کراتین مکملی برای افزایش قدرت و حجم عضلات است که می تواند برخی عوارض و فواید را به دنبال داشته باشد. در این خبر از باشگاه خبرنگاران جوان کراتین چیست و نحوه مصرف آن را فرا بگیرید. 

به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان بدنسازی یکی از رشته های ورزشی پر طرفدار و محبوب بسیاری از جوانان است. اما چیزی که امروزه اهمیت بدن سازی و افزایش حجم عضلات را دارای اهمیت کرده استفاده از انواع مکمل ها است. به طوری که متاسفانه عده ای از افراد به دلیل عجله در عضله سازی و افزایش قدرت بدن به مصرف مکمل ها پناه می برند. چیزی که ما نیاز داریم به آن توجه کنیم بررسی عوارض این دارو ها و مکمل ها است. " کراتین" نیز به عنوان رایج ترین و پر مصرف ترین مکمل ها در بدنسازی شناخته می شود، ولی این که کراتین چیست و چه عوارض و فوایدی دارد، ما در این مقاله بررسی کرده ایم ،با ما همراه شوید.

اما کراتین چیست ؟

برخی از افرادی که در عرصه بدن سازی فعالیت دارند، استفاده از کراتین را مضر می دانند ، ولی این در حالی است که هنوز این ادعاها راجع به کراتین  اثبات نشده است. به همین خاطر تحقیقات و مطالعات زیادی درباره کراتین صورت گرفته و سالم بودن آن تایید شده است.

کراتین چیست + مزایای این مکمل ورزشی

مکمل کراتین به ترکیبی گفته می شود که به طور طبیعی در بافت عضله ها پیدا می شود. به این ترتیب ترکیب موجود به عضلات بدن برای بلند کردن وزنه ها و تولید نیرو کمک می کند. هدف استفاده از کراتین در بدن سازی می تواند برای افزایش اندازه عضلات، قدرت و عملکرد ورزشی باشد. این مکمل ساختاری شیمیایی مشابه  آمینواسید ها دارد.  هم چنین جالب است بدانید که بدن انسان به صورت طبیعی، کراتین را از آمینواسیدهای گلیسین و آرژنین تولید می کند. علل مختلفی مانند ورزش کردن، خوردن گوشت، میزان حجم عضله ها و همین طور سطح هورمون های تستوسترون و (IGF-۱) بر میزان ذخایر کراتین در بدن موثر است. 95 درصد از کراتین به صورت فسفوکراتین در عضله های بدن و 5 درصد دیگر در کبد، مغز و کلیه های انسان ذخیره سازی می شود.

مصرف کراتین برای بدن چه تاثیری دارد؟

زمانی که فردی کراتین را به شکل مکمل مصرف می کند، موجب افزایش ذخایر فسفوکراتین بدن می گردد. خود فسفوکراتین نیز در درون سلول ها ، مولکولی پر انرژی به اسم ATP تولید می کند. این موضوع زمانی که در حال تمرین کردن باشید باعث بهبود عملکرد شما می شود.علاوه براین موارد کراتین به عنوان یک مکمل بدن سازی باعث افزایش حجم عضله ها، قدرت و ریکاوری بدن در افراد ورزشکار می گردد.  در دسته بندی مکمل ها می توان کراتین را جزو ترکیبات پروتئینی دانست که دارای آمینو اسیدمتیونین، آرژنین و گلیسین می شود.


حتما بخوانید: 15 توصیه برای شروع بدن سازی + اینفوگرافیک 


کراتین چیست + مزایای این مکمل ورزشی


حتما بخوانید: سوالات خود در زمینه «مکمل های بدنسازی و عضله سازی» را اینجا بخوانید


استفاده از کراتین چه مزایایی دارد؟

  • تبدیل کراتین به کراتین فسفات در بدن

این ترکیب در تولید انرژی به ویژه در زمان انجام فعالیت های ورزشی بسیار موثر است. بیش ترین میزان کراتین در ماهیچه های اسکلتی ذخیره می شود.

  • افزایش کراتین موجود در عضله های بدن

در حال حاضر استفاده از کراتین به عنوان یک مکمل ورزشی در بین .ورزشکاران رایج است. این مکمل باعث افزایش میزان و محتوای کراتین در عضلات بدن شما می شود.

نکته!

  1. در بعضی از تحقیقات صورت گرفته کراتین موجب افزایش توان ورزشی در افراد ورزشکار نشده است.
  2. به طورکلی 20 گرم از این ماده برای پنج تا هفت روز باعث افزایش عملکرد سرعتی فرد به میزان یک تا پنج درصد می شود.
  3. لازم به ذکر است استفاده از کراتین برای یک الی دو ماه می تواند توان سرعتی یک فرد را به میزان 5 تا 8 درصد ، قدرت وی را 5 تا 15 درصد و توده بدون چربی فرد را 1 تا 3 درصد افزایش دهد.
  • اثر کارافزائی کراتین

با توجه به بررسی های انجام شده اثر کارافزائی کراتین به میزان برداشت آن توسط عضلات بدن بستگی دارد. جالب است بدانید که این مکمل از طرف کمینه بین المللی المپیک محدودیتی ندارد.


حتما بخوانید: یک مربی شخصی بدنسازی همیشه همراه خود داشته باشید


کراتین چیست + مزایای این مکمل ورزشی


حتما بخوانید:چگونه کراتین بالا را رفع کنیم؟


اثرات جانبی کراتین برای افراد ورزشکار چیست؟

از جمله اثرات جانبی کراتین برای ورزشکاران افزایش وزن بدن وی است. هم چنین بر اساس مطالعات صورت یافته در رابطه با پاسخ افراد مختلف به این ماده اثرات آن در ورزش های دوره ای و متناوب  ،اثرات جانبی و اثرات طولانی مدتش بر ورزش های استقامتی نیاز و ضروری به شمار می رود.

عوارض مصرف کراتین

با مطالعه برخی از منابع علمی درباره کراتین می توان به موارد زیر اشاره داشت. تجمع آب در بدن به خصوص در نواحی ماهیچه اسکلتی و روده  از عوارضی است که درباره کراتین گفته می شود. هم چنین این عارضه فعلا در محدوده مطالعات موردی است و خیلی دامنه وسیعی ندارد.  به علاوه این عارضه بر اثر عدم تعادل آب و مواد معدنی در بدن رخ می دهد و با رعایت کردن یک رژیم غذایی متعادل و مخلوط کامل پودر کراتین در آب یا حتی آب میوه می توان از این اثر جانبی جلوگیری کرد. اما مسئله مهمی که باید به آن توجه گردد، احتمال ایجاد بار اضافی بر کلیه ها متعاقبا با مصرف کراتین است.

امیدواریم با خواندن این مقاله توانسته باشید به اطلاعات خوبی درباره کراتین و مزایای آن دست یابید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.