وزیر امور مهاجرین افغانستان که برای بررسی وضعیت پناهجویان افغان به ترکیه رفته است از دولت این کشور خواست تا روند اخراج اجباری این پناهجویان را متوقف کند.

وزیر مهاجرین افغانستان خواستار توقف اخراج اجباری پناهجویان از ترکیه شدبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر امور مهاجرین افغانستان که برای بررسی وضعیت پناهجویان افغان به ترکیه رفته است از دولت این کشور خواست تا روند اخراج اجباری این پناهجویان را متوقف کند.

«سید حسین عالمی بلخی» وزیر امور مهاجرین افغانستان که به دعوت وزیر داخله/ کشور ترکیه در راس یک هیئت بلندپایه متشکل از معاون وزارت دادگستری و نمایندگان وزارت‌های خارجه، کشور و کار و امور اجتماعی به ترکیه سفر کرده است خواستار توقف اخراج اجباری پناهجویان افغان شد.

براساس بیانیه وزارت امور مهاجرین افغانستان، طرفین در این نشست تاکید کردند که مسئولین مربوطه دو کشور بر اساس قوانین بین‌المللی با مدیریت مشترک، باید زمینه مهاجرت قانونمند را فراهم کنند.

در این نشست همچنین تاکید شد که زمینه بازگشت دواطلبانه پناهجویان افغان باید از طریق مشوق‌های موثر و حمایت‌های عملی از آن‌ها توسط سازمان‌های بین‌المللی فراهم شود.

این در حالی است که «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان نیز اخیرا در گفتگو با یک نشریه آلمانی با ابراز اینکه «خیابان‌های آلمان از طلا نیست»، انگیزه پناهجویان این کشور از سفر به اروپا را اقتصادی دانسته بود که انتقادات زیادی را میان کاربران فضای مجازی در افغانستان و خبرنگاران این کشور داشت.

با این حال، عالمی بلخی در حالی خواستار توقف اخراج اجباری پناهجویان افغان از ترکیه شده است که چندی پیش «آنا شی» پژوهشگر عفو بین‌الملل در امور حقوق پناهجویان و مهاجران اعلام کرده بود که بازگشت پناهجویان افغان از ترکیه داوطلبانه نیست و تنها انتخابی که به پناهجویان افغان داده می‌شود انتخاب بین «اخراج اجباری و بازداشت برای مدت نامعلوم» است.

بسیاری از پناهجویان بازداشت شده در مرز ترکیه نیز می‌گویند که پس از بازداشت نیروهای امنیتی از آن‌ها اثر انگشت گرفته شده است و بدون اینکه مترجمی در اختیار آن‌ها گذاشته شود مجبور به امضای چندین صفحه مدارکی شدند که به زبان ترکی نوشته شده بود.

به نوشته تسنیم، برخی دیگر از پناهجویان که از اسناد هویتی مناسب برخوردار بودند نیز از عدم دسترسی به خدمات درمانی گله داشتند.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۰ شهريور ۱۳۹۷
کاش ایران نیز همین کار را می کرد