سید علیرضا آل داود پژوهشگر و کارشناس فضای مجازی در گفتگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با توجه اینکه هاتگرام و تلگرام طلایی دو پوسته از نسخههای api تلگرام هستند که با راهاندازی ارز دیجیتال تلگرام باید به طور طبیعی از سوی این پیامرسان قطع شوند، افزود: طبق گزارشات منتشر شده از سوی تلگرام، این پیام رسان ارز دیجیتالی به نام گرام را در چد ماه گذشته راه اندازی کرده است.
وی ادامه داد: با راهاندازی این ارز دیجیتال، نسخههای فارسی تلگرام به دلیل حفظ حریم خصوصی، امنیت دیجیتالی و پیشگیری از دزدی سایبری، قطعاً توسط تلگرام محدود می شوند و اگر این محدودیت اتفاق نیفتد یعنی مذاکرهای از سوی مدیران این دو فیلترشکن تلگرام با مدیران این پیام رسان در جریان بوده است.
آل داود با اشاره به سفر برخی از مدیران کانال های خاص مرتبط با یک جناح سیاسی خاص به ترکیه و امارات و جلسات محرمانه آنان با مدیران تلگرام، تصریح کرد: طبق گزارشات به دست آمده بعضی از مدیران کانالهای بزرگ فارسی تلگرام در این جلسات توجیه شدهاند که ارز دیجیتال تلگرام را در کشور تبلیغ کرده و نقش صراف را برای تبدیل ریال، دلار ،پوند و.. به ارزهای دیجیتال تلگرام بازی کنند.
این مدرس سواد رسانهای خاطر نشان کرد: راهاندازی ارز دیجیتال تلگرام در کشور به دلیل تبادل در محیط رمز این پیامرسان میتواند به بستری برای تأمین مالی گروههای ضدانقلاب، تروریستی و منافقین تبدیل شده و امنیت کشور را تا حد زیادی تحت الشعاع قرار دهد.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که سرورهای تلگرام در کشور انگلستان و هلند قرار دارند و جمعآوری پول توسط تلگرام از داخل کشور و جایگزین شدن آن با ریال می تواند به خروج میلیاردها دلار ارز از کشور منجر شود که این موضوع به نوعی براندازی اقتصادی هم تعبیر می شود.
این پژوهشگر فضای مجازی با تأکید بر اینکه راهاندازی ارز دیجیتال تلگرام در کشور میتواند داستان مؤسسات مالی غیرمجاز را در کشور با ابعاد بسیار بزرگتر تکرار کند، اظهار داشت: تلگرام نماینده حقوقی در کشور ما ندارد، طبق قوانین ما فعالیت نمیکند و جمعآوری پول در کشور و تبدیل آن به یک ارزدیجیتال بدون پشتوانه میتواند مردم را در آینده با ضررهای بسیار بزرگی روبرو کند که هیچکس هم نمیتواند در آن شرایط به آنان یاری برساند.
وی ادامه داد: در شرایط اقتصادی فعلی تلگرام با شگردهای تبلیغاتی-اقتصادی میتواند مردم را به خرید این ارز دیجیتالی ترغیب کرده که در چنین شرایطی بحران اقتصادی ضریب 100 گرفته، ارزش ریال به وفور کاهش پیدا میکند و مردم ترجیح میدهند با ارز مجازی تلگرام خرید و فروش انجام دهند و این خود تهدید جدی برای ایران است.
آل داود با اشاره به اینکه تلگرام با راهاندازی ارز دیجیتال خود در کشور میتواند یک حاکمیت دوگانه را در کشور به وجود بیاورد، تصریح کرد: تلگرام با دست گرفتن اقتصاد کشور با ارز دیجیتال خود تبدیل به یک حکومت خودمختار با جمعیت 45 میلیون کاربری در کشور میشود و با توجه به اینکه پشت پرده مدیریت آن سازمانهای اطلاعاتی نظیر سازمان سیا، موساد و گروههای ضدانقلاب برانداز قرار دارند، باید برخی حامیان این جاسوسافزار از استفادههای جناحی و قبیلهای از آن دست برداشته و با در نظر گرفتن مردم و نیازهایشان، فضای مجازی کشور را از رهاشدگی نجات دهند.
انتهای پیام/