معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور گفت: سال گذشته سه درصد از مردم دنیا از کادر پزشکان شکایت کرده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی فتاحی معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی صبح امروز در مراسم اخلاق حرفه‌ای و پزشکی قانونی که در بیمارستان میلاد برگزار شد، اظهار کرد: ۱۳ نفر در رسیدگی به تخلفات پزشکی مشغول به فعالیت هستند که در راس آنها یک قاضی حضور دارد.

فتاحی ادامه داد: مقوله تقصیر از عارضه جدا است و یک بیمار قادر به تشخیص این ۲ موضوع نیست و نمی‌داند بروز مشکل جسمی به دلیل قصور پزشکی بوده یا عارضه  جسمی  است.
 
وی افزود: در دنیا ۳ درصد از اقدامات درمانی منجر به بروز شکایت می‌شود ولی در کشور این آمار تنها یک دهم درصد است.
 
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه بیش از ۹۰۰ میلیون بار مراجعه سرپایی و بستری به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در سال گذشته انجام شده است، ادامه داد: در سال ۹۶ تعداد ۱۵ هزار پرونده شکایت از پزشکان داشتیم و این درحالی است که در سال گذشته ۱۵ میلیون پرونده شکایت در قوه قضائیه به ثبت رسیده است.
 
فتاحی با اشاره به اینکه در ۴۲ درصد از پرونده‌ها پزشکان  محکوم شدند، افزود: به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۳/۴ نیروی انسانی پروانه دار در نظام پزشکی فعال هستند که در تهران ۶/۵ و در سیستان و بلوچستان ۱/۳ نیروی انسانی داریم.
 
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: فاکتورهای اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی در شکایت ها نقش پررنگی  دارند.
 
وی افزود: در سال گذشته ۱۰ هزار شکایت در استان تهران انجام شده است که ۹۰ درصد از آنها مربوط به مواد غذایی و رستوران ها بوده است.
 
فتاحی ادامه داد: در استان تهران در سال گذشته ۱۲۰ میلیون بار مراجعه سرپایی و یک و نیم میلیون بار مراجعه بستری داشتیم که کل شکایت های مردم از کادر درمان ۹۰۰ عدد بوده است.
 
وی گفت: کل شکایت‌های تعرفه‌ای مردم از کادر پزشکان استان تهران در سال گذشته ۴۰۰ پرونده است که ۱۵۷ مورد منجر به محکومیت پزشک شده است.
 
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: در سال گذشته ۲۸۸ شکایت تعرفه‌ای در سطح استان تهران شده است که در ۹۵ درصد از پرونده‌ها بیمارستان‌های استان تهران تبرئه شده اند.

صلاحیت حرفه ای شمال عملکرد مناسب و درمان های موفقیت آمیز است/ مجرم بودن طباطبت پزشک محکوم شده

در ادامه مراسم محمد جهانگیری معاون نظارت و فنی نظام پزشکی گفت:  در سال ۹۳ اعلام کردیم که دانشجویی دوره مهارتی را گذرانده باشد، این دوره همان صلاحیت حرفه ای محسوب می شود.

وی افزود: صلاحیت‌های مهارتی و عملکردی شامل درمان‌های موفقیت آمیز، استفاده از نیروی انسانی ماهر، جنبه های پزشکی اجتماعی و استفاده از علوم و تکنولوژی های نوین آموزشی است.

جهانگیری ادامه داد: اگر صلاحیت از پزشکی گرفته شود حق معاینه ندارد و اگر اقدام به این کار کند مجرم محسوب می‌شود.

وی گفت: تشکیل کمیته‌های اخلاق با رویکرد  ترویجی و ایجابی  هم به دلیل اهمیت صلاحیت اخلاقی و تعهدات اخلاقی است.

جهانگیری تاکید کرد: مسائل اخلاقی را در زندگی باید جاری و اجرایی کنیم و معتقدم که جامعه پزشکی بسیار زحمتکش و ساعت مفید فعالیت  در حدود ۱۰ ساعت است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.