به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛مسعود بارزانی در آخرین نشست دفاتر سیاسی حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی درخواست کرده است جریانهای کردی راهیافته به پارلمان عراق، حضوری مشترک را بار دیگر در پایتخت عراق تجربه کنند. احزاب حاکم اقلیم کردستان در راه رسیدن به هدف خود پیشنهاد کردهاند نشست سران کلیه احزاب و جریانهای سیاسی کردی راهیافته به پارلمان عراق برگزار گردد، آنان همچنین کمیتهای را مأمور فراهم کردن مقدمات این نشست کردهاند. اما سؤال اینجاست که؛ شرایط کنونی اقلیم کردستان پذیرای رسیدن به چنین هدفی است یا نه؟
بارزانی که پس از برگزاری رفراندوم نافرجام سپتامبر 2017 مجبور به کنارهگیری از ریاست اقلیم کردستان عراق شده است، اینک در مقام رئیس حزب دموکرات کردستان سخت در تلاش است دیگر جریانهای کردی را با هدف رسیدن به اهدافی که ممکن است در فردای سیاسی عراق در سر بپروراند، با خود همراه کند. شرایط موجود سیاسی در اقلیم کردستان بهگونهای است که ایده بارزانی و یاران وی در اتحادیه میهنی بهآسانی قابل تحقق نخواهد بود.
حرکت نسل جدید بهرهبری شهسوار عبدالواحد که راهبرد سیاسی خود را در مخالفت صریح با احزاب حاکم اقلیم کردستان عراق پیریزی کرده است بهصراحت تأکید کرده است که در هیچ ائتلافی با حضور احزاب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی در سطح داخلی اقلیم و در پارلمان عراق مشارکت نخواهد داشت، ازاینرو در نخستین قدم، کردها توان حضور مشترک در بغداد را نخواهند داشت. این حزب در اولین تجربه شرکت در انتخابات پارلمانی عراق توانست با کسب 4 کرسی، خود را بهعنوان یکی از جریانهای نوپا به مخاطبین کرد معرفی کند.
اعتراضات صورتگرفته به نتایج انتخابات پارلمانی عراق در اقلیم کردستان، چهار جریان جنبش تغییر، اتحاد اسلامی، جماعت اسلامی و ائتلاف برای دموکراسی و عدالت را بهسوی تشکیل یک ائتلاف مشترک در بغداد سوق داد، این احزاب معتقدند که دو حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی با انجام تقلبهای سازماندهیشده، بخشی از آرای آنها را به خود اختصاص دادهاند. واکنش احزاب معارض چهارگانه به درخواست حکام اقلیم کردستان چگونه است؟
یکی از سران اتحاد اسلامی کردستان بهصراحت اعلام کرده است که متأثر از نتایج انتخابات برگزارشده پارلمانی عراق، هیچ امیدی به همراهی و کار مشترک با دو حزب حاکم اقلیم کردستان نیست.
ابوبکر هله دنی که همزمان عضو پارلمان محلی اقلیم کردستان عراق است، به یک رسانه محلی گفته است که بهترین گزینه برای احزاب چهارگانه معترض، عدم همراهی با احزاب حاکم اقلیم در بغداد است. البته وی اعلام کرده است که در نهایت، این موضوع با اجماع کلی چهارگانه معترض تعیین تکلیف خواهد شد.
جنبش تغییر بهعنوان یکی دیگر از احزاب معترض به نتایج انتخابات پارلمانی عراق، حضور مشترک با احزاب حاکم اقلیم کردستان را به حلوفصل مشکلات داخلی این منطقه مشروط کرده است. این حزب حتی اعلام کرده است در صورت شکاف در این ائتلاف چهارگانه، باز هم بر عدم همراهی با احزاب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی در بغداد پافشاری خواهد کرد.
اما سخنگوی ائتلاف برای دموکراسی و عدالت اقلیم کردستان عراق بهرهبری برهم صالح که نتایج ضعیف کسبشده در انتخابات پارلمانی عراق آن را مجبور به عدم شرکت در انتخابات پارلمانی محلی کرده است، نظری متفاوت از دیگر همراهان خود در ائتلاف چهارگانه معترض داشته و اعلام کرده است در صورتی که حکام اقلیم کردستان در بغداد بهدنبال خدمت به منافع مردم کرد باشند، همراهی با آنها در قالب یک ائتلاف مشترک هیچ ممانعتی نخواهد داشت.
پیشبینی میشود که حرکت نسل جدید در هیچ یک از ائتلافهای کردی در بغداد حضور نخواهد داشت، چهارگانه معترض هم به اجماعی در خصوص پیوستن به ائتلاف مدنظر بارزانی نخواهند رسید و ممکن است شکافی در آن پدیدار گردد، با این اوصاف میتوان گفت که احیای ائتلاف کردستانی که بارزانی با هدف کسب امتیازات بیشتر از دولت مرکزی عراق در پی آن است به این آسانی و در آینده نزدیک میسر نخواهد بود، حتی ممکن است نتایج انتخابات محلی اقلیم کردستان در 30 سپتامبر جاری نیز به تعمیق اختلافات کردها در عرصه داخلی این منطقه منجر شده و راه رسیدن به هدف رئیس حزب دموکرات کردستان عراق را بیش از پیش دشوار کند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/