به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ۲۱ شهریور روزی است که به نام سینما در تقویم کشوری به ثبت رسیده و برای اهالی سینما اهمیت زیادی دارد. این صنعت به ۱۲۰ سالگی خود نزدیک میشود و در این چند ساله با فراز و نشیب بسیاری همراه بوده که برای هر یک از افراد خاطراتی به جای گذاشته است.
در همین باره با برخی از سینماگران کشور به گفتگو نشستیم که در ادامه آن را می خوانید؛
عزیز الله حاجی مشهدی منتقد سینما، در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: سن هنر سینما از مرز صد و بیست سالگی گذشت و این در حالی است که این هنر در مقابل هنرهای کهن دیگری مثل شعر و موسیقی بسیار جوان است؛ اما دامنه مخاطبان و اثرگذاری آن بیشتر است.
وی ادامه داد: مهمترین وجه اشتراک میان سینما و مخاطبان، زبان دیداری این هنر است به شکلی که یک ژاپنی، آفریقایی و ... میتواند زبان آن را درک کند و بفهمد. سینما آمیزهای از همه هنرهاست؛ اما وامدار و شبیه هیچ هنری نیست و این نکته هنر هفتم را تحسین برانگیز میکند.
حاجی مشهدی خطاب به هنر هفتم عنوان کرد: از سینما میخواهم که فارغ از همه تنگ نظریها خودش را به زبان گویای دل، احساس و اندیشه آدمی نزدیک کند.
کاوه سماک باشی بازیگر سینما و تلویزیون، هم در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: اگر تنها به دنبال ظواهر، شهرت و مفاهیمی از این دست در سینما باشیم، عمر چندانی در این حرفه نخواهیم داشت. شرط اول عشق، تمرین و پشتکار در این رشته است.
بازیگر فیلم «اشنوگل» ادامه داد: سینما مثل خیلی از رشتههای دیگر بالا و پایینهای فراوان و پیچیده دارد، اما باید کسی در این حرفه پا گذارد، که ظرفیت و توان این ناملایمات را داشته باشد.
سماک باشی در مورد دلتنگیهای این حرفه گفت: از سینما خواهش میکنم که معیار ورود آدمها به سینما را با جدیت بیشتری دنبال کند. در این روزها بسیاری تنها با رابطه و بدون هیچ تمرین و تحصیل وارد این حرفه میشوند. تا جایی این داستان ادامه دارد که اگر کمی به فیلمهای در حال اکران دقت کنید، متوجه میشوید که چینش بازیگرها کاملا تکراری و پر واضح است که در دست کسانی است که تنها با رابطه نقشها را میگیرند و انحصار طلبی در این مورد دارند.
وی ادامه داد: بسیاری از اهالی سینما را میشناسم که سالهاست بیکارند و با شرایط بد اقتصادی روزگار میگذرانند و با مشکلاتی مثل اجاره خانه و ... دست و پنجه نرم میکنند.
سماک باشی همچنین در خصوص آرزوی خود برای سینما گفت: امیدوارم حال همه اهالی سینما خوب باشد و این روز ملی سینما نقطه شروعی برای پهن شدن سفره سینما ملی ایران بدون تبعیض برای همه اهالی سینما باشد.
افشین هاشمی بازیگر سینما و تئاتر و تلویزیون درباره هنر هفتم گفت: سینما هنری است رنگارنگ که میتواند قصه گویی کند، تاثیرگذار باشد، مخاطبش را در عین حال هم غمگین کند و هم بخنداند. این نشان از آن دارد که سینما همه زندگی را بر پرده نقره ای خود دارد.
وی افزود: سینما مثل بسیاری از مشاغل دیگر سختیهای خودش را دارد، اما اگر بخواهیم آن را درست و استاندارد انجام دهیم باید عاشقانه به آن عشق بورزیم. شما میتوانید یک مهندس خلاق باشید و یا یک مهندس معمولی. کار کردن در سینما هم از این قاعده مستثنی نیست و با علاقه و تمرین محصول بسیار مناسب تر و زیباتر خواهد شد.
هاشمی گفت: من سینما را زمانی شناختم که بخش عمدهای از خاطراتم با این هنر گره خورد. همان دزدکی سینما رفتنها و بی اجازه پدر و مادر به تماشای فیلم نشستنها را هیچ وقت فراموش نمیکنم. به یاد دارم در کودکی سه بار یواشکی به تماشای فیلم تاراج ساخته زنده یاد ایرج قادری نشستم و هنوز وقتی اسم سینما و لذت فیلم دیدن میآید، یاد آن روزها میافتم.
انتهای پیام/