به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در مراسم روز جهانی دریانوردی و هفتادمین سال تصویب کنوانسیون IMO با بیان اینکه 70 سال از تصویب کنوانسیون تأسیس سازمان بینالمللی دریانوردی سپری شده است، گفت: نمیتوان نقش برجسته IMO در تأمین ایمنی دریانوردی و حفاظت از محیط زیست دریایی به واسطه تدوین و لازمالاجرا کردن کنوانسیونها، پروتکلها و آییننامههای متعدد را نادیده گرفت.
وی ادامه داد: در این 70 سال همواره شاهد ارتقای کیفیت و بهبود صنعت کشتیرانی از منظر وظایف ذاتی IMO بودهایم.
راستاد اظهار کرد: هر حادثه بزرگی که منجر به بروز خسارت جانی و یا ایجاد آلودگیهای نفتی برای دریاها شده ضرورتی برای تدوین مقررات جدید و یا اصلاح مقررات جاری مرتبط با ایمنی در دریا و حفاظت از محیط زیست دریایی فراهم کرده است.
بیشتر بخوانید: بیمه اتکایی داخلی آماده جایگزینی بیمههای خارجی
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه اگر IMO در این 70 سال نقش فزاینده حمل و نقل دریایی و نیاز بشر به صنعت کشتیرانی را ایجاد نمیکرد هم اکنون جهان شاهد فجایع و حوادثی بزرگ در دریاها بود، تصریح کرد: دو کنوانسیون بینالمللی مهم، ایمنی جان اشخاص در دریا و جلوگیری از آلودگی توسط کشتیها را میتوان دو بازوی اصلی تأمین کننده اهداف نهایی آی ام او قلمداد کرد.
وی بیان کرد: آنچه IMO به عنوان میراث خود در این 70 سال از آن یاد میکند یعنی "کشتیرانی بهتر برای آیندهای بهتر" را امروزه میتوانیم به خوبی در روند فعالیتهای دریایی تجارت جهانی مشاهده کنیم.
راستاد توضیح داد: انواع کشتیها سالانه میلیاردها تن کالا را بین 5 قاره جهان با حداقل خسارت مالی، جانی و زیست محیطی حمل میکنند و این امر را باید مدیون IMO و جامعه جهانی بود که تعهد برای حمایت و اجرای مقررات و الزامات را سرلوحه کار خود قرار دادهاند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه ایران به عنوان یکی از نخستین کشورهایی که به عضویت IMO درآمده همواره متعهد به پیروی از قوانین و مقررات دریایی تصویب شده در IMO بوده است، گفت: ایران با دارا بودن سواحل طولانی، بنادر تجاری متعدد و ناوگانی که از نظر ظرفیت جزء 20 کشور اول جهان محسوب میشود کارنامه قابل قبولی در تأمین ایمنی و حفاظت از محیط زیست دریایی داشته است.
وی ادامه داد: کشتیهای ایرانی از نظر مطابقت با استانداردها حداقل نواقص را داشته و در تفاهمنامههای منطقهای کنترل و بازرسی ایمنی کشتیها در لیست سفید قرار دارند.
راستاد تأکید کرد: دریانوردان ما از جمله دریانوردان متبحر و خبره جهان محسوب میشوند که در سالهای طولانی فعالیت در صنعت کشتیرانی مدرن حداقل سوانح مرتبط به ایمنی و زیست محیطی را به ثبت رساندهاند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار کرد: از نظر ایفای نقش در تدوین یا اصلاح مقررات دریایی مصوب IMO به اذعان بسیاری از صاحبنظران بینالمللی با حضور فعال و مؤثر متخصصان دریایی کشور در کمیتههای اصلی، فرعی و کارگروههای مختلف IMO ما جزء کشورهای بسیار تأثیرگذار و فعال محسوب میشویم.
وی با اشاره به روز جهانی دریانوردی با حضور دبیر کل IMO گفت: من این فرصت را مقتنم شمرده تا تعهد سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان مرجع حاکمیت کشور را به تداوم نقش آفرینی مؤثر و مستمر بر ارتقای ایمنی دریانوردی و حفاظت از محیط زیستی دریایی اعلام کنم.
راستاد تأکید کرد: همه تلاش ما فراهم کردن زمینه رشد فزاینده نقش کشور در عرصه حمل و نقل دریایی جهان است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تأکید کرد: مطمئنا با ظرفیتهای موجود و فراهم کردن زمینههای لازم میتوان انتظار داشت ایران بتواند سهم قابل توجهی از بازار حمل و نقل دریایی جهان را به خود اختصاص دهد.
انتهای پیام/