وی با اشاره به اینکه در مصرف و حتی تجویز دارو مشکلات اساسی وجود دارد، افزود: بخشی از موضوع مربوط به پزشکان و بخشی هم به مردم وابسته است، بیشتر بیماران حین مراجعه به مراکز درمانی یک یا چند کیسه پر از انواع داروها را همراهشان دارند که در نسخه های متعدد پزشکان تجویز کردهاند؛ این جریان به نوعی حکایت از تشخیص غیر قطعی و حتی گاهی تجویزهای القایی دارد.
مشاور وزیر در امور بین الملل ادامه داد: گاهی فردی برای یک درد به چندین پزشک مراجعه میکند و باز هم به درمان اصلی نمیرسد، البته این مساله همگانی نیست و فقط به شکل موردی و محدود اتفاق افتاده است، ولی بالاخره باید به این موارد هم توجه کرد.
نیکنام گفت: مطالعات مختلف نشان میدهد که بخش عمده گردش مالی داروخانهها را داروهای تقویتی به خود اختصاص داده اند، دارو هایی که صرفا نام تقویتی را با خود به همراه دارند و عملا شاید تجویزشان ضرورتی نداشته باشد؛ علاوه بر آن در شرایط کنونی تجویز داروهای خارجی که مشابه داخلی دارند جنایت برای بیمار و برای نظام سلامت محسوب می شود.
وی یادآوری کرد: باید با اطلاع رسانی و افزایش آگاهی عمومی باور غلط نسبت به تولیدات داخلی به ویژه دارو و تجهیزات کنار رود و تا جای ممکن در این زمینه آموزشهای لازم داده شود در غیر این صورت تجویز داروهای خارجی فقط وضعیت را خرابتر میکند.
انتهای پیام/