به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمانی که صحبت از بیماریهای مرگبار میشود ذهنمان به سمت بیماریهایی چون سرطان، ایدز، بیماریهای قلبی و غیره میرود، غافل از اینکه برخی بیماریهای کشنده ارتباطی با مشکلات درونی بدن ندارند و بر اثر عواملی مختلف رخ میدهند، این بیماریهای نادر با تاثیر بر ظاهر انسان عواقبی دردناک خواهند داشت، در این بخش به معرفی برخی از عجیبترین بیماریهای جهان میپردازیم.
ایکتیوز (Ichthyosis) یا ماهیاک جزو دستهای از بیماریهای عجیب و ناشناخته است که کمتر به گوش کسی خورده است؛ یک بیماری متنوع پوستی است و فردی که به این بیماری مبتلا میشود دارای پوستی بسیار خشک است که با خارش بسیاری همراه است، بسیاری افراد به خشکی پوست مبتلا میشوند اما ایکتیوز نوع خاص و شدید خشکی پوست است که با خشکی شدید و پوسته پوسته شدن همراه است.
بیشتر بخوانید: میپرسند: «سوختهای؟» میگویم: «نه، جوشیدهام»!
این بیماری بیشتر در دستها مشخص میشود و به تدریج بدن را فرا میگیرد؛ درصدی از افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند ممکن است مشکلات چشمی پیدا کنند، به گفته پزشکان ایکتیوز یک بیماری اکتسابی است که با علتهایی چون خودایمنی، عفونی و متابولیک به وجود میآید، پزشکان معتقد هستند زمانی که ایکتیوز در بدن رخ میدهد یک از هم گسیختگی در پدیدهٔ شاخی شدن ایجاد میشود و منجر به هیپرکراتوز، پوسته پوسته شدن و اختلال در فونکسیون حفاظتی لایهٔ شاخی میشود.
طبق آمارهای موجود ممکن در بین 16 هزار نوزادی که به دنیا میآید یک کودک به این بیماری مبتلا شود که خوشبختانه شیوع زیادی ندارد؛ این بیماری از زمان لقاح ممکن است رخ دهد و فرد را درگیر کند، یا ممکن است از بدو تولد یا در طول سال اول زندگی کودک شناسایی شود و در تمام طول عمر، زندگی بیمار را تحت تأثیر خود قرار دهد.
اغب ایکتیوز به دلیل جهش ژنتیکی در بدن فرد رخ میدهد که این جهش ژنتیکی باعث به وجود آمدن این اختلال شده است، در نتیجه میتوان گفت در برخی افراد وراثت در ایجاد بیماری تاثیر دارد و این جهش ژنتیک از والدین به فرزند منتقل میشود اما در برخی افراد که به این بیماری مبتلا میشوند، هیچیک از والدین مبتلا به این بیماری نیستند ولی میتوان گفت آنها حامل ژن معیوب این بیماری هستند.
هنگامی که جهش ژنتیکی در بدن فرد رخ دهد، این دو ژن جهش یافته خود را به جنین انتقال میدهند و نوزاد مبتلا به ایکتیوز به دنیا میآید، اما در برخی از موارد دیده شده است که جهش ژنتیکی در بدن خود بیمار به وجود میآید و او را مبتلا میکند.
بیشتر بخوانید: دختری با پوست سوسماری + عکس
برخی از پزشکان اعتقاد دارند که ایکتیوز اکتسابی یک بیماری پوستی غیر ارثی است که با پوست خشک, سخت و ورقه ورقه شده مشخص میشود؛ فردی که به این بیماری مبتلا میشود دچار بدخیمیها, بیماری های اتوایمون متابولیک و بیماریهای عفونی میشود همچنین در برخی از افراد دیده شده که این بیماری با مصرف برخی داروها ممکن است ایجاد شود.
فردی که به این بیماری دچار میشود دچار ضایعاتی در تنه و اندامهای خود میشود که به مرور تمام سطح بدن را درگیر میکند و در برخی افراد اندام تحتانی فرد را بیشتر از اندام فوقانی گرفتار میکند، ایکتیوز علائمی مانند خشکی پوست، قرمزی و ترک خوردگی بسیار ریز و سطحی در ابتدا، پوسته پوسته شدن، عمیقتر شدن ترکهای سطح پوست، رسیدن ترکهای دست به مویرگهای پوست در اثر درمان نشدن، ایجاد خونریزی در ترکهای عمیق و خارش دارد که این خارش ممکن است عفونت ایجاد کند.
این بیماری برای مبتلایان مشکلات بسیاری دارد که از جمله آنها میتوان به گرم شدن غیر قابل تحمل بدن، محدودیت حرکت، عفونتهای ثانویه، شکاف و ترک خوردن پوست، عفونتهای پوستی یا عفونتهای منتشر در کل بدن و در نهایت به اختلال در شنوایی و بینایی اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: ظاهر این جوان مردم را فراری میدهد+ تصاویر(14+)
متاسفانه با توجه به تلاش پزشکان و محققان هیچ گونه درمانی برای ایکتیوز یافت نشده است و مرطوب نگه داشتن بدن تنها راهی است که بیماران باید انجام دهند تا بیماری شدت پیدا نکند، اما تحقیقات برای پیدا کردن راههای درمانی و بهبود روشهای درمانی گذشته ادامه دارد.
انتهای پیام/
دعا میکنم که هرچه بیمار هست به لطف خدا و نظر اهل البیت هرچه سریعتر شفا پیدا کنن
امیدوارم تا مدرکم رو بگیرم برای این بیماری علاجی پیدا بشه
اگه نشد از خدا میخوام که تو راه پیدا کردن درمانش کمکم کنه شماهم دعا کنید...
انشا الله هرچی مریضه خدا شفای کامل و وافی عنایت فرماید به حق این روز عرفه و کسایی که از این بیماری زجر و رنج میبرن.الهی آمین
۱۳۹۸/۵/۲۰