به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ توجه به مراقبهای بهداشتی و پزشکی در زمینه چشم و بینایی، باید از سوی والدین و سرپرست کودکان جدی گرفته شود. یادگیری نحوه دیدن فرآیندی طولانی است که قبل از تولد آغاز میشود و در شش سال اول زندگی پیشرفت سریعی دارد.
بینایی اثری غیر قابل انکار در کوتاه مدت و دراز مدت دارد و از این رو معاینات مداوم چشم پزشکی و بررسی قدرت دید باید به طور منظم صورت گیرد. این معاینه در سال اول زندگی، ۳ و نیم سالگی و ۵ سالگی ضروری است؛ البته بهتر است که بینایی سنجی سالانه انجام شود. اگر در خانواده سابقه مشکلات بینایی وجود داشته باشد، لزوم معاینات دورهای بیشتر احساس میشود.
بیشتر بخوانید:خطرناک ترین بیماری خاموش چشم را بشناسید
مالش مداوم چشم، موقعیت غیر طبیعی چشم و استرابیسم، پوشاندن یک چشم هنگام مشاهده تلویزیون یا اجسام دور، نزدیک کردن اشیا و کتاب هنگام نگاه کردن، چشمک زدن زیاد و غیر طبیعی، قرمزی چشم، آبریزش چشم، خارش چشم، و سردرد، سرگیجه و تهوع پس از مطالعه یا تماشای تلویزیون از مهمترین نشانههای مشکلات بینایی در کودکان هستند.
***شایعترین اختلالات چشمی در کودکان
نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم، خطاهای انکساری، تنبلی چشم، عدم هماهنگی حرکت چشم یا استرابیسم و اختلالات عضلانی حرکت چشم شایعترین اختلالات چشمی در کودکان هستند.
***بیماریهای چشمی شایع در کودکان
بیماریهای چشمی بیشتر در کودکانی دیده میشود که تولد زودرس داشته اند. این بیماریها شامل آب مروارید، کدر بودن عدسی، گلوکوم، افزایش فشار چشم کودک، انحطاط شبکیه، سرطان شبکیه، رتینوپاتی دیابتی و اختلالات عصبی و مغزی است که منجر به کاهش دید میشود.
***صدمات چشمی
معمولا ۹۰ درصد آسیبهای چشم در کودکان قابل پیشگیری هستند. استفاده از عینکهای ایمنی، استفاده درست از اشیای نوک تیز و اجتناب از مواد شیمیایی میتواند به میزان قابل توجهی از آسیب چشمی کودکان جلوگیری کند. آتش بازی و مواد محترقه نیز یکی از مهمترین دلایل آسیب به چشم کودکان است.
علاوه بر این موارد، تصادف یکی از مهترین علل آسیب به چشم کودکان است علاوه بر معاینات دوره ای، آموزشهای لازم برای مراقب از چشم به کودکان ضروری است. باید کودکان را به نحوی تربیت کرد که بدون ترس هرگونه اختلال دید و بینایی را اطلاع دهند.
***جلوگیری از قرار گرفتن در معرض نور شدید
اشعه ماورای بنفش خورشید یکی از مهمترین دلایل آسیب به چشم است که میتواند باعث التهاب، صدمه به شبکیه و حتی سرطان شبکیه شود. نور تجهیزات الکترونیکی مانند گوشی هوشمند، تبلت و لپ تاپ نیز بسیار مضر هستند. کاهش استفاده از این تجهیزات ضروری است و والدین باید تصمیمات جدی اتخاذ کنند.
رعایت فاصله مناسب چشم و کتاب هنگام مطالعه و انجام تکالیف نیز میتواند به سلامت چشم کودکان کمک کند.بهداشت و سلامت چشمان کودکان از جمله مواردی است که تاثیر بلند مدتی در شخصیت و موفقیت او دارد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام /