به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛به یک چشم برهم زدنی کوهی عظیم سرشار از هدیه طبیعت به تلی خاک تبدیل میشه تا در ریلهای صنعت گرما ببیند وبه محصولی شود به نام گچ پلدختر لرستان تبدیل شود.
هر روز بیش از ۲۵ تریلر محموله گچ از این کارخانه به اقصی نقاط داخل وخارج از کشور صادر میشود.
چرخ تولید این کارخانه به سمت فرآوری وتولیدات صادراتی میچرخد و با به روز کردن مداوم دانش وتکنولوژی سنگ گچ اینجا ریز دانه وریز دانهتر میشود برای درشت شدن گچ ایران به عنوان برند جهانی
رضایی مدیر عامل کارخانه گچ پلدختر لرستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ گفت:این شرکت توان تولید روزانه هزارتن گچ را دارد و ما اینجا گچ روکار وزیر کار تولید میکنیم.
وی افزود: سالانه ۷۰ درصد از گچ تولیدی ما به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود ومابقی آن علاوه بر استان خودمان به استانهای هم جوار مثل خوزستان کرمانشاه ایلام ارسال میشود.
وی ادامه داد: نیرویهای شاغل در این کارخانه به صورت مستقیم وغیر مستقیم ۱۵۰۰ نفر هستند و سالانه بیش از ۲ میلیون دلار ارزآوری برای استان داریم.
فرآوری هر تن سنگ گچ میتواند ۸ تا ۱۰ برابر ارزش افزوده ایجاد کند.
رضایی گفت: این گچ از نظر کیفیت درصد خلوص بسیار بالایی دارد وماهرساله به عنوان صادر کننده برتر، مدیر نمونه و واحد سبز انتخاب میشویم.
نیرویهای شاغل در این کارخانه تولید به خبرنگار ما گفتند: ما در این گرمای بالای ۴۵ درجه شهرستان ودر کنار گرمای شدید این کوره که سنگ راهم ذوب میکند کار میکنیم و افتخار میکنیم و نان حلال برای خانواده خود میبریم و گچ با این کیفیت واین مرغوبیت تولید میکنیم ما در دنیا بهترین هستیم.
چین، آمریکا وایران بیشترین ذخائر گچ جهان را دارند وایران بیش از ۱۰ درصد گچ جهان را تولید میکند.
مومیوند معاون امور معدن واکتشافات سازمان صنعت، معدن وتجارت لرستان گفت: استان لرستان با دارابودن ۴۴ میلیون تن دخیره سنگ گچ در ۹ معدن شهرهای خرم آباد وپلدختر ۹ درصد سنگ گچ کشور را داراست.
توجه به محیط زیست برگ برندهای است که این کارخانه گچ را در لرستان متمایز کرده است.
رضایی گفت: ما دراین کارخانه از فیلترهای غبار گیر استفاده کردیم وما دوباره این غبار را به سیلو برمی گردانیم وبه محصول اضافه میکنیم که هم جنبه اقتصادی دارد وهم محیط زیست را آلوده نمیکند وهرساله به عنوان صنعت سبز هم معرفی میشویم.
فاطمه کلانتری مدیر کیفیت کارخانه گفت: روزانه ما در آزمایشگاه این کارخانه آزمونهای فیزیکی وشیمیایی روی گچ انجام میدهیم ودستگاههایی که در اینجا بکار رفته است به روز وجدید هستند و این آزمایشگاه تنها آزمایشگاه همکار استاندارد در غرب کشور است.
وی افزود: این آزمایشگاه توان این را دارد که از سراسر کشور نمونه برای آزمایش را تحویل بگیرد.
راه برند سازی از مسیر توسعه کمی وکیفی میگذرد، اما جز سنگ گچ سنگهای دیگری هم سد راهش هستند.
رضایی مدیر عامل کارخانه گفت: بانکها با ما همکاری نمیکنند برای اینکه خط دوم تولید خود را راه اندازی کنیم ما در حال حاضر ۳۰ درصد امکانات را برای خط دوم فراهم کردیم اگر مسئولان وبانکها همکاری کنند وتسهیلات کم بهره در اختیارمان قرار دهند آمادگی این را داریم که نا چمد ماه آینده خط دوم تولیدمان راه راه اندازی کنیم که هم اشتغالزایی وهم ارز بیشتری وارد کشور کنیم.
مومیوند معاون امور معدن واکتشافات سازمان صنعت، معدن وتجارت لرستان گفت: ما ازهمه معدن داران وصاحبان کارخانههای تولید گچ استان تقاضا داریم اگر برای توسعه فعالیتهای خود به تسهیلات نیاز دارند به صندوق مراجعه کنند که بتوانن از تسهیلاتی که به صورت ملی در نظر گرفته شده است استفاده کنند.
راه اندازی خط دوم تولید درآیندهای نزدیک از برنامههای توسعهای این کارخانه است که ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم وغیر مستقیم را مشغول به کار میکند.
انتهای پیام/م
گزارش از مهدیه فکوری