به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛گروه تروریستی داعش در افغانستان به صورت مکرر و هدفمند، حملاتی سازماندهی شده را طراحی و اجرا میکند و دولت افغانستان بر خلاف وعدههایی که مبنی بر تامین امنیت به مردم داده است، عملا در برابر این حملات سکوت کرده و تدابیری روی دست ندارد.این انفجارها بسیار نگران کننده شدهاند تا حدی که وحشت و نگرانی از حضور در هر نوع تجمعی اعم از محافل رسمی، مساجد، مراکز آموزشی، فرهنگی و حتی ورزشگاهها بر شیعیان این کشور سایه افکنده است.
انتقاد شیعیان از بیتوجهی دولت به تامین امنیت مردم
با وجود اینکه دولت افغانستان وعدههای زیادی مبنی بر تامین مناطق شیعه نشین و اماکن محل تجمع مردمی را داده است، اما پایان ناپذیر بودن حملات خونین داعش نشان دهنده کوتاهی و اهمال عامدانه ارگ ریاست جمهوری در قبال مردم است.
بسیاری از کارشناسان افغان از ابتدای ظهور داعش و ادامه فعالیتهای این گروه تروریستی، آن را یک سناریوی آمریکایی و توام با ابهام و دسیسههایی عنوان کردند که گویا ارگ ریاست جمهوری و شورای امنیت افغانستان در این حملات نقش عمدهای دارند.
ناامیدی شیعیان افغانستان از دولت این کشور رو به افزایش است، به این دلیل که علاوه بر رفتار تبعیضآمیز حکومت در دسترسی آنها به مشاغل و امتیازات دولتی، تهدیدات خونین امنیتی نیز در مناطق محل زندگیشان به طور پیوسته رخ میدهد و پیگرد مشخصی در قبال این حملات توسط دولت انجام نمیشود.
مردم بر این باورند که طرحهای امنیتی دولت در مناطق شیعهنشین کابل، صرفا در حد حرف و شعار عوام فریبانه باقی مانده است و در افکار عمومی نیز این گمانهزنی تقویت شده که ارگ ریاست جمهوری و تیم مشاورانش بر مبنای سناریوی آمریکا، موظف شدهاند تا به شیعیان آسیب برسانند.
سیاستهای ناصواب دولت در این رابطه، غرب کابل که منطقه شیعه نشین پایتخت است را مبدل به جزیرهای جداگانه و فراموش شده کرده است.
بیشتر بخوانید:از بازسازی داعش در افغانستان توسط آمریکاییها تا تحرکات تروریستی در منطقه
واکنشها به حمله شب گذشته علیه شیعیان؛ دولت متهم است
«حامد کرزی» رئیس جمهور پیشین افغانستان تصریح کرد که حمله شب گذشته را بر خلاف تمام اصول و موازین انسانی و اسلامی و نشانه آشکاری از تلاش دشمنان برای ایجاد تفرقه عنوان کرده است.
«عطا محمد نور» والی پیشین بلخ نیز طی بیانیهای ضمن اظهار تاسف گفته است: «ضعف رهبری» و نبود «راهبرد درست امنیتی» از عوامل عمده چنین رویدادها است که بارها باعث کشته شدن هموطنان مظلوم ما شده است.
«محمد محقق» معاون دوم ریاست اجرایی دولت افغانستان نیز میگوید: مایه تاثر اینجاست که دولت و نهادهای امنیتی هیچ برنامه منظمی برای مدیریت و مهار این حملات تروریستی و تامین امنیت جان شهروندان ندارند.
وی افزود: در همین روزها فهرست ۱۲۰ مسجد و مراکز دینى را از طریق کمیسیون امنیتى مربوط به حفاظت از مساجد به وزارت کشور دادیم که تامین امنیت شود ولى تاهنوز جوابی دریافت نشده است.
محقق که پیش از این نیز دولت را متهم به بیتوجهی در برابر وضعیت شیعیان افغانستان کرده بود، یادآور شد: «من این موضوع تامین امنیت ۱۲۰ مسجد و مرکز فرهنگى را روز گذشته با ریاست اجرایی هم درمیان گذاشتم و باید وزارت کشور آن را عملى کند ... بعد از کنار زدن ژنرال «مراد على» از معاونت ارشد در وزارت کشور هیچ علاقمندى در روند حمایت از مساجد و مراکز فرهنگى و دینى دیده نمیشود که حادثه مرکز آموزشى موعود، مسجد صاحبالزمان (عج) گردیز و ورزشگاه میوند در مجتمع ورزشى خاتمالانبیاء معلول همین بىتوجهىها وبىاعتنایىها است».
حکومت بیتوجه است؛ مردم دست به کار شوند
معاون ریاست اجرایی دولت افغانستان درباره فرارسیدن ماه محرم و آغاز برگزاری مراسمهای عزاداری شیعیان افغانستان، نسبت به تهدیدات امنیتی هشدار داده و توصیه کرده است: از شهروندان کشور میخواهم که همزمان با فرا رسیدن ایام «محرمالحرام»، خودشان نیز دست به کار شوند و در راستای تامین امنیت مراسم و تجمعات دینىشان یکجا با نیروهای امنیتی کار نمایند.
«امرالله صالح» رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان و رئیس روند سبز نیز راهحل مشابه به شیعیان غرب کابل ارائه کرده است.
وی در فیسبوک خود نوشته است: من تجربه زیادی در امور اطلاعاتی و امنیتی دارم. اگر شورای مردمی موافق باشد حاضرم شماری از جوانان شیعه را در مهارتهای اطلاعاتی و امنیتی آموزش بدهم تا آنها نیز سایر جوانان را آموزش بدهند و در نهایت طرح مردمی تامین امنیت مناطق را اجرایی کنیم.
رئیس سابق امنیت ملی افغانستان حملات هدفمند علیه شیعیان این کشور را یک «پروژه» خوانده و میگوید: واضح است شما به صورت برنامه ریزی شده قتلعام میشوید. دیگر از شکایت و انتقاد خستهایم. این حمله آخر نخواهد بود. راهحلهای کهنه و تکراری تاثیر خود را از دست داده است. هم مردم و هم دولت باید به فکر پیشگیری و راههای جدیدی برای مقابله با این حملات باشند.
افزایش نگرانیهای شیعیان در آستانه محرم
در حال حاضر و با نزدیک شدن به ایام محرم که از سوی شیعیان در افغانستان به صورت پرشور برگزار میشود، نگرانیهای زیادی برای مردم و جامعه شیعه در این کشور ایجاد شده است.
با این حال، آمدن شخصیتهایی همچون «گلبدین حکمتیار» به افغانستان که مواضع شدید ضد قومی و ضد مذهبی دارد به نظر بسیاری بخشی از این معمای شدت گرفتن حملات داعش علیه شیعیان و سکوت دولت افغانستان تفسیر میشود.
صدای محرومیت شیعیان افغانستان تاکنون از سوی دولت این کشور شنیده نشده و نسبت به آن بیاعتنایی نموده است.
اگر دولت افغانستان در این رابطه کاری انجام ندهد و این حملات تداوم یابد، قطعا درد و رنج شیعیان افغانستان به حدی خواهد رسید که پیامد آن روی دست گرفتن تصمیمات تازه از سوی مردم شیعه خواهد شد.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/