پیام فرح بخش متخصص تغذیه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره سلامت نوشابه بدن قند و رژیمی اظهار کرد: چند نوع نوشابه رژیمی وجود دارد دستهای از آنها نوشابههایی اند که مقدار قند در آنها کاهش یافتهاست و برای کسانی که مشکل قند یا رژیم غذایی دارند، تهیه شده است.
وی ادامه داد: نوع دوم نوشابههای رژیمی، نوشابههای با قند صفر یا همان نوشابههای زیرو است؛ در این دسته قند ساکاروز را حذف کرده و قندهای مصنوعی مثل اسپارتام، نئوتام، ساخارین و غیره را جایگزین آن میکنند که چندین برابر شیرینی دارند، اما جذب بدن نمیشود تا برای مصرف کسانی که مشکل قندی یا رژیم غذایی دارند، مناسبتر باشد.
فرحبخش با اشاره به وجود برخی باورهای غلط درباره این نوشابههای رژیمی گفت: باورهای زیادی مبنی بر سرطان زا بودن این نوشابهها وجود دارد درحالی که سلامت آنهال کاملا اثبات شده است مگر برای افراد مبتلا به بیماری فنیل کتونوری که توانایی مصرف اسپارتام را ندارند، در غیر این صورت تاکنون هیچ عارضهای بر اثر مصرف قندهای مصنوعی گزارش نشده است و شعارهای ضد این مواد بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: هر اندازه که قند نوشابهها را کنترل کنیم در تمامی آنها از آب گازدار استفاده شده که ترکیبی از اسید فسفریک و آب است؛ فسفر جذب شده برای حفظ تعادل در بدن نیاز به جذب کلسیم دارد که از استخوانها تامین میشود، در نتیجه مصرف مکرر نوشابه تبعاتی مانند پوکی استخوان را در پی دارد.
وی با اشاره به افزایش شیوع اضافه وزن در بین مردم بیان کرد: در شرایط فعلی بیش از ۵۰ درصد مردم کشور از چاقی مفرط رنج میبرند بنابراین اگر قصد مصرف نوشابه را دارید بهتر است انواع رژیمی آن را جایگزین سایر انواع کنید.
انتهای پیام/