به گزارش خبرنگار حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با آغاز محرم برخی از رسانه ها با تیتر سبد خالی صدا و سیما برای محرم به این نتیجه رسیدند که رسانه ملی برخلاف سالهای گذشته با دستی خالی در این ماه به خانه مخاطبان خود آمده است.
اما شاید این را باید اینگونه تعبیر کرد که معاونت سیما پس از سالها به این باور رسیده است که امسال با آنتنی سبک تر از تولیدات هر ساله به برگزاری مراسم عزاداری بپردازد و برخلاف ماه مبارک رمضان که همه بینندگان به دنبال سریال های مناسبتی هستند، این بار رسانه ملی با پخش مراسم عزاداری هیأت های تهران و دیگر استانها در کنار مردم باشد.
البته نباید از نقش پررنگ معاونت صدا در تولیدات رادیویی چشمپوشی کرد؛ تولیداتی که چند سالی است در قالب رادیو محرم روی آنتن میرود و با پخش ویژه برنامههای متنوع، مداحی ذاکران اهل بیت (ع) را نیز در فواصل مختلف رادیویی پخش می کند. اما معاونت سیما امسال بیشترین خوراک تلویزیونی خود را همراه دستهجات عزاداری کرده و کمتر به تولیدات سریال پرداخته است.
تولیداتی که نباید از نقش پررنگ آنها در سال های پیش غافل شد. ما در سال های گذشته شاهد پربینندهترین سریالهای مناسبتی مانند «شب دهم»، «مختارنامه»، «معصومیت از دست رفته»، «پریدخت»، «وفا»، «پردهنشین» و ... در ماه محرم بودیم و بعد از آن نیز مجموعههایی چون «عقیق»، «پرواز در ارتفاع صفر»، «یلدا» و ... روی آنتن سیما رفت که بعضاً شاهد بازپخش دوباره آنها از شبکه های مختلف سیما هستیم.
رسانه ملی هرساله بیشترین محور تولیدات خود را بر اشاعه فرهنگ، معارف و شعائر حسینی معطوف کرده است. فرهنگی که در قالب سریال و ویژه برنامه ها جای دارد، اما امسال اصلیترین برنامه صدا و سیما به نمایش گذاشتن شعائر و معرفت حسینی با حضور واعظان، مداحان و چهرههای برجسته کشوری و مردمی بوده است که در فواصل مختلف در جدول پخش قرار گرفت.
یکی از این ویژه برنامه ها که در قالب بخش های کوتاه چند دقیقه ای بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، ارتباط مستقیم با کربلای معلی و گزارش از حال و هوای بین الحرمین است. البته باید در نظر داشت که برخی از این برنامهها مانند «در آستان خورشید» هرشب از صحن و سرای حرم اباعبدالله الحسین (ع) روی آنتن می رفت، یا دیگر برنامه ها مانند «کوی محبت» از شبکه دو سیما و ... که هر کدام با پرداختن به یکی از معارف حسینی همچنان پخش می شوند.
محمد حسین محمد زاده مدیر شورای عالی معارف سیما در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: بسیاری از برنامه های شبکه های مختلف در نشست برنامه های دهه اول محرم ارائه شد که قسمت قابل توجهی از آن برنامه های تازه تولید و شاخص در این ایام بود و به تحلیل ابعاد عاشورا و تاریخ عاشورا می پرداخت.
وی افزود: به نظر می رسد که امسال هر شبکه توانسته حجم قابل توجهی از مخاطبان خودش را نسبت به برنامهها و موضوعی که داشتند، جذب کند. ضمن اینکه موضوعات محتوایی که به شبکه ها اعلام شده دقیقا تا جایی که ما عرضه کردیم، مطابق سیاست گذاری ها بوده و به نظر میرسد امسال سال کم آسیبتری در برنامه ها نسبت به دیگر ایام داشتیم. رسانه در حوزه فضای معارفی و برنامه های معارفی نگاه ویژه تری نسبت به سالهای گذشته داشته و از رشد بیشتری در ارائه فرهنگ عاشورا برخوردار بودند.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از برنامه های شاخص ما در دهه اول محرم، برنامه «یاقوت» از شبکه قرآن بود که بازپخش آن از شبکه یک سیما و آی فیلم بود و آنها نیز در دهه اول محرم این برنامه را در جدول پخش خود قرار داده بودند. یکی دیگر از اتفاقاتی که در این ایام رخ داد، نقطه تلاقی طلایی طرح حفظ جزء سی قرآن کریم «1452» با فضای محرم و صفر بود که به دلیل علاقه مندی مردم به ساحت مقدس حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، فایل های سی و هفت سوره جزء سیام هم به صورت تلویزیونی و هم رادیویی تهیه و تقدیم شبکه ها شده است.
البته این را باید در نظر گرفت که دهه اول محرم، مقارن با هفته دفاع مقدس بود و معاونت سیما و صدا هر دو با تولیدات ویژه در این هفته آغاز به کار کردند. برای مثال شبکه سه با مجموعه «دلدادگان» و شبکه یک سیما با پخش سریال «بچههای گروهان بلال» رنگ و بوی دفاع مقدسی به خود گرفت.
انتهای پیام/