ترامپ از لحظه ورود به کاخ سفید دورانش را با رسوایی آغاز کرده، اتفاقاتی که در ۶۰ دقیقه طوفانی اتفاق افتاد پایه‌های دولت او را بیش از هر زمان دیگر لرزاند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» در آمریکا قوانین زمان را نقض کرده است. رسوایی‌هایی که سال‌ها طول می‌کشید کاخ سفید دیگر رؤسای جمهور را به‌لرزه در بیاورند در دوران ترامپ به اتفاقی روزمره تبدیل شده‌اند. در دوران ترامپ، عمر شادی و غم در حافظه‌های جمعی بیش از هر زمان دیگری کوتاه است.

رسوایی‌هایی که ترامپ را تا لبه پرتگاه استیضاح پیش برده‌اند

با آنکه ترامپ از لحظه ورود به کاخ سفید دورانش را با رسوایی آغاز کرده، اتفاقاتی که سه‌شنبه ۳۱ مردادماه در ۶۰ دقیقه طوفانی اتفاق افتاد پایه‌های دولت او را بیش از هر زمان دیگر لرزاند.

سه‌شنبه دو هفته پیش، در نیویورک، «مایکل کوهن»، وکیل سابق و کارچاق‌کن ترامپ که زمانی صندوقچه اسرار او محسوب می‌شد به ارتکاب دست‌کم ۸ فقره جرم از جمله تخلفات مالی برای ستاد انتخاباتی ترامپ اعتراف کرد و مستقیماً او را در پرونده پرداخت حق‌السکوت به زنانی که با آن‌ها معاشقه‌های نامشروع داشته شریک جرم کرد.


بیشتر بخوانید:افشای یک سند جدید درباره فساد اخلاقی ترامپ قبل از ریاست‌جمهوری 


کوهن اعتراف کرد که پرداخت پول به «استورمی دنیلز»، بازیگر فیلم‌های مستهجن و «کارن مک‌دوگال»، مدل نشریه «پلی‌بوی» به‌دستور دونالد ترامپ انجام شده است. او همچنین تأکید کرد پرداخت حق‌السکوت به استورمی دنیلز و کارن مک‌دوگال را با هدف "تأثیر گذاشتن بر نتیجه انتخابات (سال ۲۰۱۶) " انجام داده است.

چند مایل آن‌طرف‌تر در «الکساندریا»، ایالت ویرجینیا، «پائول مانافورت»، رئیس سابق ستاد انتخاباتی ترامپ در هشت فقره از اتهامات مالیاتی و بانکی خود مجرم شناخته شد و حالا جز در صورت صدور عفو از سوی ترامپ ممکن است مجبور شود مابقی عمرش را پشت میله‌های زندان بگذراند.

این افشاگری‌ها باعث شده که «استیو بانون» که زمانی استراتژیست ارشد ترامپ بود در گفتگو با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در ماه نوامبر را یک «همه‌پرسی برای استیضاح ترامپ» توصیف کند.

در این گزارش به بررسی رسوایی‌هایی پرداخته‌ایم که ترامپ از زمان روی کار آمدن با آن‌ها مواجه شده‌اند.

رسوایی‌هایی که ترامپ را تا لبه پرتگاه استیضاح پیش برده‌اند

فرار مالیاتی

از رسوایی‌هایی که قبل از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا مطرح شد و کماکان حل‌نشده باقی مانده مسئله فرار مالیاتی ترامپ در یک بازه زمانی تقریباً ۲۰ ساله است. نیویورک‌تایمز در ان زمان اسنادی منتشر کرد که نشان می‌داد ترامپ سال ۱۹۹۵ در اظهارنامه مالیاتی خود مدعی زیان ۹۱۶ میلیون دلاری شده است.

رسانه‌های آمریکا گفته‌اند ترامپ با این ادعا احتمالاً امکان داشته از پرداخت مالیات به مدت ۱۸ سال طفره برود. براساس اسناد مالیاتی که مربوط به ۱۹۹۵ است و ترامپ تاکنون از انتشار آن‌ها خودداری کرده، نامزد ریاست جمهوری آمریکا از اشتباهات تجاری خود در دهه ۱۹۹۰ مزایای مالیاتی قابل توجهی کسب کرده است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان آوریل سال جاری در گزارشی یادآور شده ترامپ هنوز اطلاعاتی درباره پرداخت‌های مالیاتی خود ارائه نکرده است.

رسوایی‌هایی که ترامپ را تا لبه پرتگاه استیضاح پیش برده‌اند

کسب و کار خانوادگی

شکایت‌هایی از ترامپ صورت گرفته که ادعا می‌کنند او با پذیرفتن پول از کشور‌های خارجی در معاملات تجاری خود قانون اساسی آمریکا را نقض کرده است. ادعا شده ترامپ پول‌هایی بابت اجاره دادن اتاق‌های هتل‌ها و اجاره ساختمان‌هایش از دولت‌های خارجی کسب کرده که مصداق نقض قانون اساسی به شمار می‌رود.

یکی از بند‌های قانون اساسی آمریکا صراحت دارد رئیس جمهور این کشور نمی‌تواند در قالب هدیه پولی از دولت‌های خارجی دریافت کند. ترامپ پس از پیروزی در انتخاب اعلام کرده بود کسب و کارش را "به کلی" رها می‌کند تا بتواند روی ریاست جمهوری متمرکز شود.

رسوایی‌هایی که ترامپ را تا لبه پرتگاه استیضاح پیش برده‌اند

تبانی با روسیه

در حال حاضر مهم‌ترین پرونده‌ای که علیه ترامپ در جریان است و به معنایی سرنوشت او مبنی بر اینکه دوره اولش را سلامت به پایان خواهد رساند یا اینکه استیضاح و برکنار می‌شود به همین پرونده بستگی دارد.

مسئول تحقیق درباره این پرونده در حال حاضر «رابرت مولر» است که از طرف وزارت دادگستری آمریکا به عنوان دادستان ویژه تحقیق در خصوص این پرونده انتخاب شده است. در حال حاضر، دست‌کم ۱۱ نقر از دستیاران یا مقام‌های نزدیک به ترامپ به داشتن ارتباطات با روسیه در جریان مبارزات انتخاباتی یا دوره انتقال قدرت اعتراف کرده‌اند.

ژوئن سال ۲۰۱۷ روزنامه واشنگتن گزارش داد دفتر مولر درباره شخص ترامپ و اینکه آیا او در اجرای عدالت مانع‌تراشی کرده تحقیق می‌کند. مولر همچنین در حال تحقیق از برخی دیگر از حلقه نزدیکان ترامپ، از جمله جارد کوشنر، داماد و مشاور او است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان چند هفته پیش گزارش داد در صورتی که نتیجه تحقیقات مولر که احتمالاً به زودی منتشر می‌شود حاوی اتهامات مهمی علیه او باشد، احتمالاً نمایندگان کنگره، اعم از جمهوری‌خواه و دموکرات برای استیضاح او هم‌آواز خواهند شد.

بخش دیگری از پرونده‌ای که رابرت مولر در حال تحقیق در خصوص آن است نقش لابی‌های وابسته به عربستان سعودی و امارات در پیروزی ترامپ در انتخابات سال ۲۰۱۶ است.

پرداخت پول به هنرپیشه‌های مستهجن

یکی از رسوایی‌هایی که برای ترامپ بسیار گران تمام شد و برای اولین بار موضوع استیضاحش را به حدی جدی کرد که خودش درباره آن سخن گفت، پرداخت حق‌السکوت به «استورمی دنیلز»، بازیگر فیلم‌های مستهجن و «کارن مک دوگال»، مدل نشریه «پلی‌بوی» برای مخفی نگاه داشتن معاشقه‌های مخفیانه‌اش با آن‌ها بود.

«مایکل کوهن»، وکیل شخصی ترامپ و کارچاق‌کن او قبل از انتخابات سال ۲۰۱۶ قراردادی با استورمی دنیلز امضا کرده بود که او در آن با دریافت پول در ازای افشا نکردن رابطه‌اش با ترامپ موافقت کرده بود.

بعد از آنکه روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در ژانویه ۲۰۱۸ پرده از وجود چنین قراردادی برداشت، دانیلز از ترامپ و کوهن شکایت کرد و گفت که قرارداد موردنظر فاقد اعتبار است. این موضوع به شدت مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت و تا آنجا پیش رفت که بعد از اعتراف مایکل کوهن به آن ترامپ را به نقیض‌گویی واداشت.

کوهن سه‌شنبه دوهفته پیش به ارتکاب دست‌کم ۸ فقره جرم از جمله تخلفات مالی برای ستاد انتخاباتی ترامپ اعتراف کرد و مستقیماً او را در پرونده پرداخت حق‌السکوت به زنانی که با آن‌ها معاشقه‌های نامشروع داشته شریک جرم کرد.

ترامپ، در ماه آوریل، ابتدا گفته بود که اصلاً از این موضوع که وکیلش ۱۳۰ هزار دلار به «استورمی دانیلز»، بازیگر فیلم‌های مستهجن به عنوان حق‌السکوت پرداخت کرده، خبر نداشته، اما چهارشنبه هفته گذشته در مصاحبه با برنامه فاکس اند فرندز حرفش را عوض کرد و گفت که بعداً مطلع شده که کوهن این پول را پرداخت کرده است.

مک‌دوگالف مدل نشریه پلی‌بوی هم گفته بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۷، زمانی که ترامپ متأهل بود با او رابطه داشته و این رابطه بین ۱۰ ماه تا یک سال طول کشیده است.

رسوایی‌هایی که ترامپ را تا لبه پرتگاه استیضاح پیش برده‌اند

اخراج «جیمز کومی»

جیمز کومی هفتمین رئیس «اداره تحقیقات فدرال یا پلیس فدرال آمریکا» (اف‌بی‌آی) بود که ترامپ او را روز ۹ می‌سال ۲۰۱۷ از این سمت اخراج کرد. ترامپف چندین بار موضع‌گیری‌هایش درباره دلایل تصمیم به اخراج کومی را عوض کرد.

کومی بعد از اخراج شدن یادداشتی از مکالماتش با ترامپ را منتشر کرد که نشان می‌داد ترامپ فوریه سال ۲۰۱۷ از او خواسته از «مایکل فلین»، مشاور امنیت ملی برکنارشده کاخ سفید رفع اتهام کند. فلین در آن زمان، در ارتباط با تحقیقات دخالت روسیه در انتخاب متهم شده و مجبور به کناره‌گیری شده بود.

اخراج کومی باعث شد بسیاری از تحلیلگران، چهره‌های سیاسی و نمایندگان کنگره آمریکا اقدام ترامپ را مصداق «مانع‌تراشی در اجرای عدالت» توصیف کنند و خواستار رسیدگی به آن شوند.

بعد از این اتفاقات، «راد روزنشتاین»، معاون دادستان کل آمریکا جیمز مولر را به عنوان دادستان ویژه تحقیقات درباره دخالت ادعایی روسیه در انتخابات آمریکا منصوب کرد. ترامپ بار‌ها از این تحقیقات انتقاد کرده است.

اخراج دادستان‌های آمریکا

۱۰ مارس سال ۲۰۱۷، «جف شسنز»، وزیر دادگستری منصوب‌شده توسط ترامپ خواستار کناره‌گیری ۴۶ دادستان آمریکا شد که توسط رئیس‌جمهور قبلی، «باراک اوباما» منصوب شده بودند. زمان‌بندی این اقدام و ناگهانی بودن آن باعث انتقاد‌های زیاد از ترامپ شد.

گفته می‌شود این اقدام تنها یک روز بعد از آن صورت گرفت که شبکه «فاکس‌نیوز»، رسانه مورد علاقه ترامپ خواستار اخراج دادستان‌های منصوب‌شده توسط اوباما شده بود.

رسوایی‌هایی که ترامپ را تا لبه پرتگاه استیضاح پیش برده‌اند

لو دادن اطلاعات محرمانه

فوریه سال ۲۰۱۷، ترامپ سر و صدای کارشناسان امنیتی را درآورد. روزنامه نیویورک‌تایمز ۱۳ فوریه گزارش داد ترامپ در جریان دیدارش با نخست‌وزیر ژاپن در مجموعه تفریحی «مار-ئه-لاگو» در حضور همگان، از جمله پیش‌خدمت‌ها درباره پاسخ آمریکا و ژاپن به یک آزمایش موشکی کره شمالی که ساعاتی قبل اتفاق افتاده بود با نخست‌وزیر ژاپن صحبت کرده است.

ترامپ علاوه بر این، از گوشی همراه غیرامن استفاده می‌کند و به نوشته نیویورک‌تایمز گاهاً گزارش‌های حاوی اطلاعات محرمانه را روی میز دفتر کارش در کاخ سفید جاگذاشته است.

در یک مورد دیگر، روزنامه واشنگتن‌پست مه ۲۰۱۷ (اردیبهشت ۹۶) گزارش داد ترامپ در دیداری که اخیراً با «سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه و «سرگئی کیسلیاک»، سفیر این کشور در واشنگتن داشته اطلاعات فوق‌سری آمریکا درباره داعش را به آن‌ها لو داده است.

واشنگتن‌پست نوشته بود ترامپ در جریان دیدار با دو دیپلمات ارشد روس در کاخ سفید اطلاعات طبقه بندی شده‌ای درباره داعش را که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا از یک هم‌پیمان مهم این کشور دریافت کرده بودند، به این دو مقام ارشد روسیه لو داده است.

برخی از کارشاسان امنیتی آمریکا در آن زمان گفتند لو رفتن اطلاعات سری آمریکا درباره داعش ممکن است باعث شود دولت روسیه بتواند منابع و هم‌پیمانان اطلاعاتی آمریکا را شناسایی کرده و شیوه‌ها و شگرد‌های جمع‌آوری اطلاعات این کشور توسط هم‌پیمانانش را کشف کند.

فرمان منع سفر اتباع کشور‌های مسلمان

ترامپ اندکی بعد از ورود به کاخ سفید فرمانی را امضا کرد که خواستار منع ورود اتباع هفت کشور مسلمان یعنی عراق، سوریه، ایران، لیبی، سومالی، سودان و یمن به خاک آمریکا بود. این کشور‌ها در حالی در فهرست ترامپ قرار گرفته بودند که اتباع آن‌ها نقشی در «حملات تروریستی» در آمریکا نداشتند، ضمن آنکه در این لیست نام عربستان که بیشتر هواپیماربایان ۱۱

جنجال‌ها و انتقاد‌های شدید، محکومیت‌های جهانی، هرج و مرج در فرودگاه‌های آمریکا و اعتراضات سراسری گسترده به این فرمان تا آنجا پیش رفت که یک قاضی فدرال اجرای آن را متوقف کرد.

رسوایی‌هایی که ترامپ را تا لبه پرتگاه استیضاح پیش برده‌اند

جداسازی والدین و فرزندان مهاجر

دولت ترامپ در سال جاری میلادی با اجرای سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی، در نزدیکی مرز‌های مکزیک، هزاران کودک را از والدینشان که قصد مهاجرت به آمریکا داشتند جدا کرد و آن‌ها را در شرایط نامناسب نگهداری کرد.

تصاویری در ماه‌های گذشته منتشر شد که نشان می‌داد دولت ترامپ مهاجران را در قفس‌های بزرگ نگهداری می‌کند. ترامپ در واکنش به انتقاد‌ها از این سیاست‌ها گفت: «آمریکا به اردوگاه مهاجران و تأسیسات نگهداری پناه‌جویان تبدیل نخواهد شد.»

لغو مجوز‌های امنیتی

ترامپ، مردادماه سال جاری دسترسی‌های «جان برنان»، رئیس سابق سیا به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده را قطع کرد. رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند او در صدد است مجوز‌های امنیتی برخی از دیگر مقام‌های سابق اطلاعاتی را که از او به دلیل عملکردش در دیدار با «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه انتقاد کرده‌اند، لغو کند.

در آمریکا برخورداری از مجوز‌های امنیتی به مقام‌های اطلاعاتی امکان می‌دهد بعد از خروج از دولت به اطلاعات طبقه‌بندی‌شده دسترسی داشته باشند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

رسوایی‌هایی که ترامپ را تا لبه پرتگاه استیضاح پیش برده‌اند

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.