رئیس سازمان نظام مهندسی معادن استان کرمانشاه گفت: 9 معدن سنگ تزیینی معادل یک سوم معادن سنگ تزیینی استان غیرفعال است.

به گزارش  خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، محمد عابد خالدی رئیس سازمان نظام مهندسی معادن استان کرمانشاه گفت : بیست و نه معدن سنگ تزیینی در استان وجود دارد که دوم سوم معادل بیست مورد آن فعال هستند.

خالدی با اشاره به این که سی واحد سنگبری در استان وجود دارد، ادامه داد: معادن و واحد‌های سنگبری استان در مجموع دویست و هشتاد نفر اشتغال زایی دارند.

وی با اشاره به علل خروج سنگ‌ های خام تزیینی از استان و فراوری آن در خارج از استان، تصریح کرد: تکنولوژی مورد نیاز برای فراوری و دسترسی به بازار اصلی در استان وجود ندارد.

وی ادامه داد: استان‌ هایی هم چون اصفهان، تهران و قم چون دارای تعداد معادن بیش تری هستند و واحد‌های سنگبری و فراوری آن ها مجهز تر و مدرن ‌تر است در این زمینه بهتر از استان کرمانشاه عمل می‌ کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه اظهار داشت: متناسب با معادن موجود در استان حداقل چند واحد‌ سنگبری به روز گردند زیرا استان کرمانشاه به علت مرزی بودن به بازارهای خارجی نیز دسترسی راحت ‌تری دارد و امکان صادرات بیش تر است.

خالدی مطرح کرد: در اینصورت می ‌توان با استان ‌های دیگر در این زمینه رقابت کرد و با تکنولوژی مورد استفاده سنگ را به جنس مورد نیاز بازار تبدیل کرد و هرچند ارزش افزوده بالایی دارد، ولی باید بیش تر روی صادرات تمرکز کرد زیرا صادرات به خارج از استان و کشور صرفه اقتصادی بیش تری دارد.

وی با عنوان این که واحدهای فراوری سنگ در استان قبل از آغاز کار تسهیلاتی دریافت کرده‌اند ولی در حال حاضر تجهیزات به‌روزی ندارند، خاطر نشان کرد: برای نوسازی و تجهیز واحدها تسهیلاتی پرداخت می‌ گردد ولی مشکلات خاصی هم چون وثیقه، سود و بازپرداخت نیز در این راستا وجود دارد.

 

 

انتهای پیام/د

 

 

بیست و نه معدن سنگ تزیینی در استان وجود دارد

 

 

 

برچسب ها: اخبارفرهنگی ، معدن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.