شاید شما هم نام سبوس به گوشتان خورده باشد، سبوس برنج، گندم، جو و غیره؛ حتی شاید از آن استفاده کرده باشید، اما از خواص آن چیزی ندانید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شاید شما هم نام سبوس به گوشتان خورده باشد، سبوس برنج، گندم، جو و غیره را شاید  استفاده کرده باشید، اما از خواص آن چیزی ندانید.

سبوس همان پوسته سفت و غیرقابل هضم برخی دانه‌هاست که در صورت مصرف تاثیر شگرفی را  روی بدن افراد دارد.

در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا در این مطلب شما را با خواص شگفت انگیز سبوس جو آشنا نماید؛ پس پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه باشید.

اندرخواص سبوس جو؛ از لاغری تا شفافیت پوست / تفاوت بین سبوس جو دو سر با بلغور جو دو سر چیست؟

سبوس چیست؟

سبوس، پوسته سفت و هضم‌نشدنی روی دانه‌های غلات است که علاوه بر بسیاری از خواص متنوع به دلیل غیرمحلول بودن به تسهیل فرآیند گوارش غذا کمک می‌کند و در پیشگیری از یبوست موثر است.

جو از غلاتی است که سبوس آن خواص فوق‌العاده‌ای دارد. سبوس جو نیز حاوی مقدار قابل توجهی فیبر خوراکی، پروتئین و سلنیوم است.


این مطلب را از دست ندهید: کدام خوراکی‌ها هنگام بیماری مفید هستند؟


به گفته متخصصان تغذیه، یک فنجان سبوس جو پخته حاوی ۵.۷ گرم فیبر خوراکی است.

همچنین دپارتمان کشاورزی آمریکا به افراد بزرگسال توصیه می‌کند روزانه ۲۵ گرم فیبر خوراکی مصرف کنند. وجود فیبر خوراکی در رژیم غذایی به افزایش احساس سیری کمک کرده و در نتیجه می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

مصرف فیبر خوراکی علاوه بر کاهش احتمال بروز یبوست همچنین به پایین آوردن کلسترول بد نیز کمک می‌کند؛ فیبر موجود در جو برای کاهش فشارخون و التهاب مفید است که می‌تواند تاثیر خوبی بر سلامت قلب داشته باشد.

سبوس جو حاوی مقادیری مفیدی پروتئین است. پروتئین‌های باعث می‌شوند تا بدن راحت‌تر سلول‌سازی کند و وجود مقادیر کافی آن برای رشد فرد در تمام سنین ضروری است.


بیشتر بخوانید: فواید سبوس برنج


در واقع بدن پس از مصرف پروتئین‌ها، آن‌ها را به اسید‌های آمینه تجزیه می‌کند که وجود آن‌ها برای ترمیم سلولی و سلول‌سازی حیاتی است.

بدن انسان توانایی تولید برخی از انواع اسید آمینه ضروری را دارد، اما برخی دیگر از اسید‌های آمینه ضروری که در بدن تولید نمی‌شود باید از طریق مصرف مواد غذایی دریافت شوند.

برخی از این اسید‌های آمینه برای سلامت اعصاب و عملکرد مناسب غده تیروئید ضروری هستند و کمبود آن‌ها در بدن موجب بروز مشکلاتی، چون گیجی، کمبود انرژی و بی‌اشت‌هایی عصبی می‌شود.

اندرخواص سبوس جو؛ از لاغری تا شفافیت پوست / تفاوت بین سبوس جو دو سر با بلغور جو دو سر چیست؟

نگاهی به خواص سبوس جو

سبوس جو دوسر خواص زیادی دارد که باورتان نمی‌شود؛ این ماده‌ی غذایی به لاغری کمک می‌کند، ضد دیابت است، کلسترول را پایین می‌آورد و غیره.

سبوس جو دوسر همیار لاغری

به عقیده‌ی متخصصان تغذیه مصرف منظم سبوس جو دوسر به لاغری کمک می‌کند. اگر می‌پرسید چرا باید بگوییم که این ماده‌ی غذایی جلوی اشتها را می‌گیرد و باعث سیری طولانی مدتی می‌شود.

سبوس جو دوسر سرشار از فیبر‌های محلول در آب و فیبر پکتین است و می‌دانید که فیبر‌ها به لاغری کمک زیادی می‌کنند.


این مطلب را از دست ندهید: خواص سبوس گندم در سلامتی وکاهش وزن


اگر در طول صرف غذا از این ماده‌ی غذایی میل کنید و آب کافی بنوشید فیبر‌های موجود در آن داخل معده حجیم شده و به سرعت احساس سیری ایجاد می‌کنند.

از این‌ها گذشته سبوس جو دوسر اجازه‌ی انباشته شدن کالری‌ها در روده را نمی‌دهد.

سبوس خاصیت چسبندگی بالایی دارد و برای همین به مواد مغذی و کالری‌های اطراف خود می‌چسبد در نتیجه اجازه نمی‌دهد که کالری‌ها وارد خون بشوند و آن‌ها را از طریق مدفوع از بدن خارج می‌کند.

سبوس جو دوسر میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد

اگر به طور مرتب و کافی از فیبر‌های موجود در سبوس جو دوسر بهره‌مند شوید میزان کلسترول خونتان به میزان ۱۵ درصد کاهش می‌یابد.

نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۰۲ در استرالیا انجام شد، نشان می‌دهد که میزان بالای فیبر‌های محلول در آب باعث دفع کلسترول از طریق مدفوع شده و میزان تولید آن از طریق کبد را کاهش می‌دهد.

متخصصان توصیه می‌کنند این افراد هر روز قبل از هر وعده‌ غذایی ۳ قاشق غذاخوری سبوس جو دوسر را در یک لیوان آب ریخته و میل کنند. باید توجه داشته باشید که سبوس جو دوسر نمی‌تواند جایگزینی برای دارو باشد، اما از افزایش کلسترول جلوگیری کرده و به درمان آن کمک می‌کند.

اندرخواص سبوس جو؛ از لاغری تا شفافیت پوست / تفاوت بین سبوس جو دو سر با بلغور جو دو سر چیست؟

سبوس جو دوسر از ابتلا به سرطان کولون پیشگیری می‌کند

همه ساله ۳۶ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان کولون شناسایی می‌شود.

اگر سبوس جو دوسر به طور مرتب مصرف شود نقش مهمی در جهت پیشگیری از این بیماری ایفا می‌کند.

افراد حساس فیبر‌های موجود در این ماده غذایی راحت‌تر از فیبر‌های موجود در سبوس گندم تحمل می‌کنند.

برای توضیح مکانیسم پیشگیرانه‌ این ماده‌ی غذایی باید بگوییم زمانی که فیبر‌های سبوس جو دوسر پُر از آب می‌شود یک لایه‌ محافظتی بین ضایعات و توکسین‌های سرطان‌زای حاصل از مواد غذایی صنعتی (فلزات سنگین، آفت کش‌ها، رنگ‌های خوراکی، افزودنی‌ها، چربی‌های مضر) و جداره‌ کولون تشکیل می‌دهد در نتیجه از رشد سلول‌های سرطان‌زا جلوگیری می‌کند.


این مطلب را از دست ندهید: هشدار؛ «سبوس غلات» را به غذا اضافه نکنید


توصیه می‌کنیم هر روز عصر ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری سبوس جو دوسر را با یک لیوان آب میل کنید.

سبوس جو دوسر، یبوست را از بین می‌برد

از هر سه زن یک زن از یبوست رنج می‌برد و نصف این افراد دچار یبوست مزمن هستند؛ سبوس جو دوسر یک روش ساده برای مقابله با این مشکل محسوب می‌شود.

اگر دنبال دلیلش می‌گردید باید بگوییم که این ماده‌ غذایی می‌تواند تا ۳۰ برابر حجم خود، آب جذب کند و باعث حجیم شدن مدفوع در روده‌ها شود به همین دلیل روده‌ها مدفوع را راحت‌تر دفع می‌کنند.

توصیه می‌کنیم روزانه و قبل از غذا ۳ قاشق غذاخوری سبوس جو دوسر را با یک لیوان آب میل کنید؛ اگر چه ممکن است مشکل به سرعت رفع نشود، اما مصرف منظم آن به مرور یبوست را از بین می‌برد.

سبوس جو دوسر باعث شفافیت پوست می‌شود

سبوس جو دوسر منبع فوق‌العاده‌ املاح معدنی و ویتامین‌هایی مانند ویتامین B، E، زینک (روی)، منگنز و غیره بوده که محافظ خاصیت ارتجاعی پوست است.


بیشتر بخوانید: با خوردن این خوراکی‌ها شادابی و جوانی را به پوستتان هدیه دهید


این ماده‌ غذایی به ویژه بهترین منبع ویتامین B۲ محسوب می‌شود که تأثیر زیادی روی محافظت از پوست، مو و ناخن‌ها دارد.

توصیه می‌کنیم برای داشتن پوستی شفاف و زیبا هر روز صبح‌ها و برای صبحانه ۲ قاشق غذاخوری سبوس جو دو سر را یک لیوان مایعات میل کنید.

اندرخواص سبوس جو؛ از لاغری تا شفافیت پوست / تفاوت بین سبوس جو دو سر با بلغور جو دو سر چیست؟

سبوس جو دوسر از ابتلا به دیابت پیشگیری می‌کند

با وجود این که برای پیشگیری از دیابت هیچ چیز مانند کاهش مصرف قند و ورزش موثر نیست، اما با این حال سبوس جو دو سر سرعت جذب قند‌ها را کاهش می‌دهد.

نتایج یک پژوهش کانادایی که در سال ۲۰۰۲ انجام شد نشان می‌دهد بتاگلوکان که یک فیبر محلول در آب است و به میزان زیادی در این ماده‌ غذایی وجود دارد سرعت جذب قند‌ها را کاهش می‌دهد و قند خون و نیاز به انسولین را پایین می‌آورد.

افرادی که مستعد ابتلا به دیابت هستند می‌توانند روزانه قبل از دو وعده‌ اصلی ۲ قاشق غذاخوری سبوس جو دو سر را با یک لیوان آب میل کنند.


بیشتر بخوانید: سبوس ،ثروتی که دور ریخته می شود


توجه داشته باشید که سبوس جو دوسر نمی‌تواند جایگزین دارو شود، اما می‌تواند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرده و در درمان آن موثر باشد.

سبوس جو دو سر را با بلغور جو دو سر اشتباه نگیرید

بلغور از دانه‌ جو دو سر درست می‌شود و سرشار از کالری و گلوسید‌ها بوده و فیبر کمی دارد.

سبوس از پوشش فیبردار جو دوسر حاصل می‌شود که سرشار از بتا گلوکان است و این فیبر اصلی‌ترین و مهم‌ترین فیبر موجود در آن است.

باید توجه کرد که تمام خواصی که در این مطلب ذکر شد متعلق به سبوس جو دوسر است و نباید آن را با بلغور جو دو سراشتباه گرفت.

علاوه بر این سبوس جو دو سر سرشار از پروتئین است؛ می‌توانید از این ماده‌ غذایی در تهیه‌ کیک، بیسکویت، مافین، خمیر پیتزا و غیره استفاده کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: سبوس جو ، خواص سبوس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۷ ۰۲ تير ۱۳۹۹
بپزیم سبوس جوی دو سر یا خام بریزیم‌تو‌اب بخوریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۰۹ مهر ۱۴۰۰
باید حداقل ده دقیقه توی آب جوش حرارت ببینه تا قابل مصرف بشه.
Iran (Islamic Republic of)
محمد علی خواجه نوری
۱۰:۳۰ ۱۷ شهريور ۱۳۹۸
خیلی متشکرم و تاسوعا به شما تسلیت میگویم.
آخرین اخبار