفلت کردیم، دشمن به ما طمع کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین ثمری تصریح کرد: این روحیه کربلایی و فرهنگ عاشورایی آن چیزی است که سالهای دفاع مقدس را برای ما رقم زد و در دورانهای متفاوت سبب پیروزی و سربلندی ما بود، درسی را که امام حسین (ع) به همگان داد تا ظهور حضرت مهدی عج الله تعالی فرج الشریف ادامه داشته باشد. پیام دیگر امام حسین (ع) هیهات من الذله یعنی استکبار ستیزی است؛ پیامی که امام حسین (ع) به ما میدهد حق را دیدن است. در هر نقطه از عالم که حق و باطل با یکدیگر تلاقی داشته باشند آن نقطه تلاقی کربلا میشود و جریان حقش عاشورا و جریان باطلش یزیدیان و طاغوتهای زمان است.
وی با اشاره به انحرافات و غفلتهایی که در محرم و عاشورا میشود، بیان کرد: امروز دشمنان با تمام توان در صدد این هستند که مرام حسینی را در جامعههای اسلامی بویژه جوامع شیعی کمرنگ کنند باید مراقب این موضوع باشیم و از پیام های عاشورا صحیح استفاده کنیم تا اینکه بتوانیم نقشههای دشمن را نقش برآب کنیم. امروز خطری از ناحیه اسلام آمریکایی نیست، زیرا دست آنها رو شده است؛ به تعبیر مقام معظم رهبری خطری که جوامع شیعی را تهدید میکند افکار جدید شیعه انگلیسی است که باید مراقبت کنیم. زیرا اینها یزید زمان هستند و اگر تحاریفی از حلقوم هر طایفه شیعی، سنی و غیر مسلمان باشد، آن آفت است.
حجت الاسلام والمسلمین ثمری گفت: خداوند تبارک برکاتی که به محفل ابا عبدالله داده، احیای قلوب است. زندگیهای روزمره سبب غفلت انسان میشود و برای اینکه انسان تجدید قوا در مسائل معنوی داشته باشد، در این مراسمهای عزا شرکت میکند. در دهه اول دلها به گونهای متوجه ساحت امام حسین (ع) میشود که مرام بندگی و زندگی را با امام حسین (ع) تجربه میکنند؛ آشنایی مردم با فرهنگ حسینی بر دوش اهالی هیئتها است. همچنین از همه مهمتر امروز باید در بین مسئولان، فکر عاشورایی و منش عاشورایی حفظ شود، زیرا همین موضوع سبب میشود دشمنان از ما قطع امید کنند. هرجا دیدیم که دشمن در بین صفوف مردم آمده، سستی از ناحیه مسئولان دیده شده یعنی روزی دشمن بر ما طمع کرده که از آرمانهای امام حسین (ع) فاصله بگیریم؛ امیدواریم این دهه سبب بیداری و غفلت زدایی شود.
وی افکار عاشورایی و برپایی مراسمهای عزاداری را مهمترین دستاورد ۴۰ ساله انقلاب دانست و گفت: بعد از انقلاب با این نوع فکر نقشههای دشمن را نقش برآب کردیم .مردم ما امتحان خودشان را خوب پس دادند و پای کار آرمانهای انقلاب اسلامی و امام حسین (ع) هستند و در تمام صحنههای عاشورایی حضورشان پررنگ بوده است. امروز اگر خللی دیده میشود متاسفانه متوجه مسئولان است؛ مسئولانی که روحیه عاشورایی فکر و مرام حسینی ندارند و دل به دست کدخدا سپردند به جای اینکه به دست خدای احد و واحد و حی قیوم داده باشند.
حجت الاسلام و المسلمین ثمری گفت: یکی از تکالیفی که وظیفه و حقی است که بر گردن داریم اقامه ماتم و محفل عزا است. در کتاب کامل الزیارات مرحوم ابن قولویه قمی آمده محفل عزای سیدالشهدا علیه السلام بزرگترین حقی است که حضرت زهرا (س) از ما انتظار دارد.
انتهای پیام/