در طول ماه‌ها اخیر، نوسانات قیمتی در بخش‌های گوناگون، منجر به گلایه بسیاری از مردم و متقاضیان خرید محصولات گوناگون شده است.

وقتی پوشک بچه، به معضلی در لابه‌لای مشکلات اصلی اقتصادی مبدل می‌شود!به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در طول چهار دهه اخیر، اقتصاد ایران و بویژه سه تا چهار ماهه اخیر، شرایط متفاوت و تعجب برانگیزی را تجربه کرده، گرانی طلا، ارز و سکه، خودرو و اکثریت قریب به اتفاق اقلام و محصولات اساسی مردم، شرایط ویژه‌ای را در بازار کشور ایجاد کرده، در این میان کمبود و گرانی پوشک بچه، بسیار تأمل برانگیز و تعجب آور به نظر می‌رسد.

به واقع می‌توان پوشک بچه را در دایره اقلام و محصولات اساسی مردم قلمداد  کرد و اگر نگوییم تمامی افراد و گروه‌های اجتماعی، اما خانوار‌هایی که صاحب فرزندان خردسال و کودک هستند این مشکل را به‌صورت بسیار ملموسی درک و احساس می‌کنند.

سخن از چندین برابر شدن قیمت پوشک بچه و فراتر از آن کمیابی و محدود شدن عرضه آن است.

در این میان، بازار شایعات داغ‌تر از همیشه بر هیزم پیچیده‌تر شدن اوضاع در آتش گرانی و هراس و نگرانی افزوده است و متأسفانه برخی از توزیع کنندگان این محصولات بر گران‌تر شدن آن تأکید می‌کنند و هنگامی که دلیل و علت را جویا می‌شویم، اظهار ناآگاهی می‌کنند و جالب اینجاست در عین ناآگاهی بر گران‌تر شدن چنین اقلامی تأکید می‌کنند که طرح چنین عباراتی متأسفانه بر نگرانی هر چه بیشتر والدینِ نوزادان می‌افزاید، عباراتی که (الان بخر که در آینده گران‌تر خواهد شد) پیش از این در قالب گزارشی مفصل به پیامد‌ها و بازتاب مخرب آن اشاراتی شد.


بیشتر بخوانید: جمله‌ای که کالاها را گران‌تر می‌کند! 


فارغ از این اظهارات، تلاش می‌شود با انعکاس سخنان و مصاحبه دستگاه‌ها، مسئولان ذی ربط و فعالان تولیدیِ پوشک بچه، عوامل و دلایل شرایط فعلی و گرانی و کمبود پوشک بچه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

بنابر گزارش‌های موجود در رسانه ها، نزدیک به ۱۵۰ واحد تولیدی در کشور با ظرفیت تولید ۲۸۰ هزار تُن، دارای مجوز صنعتی تولید پوشک بچه معمولی، پوشک بزرگسال، نوار بهداشتی و غیره هستند.

با این وجود در حال حاضر بازار از حیث قیمت و عرضه پوشک بچه در شرایط طبیعی قرار ندارد، آنچنان که اخبار واصله نشان می‌دهد ماده اصلی تولیدکننده پوشک وارداتی است و به تبع با توجه به مشکلات ارزی اخیر کشور، این موضوع بر قیمت پوشک تأثیر مستقیمی می‌گذارد.

قاعدتا تولیدکننده برای تولید محصول مربوطه، نیازمند مواد اولیه لازم است و زمانی که عرضه مواد اولیه و تأمین آن دچار اختلال شود، تبعات این عارضه، بر وضعیت تولید تأثیرگذار خواهد بود و همین مساله به کمبود محصول و کالای مورد نیاز مردم منتهی خواهد شد.

تولید پوشک بچه و بزرگسال (مخصوص ناتوانان جسمی و حرکتی، معلولان نخاعی و غیره) در قالب محصولات سلولزی قابل تعریف هستند که پایه تولیدی آن بر خمیر کاغذ و خمیر تیشو استوار است و متأسفانه حدود ۵۰ درصد از مواد اولیه صنایع سلولزی وارداتی است و از کشور‌هایی همچون چین، کره جنوبی و کانادا خریداری می‌شود.

از دیگر سو، مشخصا در ارتباط با مواد اولیه، تولید پوشک بچه، ۷۵ درصد از مواد تشکیل دهنده آن وارداتی است که این میزان و ضریب از وابستگی برای صنعت مذکور در کشور نقصان و عارضه‌ای بزرگ به شمار می‌رود.

آیا گمرک، در ارتباط با ترخیص مواد اولیه برخی محصولات زیاده خواهی می‌کند؟

ظاهرا، فارغ از مشکلات موجود، برخی از مسائل و نارسایی‌های داخلی نیز مزید بر علت شده تا در شرایط فعلی، شاهد چنین آشفته بازاری در عرصه محصولات و کالا‌های موسوم به پوشک بچه باشیم.

چندی پیش، امیرعلی میرآخوری، یکی از فعالان حوزه تولید کالا‌ها و محصولات وابسته به مواد سلولزی در گفت‌وگو با رسانه‌ها تصریح کرد: اگرچه نرخ ارز، بر میزان قیمت محصولات مذکور بسیار اثرگذار است، اما برخی موارد باعث ظهور و بروز مشکلات در حوزه مذکور (پوشک بچه و غیره) شده که کمتر به آن پرداخته می‌شود.

وی در تشریح این موضوع گفت: "اکنون بیش از یک ماه است که ظرفیت تولید ما کاهش یافته و این به دلیل واردات مواد اولیه نبوده، بلکه برای زیاده خواهی سازمان پرتوقعی مثل گمرک است که بیان می‌کند کالای وارد شده را باید با ارز آزاد محاسبه و ترخیص کنید و این در حالی است که در زمان ثبت سفارش ما، ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان بوده وکار‌ها نهایی و کالا وارد شده، اما اکنون قصد دارند با این اقدام، پول بیشتری از وارد کننده دریافت کنند. "

وقتی صادرات، به بازار کشور آسیب می‌زند/ رفتار محتکران در شرایط سخت بازار از تحریم‌ها مخرب‌تر است

همواره از صادرات به عنوان یکی از مولفه‌های ضروری و حائز اهمیت در توسعه اقتصادی و پیشرفت کشور‌ها یاد می‌شود و به تبع این قاعده و اصل در خصوص ایران نیز مصداق دارد و نمی‌توان و نباید کشورمان را از این رویکرد سازنده و تجربه شده، مستثنی قلمداد کرد آنچنان که اساسا در سیاست‌های موسوم به اقتصاد مقاومتی به امر صادرات به‌صورتی جدی تأکید شده است.

با این اوصاف، تردیدی وجود ندارد، تأکید به صادرات به عنوان یک مولفه اساسی در پیشرفت اقتصادی، زمانی معنا و مفهوم پیدا می‌کند و در پسوند خود عنوان سازندگی را به دنبال خواهد داشت که نیاز بازار داخلی تأمین شده باشد، در غیر این صورت چنین صادراتی، مصداق ضرب المثل " چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است "، است.

بنابر گزارش‌های موجود، با توجه به افزایش نرخ ارز و به تبع صادرات آن نسبت به عرضه داخلی این محصول، سودآور‌تر است و همین رشد صادرات باعث شده تا عرضه داخلی این محصول خاص کاهش پیدا کند.

آنچنان که آمار منعکس شده در رسانه‌ها نشان می‌دهد، میزان صادرات پوشک بچه نوزادان در چهار ماهه نخست سالجاری، یک میلیون و ۹۵۰ هزار و ۱۸۸ دلار بوده که این میزان در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال قبل رشد داشته است و بنابر اطلاعات گمرک در چهار ماهه نخست سالجاری، صادراتِ پوشک بچه از ایران به کشور‌هایی همچون عراق، ترکیه، ترکمنستان، افغانستان، آذربایجان، ارمنستان، تاجیکستان پاکستان و ساحل عاج ثبت شده است که انتظار می‌رود در شرایطی که تقاضای بازار به میزانی است که عرضه ناکافی، شرایط به شدت بغرنجی را برای این محصول رقم می‌زند، با برنامه ریزی، تدبیر و درایت از صادرات این محصول کاسته و به تزریق کالای اشاره شده در بازار داخلی مبادرت ورزیده می‌شد.

مساله بعد، ریشه در احتکاری دارد که متاسفانه موضوعی جدید و نوظهور نیست و همواره از گذشته شاهد بوده ایم در شرایط سخت، پیچیده و دشوار بازار، عده‌ای با احتکار فلان محصول، با هدف کسب سودجویی بیشتر در نظام عرضه و تقاضا و در نهایت اقتصاد کشور اختلال ایجاد می‌کنند که شوربختانه این بار یکی از محصولات جذاب محتکران، مشمول پوشک بچه شده است.

کشف انبار پوشک بچه احتکار شده در یازدهم شهریورماه در استان البرز با ارزش تقریبی ۶۰ میلیارد تومان، یکی از نمونه‌های سودجویی‌های اینچنینی است.

ساسان عظیمی، مدیر اجرایی یکی از شرکت‌های فعال در حوزه محصولات سلولزی در خصوص پدیده احتکار در ارتباط با پوشک بچه می‌گوید: برای تولید کننده، احتکار صرفه اقتصادی ندارد و اساسا بخشی از این محصولات انبار شده توسط محتکران، مشمول اقلام خارجی وارداتی می‌شود که از گذشته خریداری شده و از دیگر سو کارخانجات داخلیِ تولید این محصول، گردش در سرمایه چندانی ندارند که به چنین روش‌ها و اقداماتی مباردت ورزند، اما عده‌ای دلال و واسطه با هدف سودجویی به چنین اقداماتی دست می‌زنند و متاسفانه به اسم و نام تولیدکنندگان داخلی تمام می‌شود.

چه باید کرد؟

آنچنان که گزارش‌های موجود نشان می‌دهد، متاسفانه ارز لازم برای وارد کردن مواد اولیه پوشک بچه، پوشک بزرگسال و غیره باید از محل بازار ثانویه تأمین شود و به تبع این موضوع از نارسایی‌هایی است که در شرایط فعلی اقتصادی، منجر به وضعیتی می‌شود که در حال حاضر شاهد آن هستیم و می‌طلبد با اختصاص ارز دولتی، برای واردات مواد اولیه این محصول، تعادل هر چه بیشتری در بازار حاکم شود.

البته چندی پیش، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری با اصحاب رسانه در ارتباط با گران‌تر شدن نرخ پوشک بچه گفت: ما آمادگی داریم که در قالب تفاهم‌نامه‌ای با وزارت صمت و وزارت اقتصاد به حل مشکل تامین مواد اولیه پوشک کمک کنیم که امید است این امر با جدیت و سرعت هر چه بیشتری پیگیری و عملیاتی شود.

حریرچی در این نشست تصریح کرد: به دلیل عدم مسئولیت در این خصوص نمی‌توانیم به مساله عرضه پوشک بچه ورود کنیم، اما پیگیری‌ها و رایزنی‌های لازم را در این خصوص مد نظر قرار می‌دهیم.

پروین نباتی، مدیرکل دفتر صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت معتقد است باید از هرگونه اعمال محدودیت یا ممنوعیت در واردات مواد اولیه این محصولات خودداری کرد و تسهیلات لازم برای واردات به هنگام آن تأمین شود.

به زعم این مقام مسئول با ترخیص به موقع مواد اولیه موجود در گمرکات و تأمین و تخصیص ارز برای تهیه مواد اولیه آن و البته برخورد‌های مناسب قانونی با محتکران، تعادل لازم بر بازار حاکم می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۱۹ شهريور ۱۳۹۷
چرا تو کشور ما هیچ چیز جای خودش نیست.
اینهمه نیروی جوان و محقق و مسئول و ظرفیت را برا کی میخواهیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۹ شهريور ۱۳۹۷
اونایی ک میگن بجای پوشک کهنه ببندین ب بچه هاتون و بهونه نتراشین
اولا چیزی نگین
دوره قدیم وقته تموم شده
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۱:۴۸ ۱۹ شهريور ۱۳۹۷
آقایونی که دم از قدیم و سبک قدیم و نخرید میزنیدو راه کارهای مناسب دارید من یه پسر ۱۳ساله ضایعه نخاعی دارم که مجبورم .. دقت کردید مجبورم براش پوشاک ایزی لایف بگیرم هر ماه ۶بسته .قبلا بسته ای ۲۳هزار بوده الان شده ۹۰هزارتومان .فقط میتونم بگم یا صاحب الزمان خودت بدادم برس خدا گواهه دارم سکته میکنم
Iran (Islamic Republic of)
بهروز
۰۰:۵۸ ۱۹ شهريور ۱۳۹۷
من با دو همسر و هفت فرزند چگونه باید برای 4 تا از فرزندانم خرجی بیاورم ؟ با یک حقوق اندک زندگی میکنم و زندگی برای من و خانواده ام بسیار سخت شده . حتی نمی توانم آن ها را به یک سفر مسافرتی کوتاه خارج کشور ببرم. خواهشا رسیدگی کنید .
Iran (Islamic Republic of)
طاها
۱۴:۲۳ ۱۹ شهريور ۱۳۹۷
داداش خسته نباشي
ما تو يه دونه زن مونديم نميتونيم بگيريم شما چطور دو تا داري؟؟
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۲۳:۱۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
تر خدا قیمت پوشک رو پایین بیارید. خودتون اعلام کردید چندتا سوله پراز پوشک کشف کردید. چرا بین مردم پخش نمیکنید؟ بابا یکی به داد ملت برسه ای خدا... یکی آدرس بگذاره تا مردم برن به قیمت مناسب بخرن
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۳:۱۷ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
اي كاش هر كارخانه هائي كه به مواد اوليه ي خارجي احتياج دارد ، بفكر مي افتاد تا بعد از مدتي خودش بومي سازي آن مواد را انجام دهد، تا در مواقع جنگ اقتصادي محتاج خارجي ها نباشد
Iran (Islamic Republic of)
احمد 1000
۲۲:۱۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
حرمله فقط شش ماهه علی اصعر را نشانه گرفت و شهیدش کرد ولی این حرمله هایی که پوشک هزاران هزار طفل شیر خواره را قاعم کردند انبار زدند و کمبود در کشور بوجود اورند و هزاران پدر و مادر در بدر دنبال پیدا کردن یک پوشک بچه هاشان بودند ولی دست خالی به منزل بر میگشتن ایا با ال سعود که بچه های یمن را نشانه گرفته اند چه فرقی دارد شما رو به جان این بچه های شیر خوار که خود م بچه شیر خواره دارم قسم مید هیم اعدامشان کنید البته قبل از اعدام دستهایشان را قطع کنید تا درس عبرتی بشود برای بعدها هر جند این پولهای باد اورده اخرش خرج مریصی و دارو میشود شکی ندارم خدایا خودت نابودشان کن امین امین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۲ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
پوشک۹۰هزار تومن،ماهی۳بسته میخرم ناقابل۲۷۰هزار!!!!
به دین به پیغمبر خدارو خوش نمیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
این روزها هرچی بخواهی بخری؟فروشنده میگه نداریم یاتلفن زدیم تهران هنوز برامون نیومده؟!!یعنی به هرحال احتکاروگرانی در پیشه؟!!! ؟؟!!!مردمورابدبخت کردند!! خب ا ینها که راه دورنیستند،مسؤ لین همه ی اونارابازداشت کنند ومحصوبات احتکارشده رباقیمت ارزان دراختیارمردم قراربدید!! چرااینقدراین دست اون دست می کنید؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
4تا از اینها رو اعدام کنید که بقیه حساب بیاد دستشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
بی حجابی هم به اندازه احتکار گناه است.پس ۴ تا بیحجابها رو اعدام کنید تا حساب بیاد دست بقیه...همه گناهان مثل همن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۵ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
خب پوشک ها رو انبار نکنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
هروز داریم بدبختر میشیم
Iran (Islamic Republic of)
بهداد
۱۷:۱۱ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
پوشک هست ولی کم هست :)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۰ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
اتفاقا هست زیادم هس احتکار کردن بی انصاف ها
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۷:۱۰ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
واقعا متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
هر روز شاهد گرونی هستیم تا کی آخه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۶ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
شماخودت میگی قدیم کهنه میشستن.الان از همون قدیمیا بپرس ببین اگه پوشک اون زمون بود همچین کاری میکردن؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۶ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
وقتی هی اعتراض دارید پول خرید پوشک ندارید و پوشک ارزون هم نخواهد شد تنها راهکار کهنه هست.حالا دوست دارید با نظرات من مخالفت کنید مشکل خودتونه.لابد پول دارید و پوشک میتونید بخرید.قدیم هم اگر پوشک بود و گرون بود باز هم بچه رو کهنه میکردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۴ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
باور کنیم مادران ما در قدیم مسئولیتهای بیشتری داشتن و چندتا بچه قد و نیم قد.کار خونه.آشپزی.لباس با دست میشستن.کهنه هم میشستن.اینهمه مثل دخترای امروزه ناله نمیکردن و ناز نمیدادن. زنهای الان تنها پُزشون اینه که ما کارمندیم.درود بر شیرزنان خانه دار قدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۲ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
اولا اینکه پوشک بهداشتی تر از کهنه های قدیم است.دوم اینکه به مادران قدیم اگه توجه کنید میبینین در پنجاه سالگی به دست درد و پادرد مبتلا میشن.سوم اینکه ایا اقایان میتونن به تنهایی از مخارج زندگی بر بیان
Iran (Islamic Republic of)
پدرام
۱۷:۰۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
دقیقا . موافقم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۴ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
زندگی را تجملاتی نکنید آقایان از پس خرج زندگی بر میان.اینکه کهنه بشورید در سن ۵۰ سالگی دست درد و پادرد میگیرید! اما خانم شاغل باشه و از صبح تا شب بیرون از منزل کار کنه دست درد و پا درد نمیگیره!!!!!! .کهنه را خوب بشورید دیگه غیربهداشتی نیست...بمن مربوط نیست هی بشینید و برای گرونی پوشک ناله کنید.همش دنبال بهانه هستید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
عزیزانی که مشکل پوشک دارند بدونن منتظر کمک و راهکار مسئولین نباشند.باید خودمون یه فکر کنیم و تنها راه برای ما اینه که از مادربزرگهامون یاد بگیریم و بچه رو کهنه کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۰ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
چرا هیشکی به داد مردم نمیرسه؟من میرم بازار انقد که همه چی گرونه دست خالی برمیگردم.نه میتونم میوه بخرم نه گوشت نه هیچی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۶ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
گرونی اصلا تمومی نداره والا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
یکی از شرکت‌های بزرگ تولید کننده پوشک در شهر ما قرار دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۹ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
خوش به حالتون
Iran (Islamic Republic of)
احمدی
۱۴:۰۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
میگن باید تک فرزندی و... تعغییر کنه و خانوادهافرزندهای بیشتری داشته باشن !!خرج ومخارج دیگه به کنار ؛ آیا کسی میتونه الان فقط پوشک 2 بچه را درماه تامین کنه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۴ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
قدیم مگه چکار میکردن.بچه رو کهنه میکردن‌.از پوشک زمان ما خبری نبود.تنبلی خودتونو برای بچه آوردن گردن پوشک نندازید.همون موقع هم که پوشک ارزون بود پزتون تک فرزند داشتن بود.پول نداریم پوشک بخریم مثل قدیم کهنه میشوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
شمایی که میگین مثل قدیم باشین ایا مشکل فقط پوشک بچه است.دیگه مخارج دیگه ای نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۰ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
قدیم دو دست لباس برا بچه میخریدن و هی بشور و بپوش.تخت و سرویس آنچنانی جهیزیه نبود.۶۰ مدل اسباب بازی نبود.تب لت از دو سالگی برا بچه نمیخریدن.هر روز چیپس و پفک دست بچه نمیدادن.حداقل این خرجها رو کم کنید میمونه فقط خرج دکتر و دارو و شیر خشک اگر شیر مادر نمیخوره.مادر شاغل نباشه و بمونه خونه بچه داری کنه دیگه خرج مهدکودک هم نیست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۷ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
الان دیگه کسی زیر بار ازدواج نمیره دیگه چه برسه به بچه اونم حتی یدونه
Australia
ناشناس
۱۴:۰۷ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
متاسفم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
کسانی که پوشک ها را انبار کرده اند باید باهاشون برخورد جدی شود
Iran (Islamic Republic of)
رامین
۱۴:۱۰ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
باید اعدام بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
بله باید همین طور باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۵ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
با احتکار در هر زمینه ای باید برخورد شود.حالا دیدید وقتی اسلام چیزی را میگوید به نفع مردم میگوید‌.وقتی اسلام میگوید احتکار گناه.بی حجابی گناه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
مقصر خود ملته اگه جنسی که گرون شده نخرند و یکماه مقاومت کنند خودرو ساز و و محتکر کننده ببینند که محصولشان رو دستشان باد کرد آنوقت ارزان و فراوان به بازار عرضه میکنند
Iran (Islamic Republic of)
رامین
۱۴:۰۶ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
آقا ببخشید


من سه قلو دارم
من هر ماه ۲۲ بسته میخرم
این میشه انبار؟؟؟ و زیاد خریدن



چرا هیچ نظارت وکنترل نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
چطور میشه پوشک بچه هم نخرید.من دوقلو یک ساله دارم.بجه مدرسه ای هم دارم .مرتب وقت کم میارم .حالا اگه پوشک گیر نیاد چه کار کنم.اصلا وقت کهنه شستن هم ندارم.شوهرم با هزار مکافات چند روز پیش دوبسته گیر اورد.که داره تموم میشه.بعدش چی میشه.مسئولین این معضل رو دیگه حل کنن.تازه قیمت ها هم چند برابر شده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۶ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
شما که سه قلو دارید خودتونو قاطی بحث نکنید‌.مسئله شما استثنا است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
خیلی ها وقت کهنه شستن ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
وقت پوشک شستن رو به عنوان وقت ضروری برای بچه داری بذاری وقت برای پوشک شستن پیدا میکنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
پوشک بچه هم گران شد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
دوستمون فکر کنم تو ایران نیستند!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۱۸ شهريور ۱۳۹۷
دوستمون تو ایران نیستند
آخرین اخبار