خیره شدن به صفحه نمایش رایانه و تلفن همراه برای ساعت‌های طولانی افزون بر آسیب چشمی، سبب نازیبایی چهره نیز می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ اختلال در  چهره به دلایل مختلفی چون افسردگی، گریه، کار با وسایل الکترونیکی برای بازه زمانی طولانی، سکته مغزی، چاقی، افزایش سن، تصادف و فلج عصب عضله نگهداره پلک چشم روی می‌دهد.

کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند خیره شدن به صفحه نمایشگر برای بازه زمانی طولانی می‌تواند سبب خشکی چشم و به تدریج افتادگی پِلک بالایی چشم شود، افتادگی که می‌تواند سبب آسیب به زیبایی چهره شود.


محققان دانشگاه جان هاپکینز به افراد توصیه می‌کنند برای جلوگیری از افتادگی پِلک چشم در بازه‌های زمانی نیم ساعته با توقف کار با وسایل الکترونیکی به مناظر اطراف نگاه کنند تا مانع از خشکی و افتادگی پِلک چشم خود شوند.

از دیگر راهکار‌های جلوگیری از افتادگی پِلک چشم باید به مواردی چون خواب کافی، نوشیدن آب کافی، پرهیز از زیاده روی در مصرف کافئین، پرهیز از استرس و گریه بیش از اندازه، خودداری بانوان از انجام آرایش سنگین چشم و داشتن رژیم غذایی سالم، شامل انواع میوه و سبزیجات تازه اشاره کرد.


استفاده بیش از اندازه از تلفن همراه و خیره شدن به صفحه نمایشگر رایانه برای بازه زمانی طولانی سبب کاهش پِلک زدن طبیعی و خشکی چشم می‌شود. این عادت نادرست همچنین سبب ضعیف شدن عضله و ماهیچه‌های ظریف نگهدارنده پلک می‌شوند و به تدریج یک یا هردو پِلک افتادگی پیدا می‌کند.


راهکار‌های مختلفی برای درمان افتادگی پِلک وجود دارد ازجمله درمان با بوتاکس، استفاده از کرم‌های درمانی و جراحی تهاجمی دگرگون کردن پوست، اما بیشتر این راهکار‌ها دارای عارضه‌های جانبی مختلف هستند که دربرخی مواقع قابل درمان نیستند.


ماساژ آرام عضله‌های اطراف چشم و قراردادن حوله گرم برروی پیشانی و چشم‌ها در زمان استراحت برای بازه زمانی ۵ الی ده دقیقه نیز می‌تواند در جلوگیری از افتادگی پلک اثرگذارباشد.


از جمله دیگر آسیب‌هایی که کار زیاد با رایانه ایجاد می‌کند، اسپاسم پِلک پایینی چشم یا پریدن گوشه چشم است که همگی به دلیل استرس، خستگی، فشارعصبی و کم آبی به وجود می‌آیند و استراحت بهترین راهکار برای درمان آنهاست.

درصورت تداوم پریدن گوشه چشم یا گرفتگی پِلک‌ها مراجعه به پزشک ضروری است، زیرا این وضعیت می‌تواند نشان دهنده ابتلای فرد به بیماری‌های عصبی یامغزی باشد.

منبع: sciencealert

انتهای پیام/

افتادگی پِلک نتیجه استفاده غیراصولی از رایانه و تلفن همراه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار