به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حجتالسلام محمدتقی رهبر رئیس مؤسسه نهجالبلاغه اصفهان امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه از افتتاح نخستین مدرسه تخصصی نهجالبلاغه در اصفهان خبر داد و اظهار کرد: این مدرسه در محل مدرسه «مریمبیگم» اصفهان همزمان با آغاز سال جدید تحصیلی حوزههای علمیه جهت آموزش به طلاب سطح 2 افتتاح میشود.
وی افزود: مدرسه تخصصی نهجالبلاغه اصفهان با مشورت آیتالله حسین مظاهری زعیم حوزه علمیه اصفهان، آیتالله طباطبایینژاد امام جمعه اصفهان و مجوز از حوزه علمیه قم افتتاح میشود.
رئیس مؤسسه نهجالبلاغه گفت: مؤسسه نهجالبلاغه زیر نظر بنیاد بعثت با هدف ترویج آموزههای ارزشمند این کتاب در سطوح مختلف جامعه و همچنین برای همه جوامع بینالمللی فعالیت خود را از سال 94 آغاز کرد.
وی خاطرنشان کرد: این مؤسسه، مؤسسهای پژوهشی، مطالعاتی، غیر دولتی، غیر سیاسی و غیر انتفاعی است که با استفاده حداکثری از اندیشمندان، پژوهشگران و صاحبنظران جهان اسلام فعالیت دارد.
رهبر اذعان داشت: مؤسسه نهجالبلاغه با تدوین طرحها، پروژهها و ارائه برنامههای متنوع تحقیقاتی، مطالعاتی، فرهنگی، آموزشی، با همکاری، مشارکت و هماهنگی سایر مؤسسات و مجموعههای مشابه حقیقی و حقوقی با محور قرار دادن امامت و ولایت، تحقق اهداف طرحهای خود را با رعایت مقررات و قوانین کلی نظام جمهوری اسلامی ایران پیگیری میکند.
وی تصریح کرد: ارتقای دانش و بینش آحاد و امت نسبت به تفکر اصیل فرهنگ علوی، تعمیق و تقویت اعتقادات دینی براساس محبت و معرفت امام علی(ع)، توسعه و گسترش اخلاق و رفتار اسلامی با تأسی رفتار علوی از جمله اهداف مؤسسه نهجالبلاغه است.
رئیس مؤسسه نهجالبلاغه یادآور شد: تربیت نسلی برتر در همه سطوح و اقشار جامعه جهت تبلیغ مکتب علوی، تحقیق و پژوهش در زمینه شناخت دقیق مبانی و سیره علوی و دفاع از اصول مکتب علوی و احیای میراث مکتب علوی از دیگر اهداف این مؤسسه است.
وی تأکید کرد: روشهایی نظیر شناخت ابعاد مختلف امامت و ولایت، تربیت نیروی متخصص در سطوح علمی و تبلیغی، تبیین دکترین حکومت اسلامی براساس مکتب علوی، آسیبشناسی انسجام اسلامی از رهگذر مطالعه سیره معصومین(ع) و رهنمودهای اندیشمندان و بزرگان جامعه درباره جایگاه مرجعیت اعتقادی، فکری، علمی و سیاسی مکتب علوی و بازخوانی متون اسلامی و تببین جایگاه غدیر، برای رسیدن به اهداف مؤسسه نهجالبلاغه در حال اجراست.
رهبر متذکر شد: ارائه طرح و برنامه برای تقویت یکپارچگی امت اسلامی با تکیه بر آموزههای اهل بیت(ع)، تقویت و حمایت از متفکران، هنرمندان، نویسندگان و عناصر تأثیرگذار فرهنگی با تکیه بر آموزههای اهل بیت(ع)، تدوین و ارائه طرحهای گسترش معارف نهجالبلاغه در حوزههای تولیدات فرهنگی و آموزشی نیز از دیگر روشها برای تحقق اهداف مؤسسه نهجالبلاغه است.
وی اضافه کرد: مؤسسه نهجالبلاغه در کوتاهمدت دارای برنامههایی برای برگزاری کلاسهای تربیت مدرس نهجالبلاغه در سطوح مختلف و کاربردهای متعدد مدیریت علوی، سطوح مختلف حوزه، سطوح مختلف دانشگاه و سطوح مختلف جامعه است.
رئیس مؤسسه نهجالبلاغه با بیان این که طی دهههای اخیر بیشتر از آن که به نهجالبلاغه عمل کنیم، شعار دادهایم، ادامه داد: در خصوص ترویج نهجالبلاغه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون سهلانگاری شده و امروز مسائل مختلف کشور نیاز مبرمی به نهجالبلاغه دارد چراکه انقلاب فرهنگی صحیحی در خصوص نهجالبلاغه صورت نگرفته است.
وی ابراز داشت: در عرصه عملی نیز به نهجالبلاغه پرداخته نشده و بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور به دلیل کمتوجهی با احکام قرآن، نهجالبلاغه و سیره حکومتی اهل بیت(ع) است که باید نهضتی در فرهنگ ترویج نهجالبلاغه صورت گیرد.
رهبر ضمن گلایه از حوزههای علمیه به دلیل کمتوجهی به نهجالبلاغه بیان کرد: حوزههای علمیه که باید ولایتمدار و پرچمدار نهجالابلاغه باشند، نسبت به این کتاب کمتوجه هستند و اگر هم در حوزههایی ترویج نهجالبلاغه وجود داشته باشد، بسیار اندک است.
وی با بیان این که ترویج نهجالبلاغه در دانشگاهها نیز کمرنگ است، عنوان داشت: در سیستم مدیریتی کشور نیز از نهجالبلاغه به عنوان الگو استفاده نمیشود؛ هر مسجدی باید در هفته یک شب را به نهجالبلاغه اختصاص دهد و ائمه جماعات در خطبههای جمعه باید به آموزههای نهجالبلاغه تأکید بیشتری داشته باشند.
رئیس مؤسسه نهجالبلاغه خاطرنشان کرد: فضای مجازی که یکی از بسترهای مهم نشر فرهنگ، آموزههای دین و ارشاد خانوادههاست را نباید رها کرد، بلکه از طریق آن باید بتوان نهجالبلاغه را ترویج کرد.
وی بیان داشت: نه فقط برای دانشگاهها، بلکه باید از ابتدای دوران تحصیلی مباحث نهجالبلاغه را برای دانشآموزان آموزش داد چراکه ظرفیت نهجالبلاغه ظرفیت بالایی است و در همه دورهها به فراخور سنین مختلف میتوان آموزههایی تعریف کرد.
رهبر با بیان این که با مدیریت حوزههای علمیه کشور گفتوگو شده و آنان را قانع کردهایم تا نهجالبلاغه جزو دروس حوزه باشد، تأکید کرد: آیتالله یوسف طباطبایینژاد نماینده ولی فقیه در استان اصفهان نیز اهتمام ویژهای به نهجالبلاغه داشته و چهارشنبهها را برای درس نهجالبلاغه اختصاص داده است؛ آیتالله حسین مظاهری نیز حمایت ویژهای به نهجالبلاغه داشته و نسبت به ترویج آن دغدغهمند هستند.
وی با بیان این که پس از مکاتبه با شورای عالی انقلاب فرهنگی، طرح و برنامه تدریس نهجالبلاغه در دانشگاهها ارائه شده که با استقبال دانشگاهها مواجه شده است، اظهار داشت: اصفهان در عرصه ترویج نهجالبلاغه نسبت به دیگر استانها فعالتر است.
رئیس مؤسسه نهجالبلاغه تصریح کرد: از مدیران و مسؤولان در خصوص سهلانگاری در رابطه با نهجالبلاغه گلایهمند هستیم و امیدواریم کلاسهای نهجالبلاغه برای مدیران هفتهای یک روز، جهت آموزش تعامل با مردم، اخلاق مدیریتی، رعایت بیتالمال، توجه به مستضعفان، پرهیز از اشرافیگری که عدم توانمندی در این موضوعات بلای جامعه ما شده است، برگزار شود.
وی با بیان این که رویکرد مساجد در اصفهان و در تهران تمرکز بر طرحهای نهجالبلاغه است، گفت: جمعی از جوانان حرکتهایی را در فضای مجازی متناسب به حال مخاطب در خصوص نهجالبلاغه انجام دادهاند؛ مؤسسه نهجالبلاغه از نظر پشتوانه مالی هیچ ارتباطی با دولت نداشته و فقط از طرف مردم و خیرین به صورت محدود پشتیبانی میشود.
رهبر با بیان این که از دستگاههایی همچون دفتر تبلیغات اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرداری هیچ کمکی برای مؤسسه نهجالبلاغه دریافت نشده است، افزود: شهرداری اصفهان در حوزههایی که میگوید بودجه نیست، میلیاردها تومان برای برخی جشنها خرج میکند اما توجهی به نهجالبلاغه ندارد.
حجتالاسلام بیگی مدیر دفتر اصفهان مؤسسه نهجالبلاغه نیز در این نشست از برگزاری دومین همایش غدیر و نهجالبلاغه با تجلیل از 200 نفر از مدرسان، مؤلفان، محققان و مروجان نهجالبلاغه خبر داد و بیان کرد: این همایش با حضور اساتید پیشکسوت حوزه و دانشگاه از ساعت 16:30 روز چهارشنبه 7 شهریور ماه در مؤسسه نشر فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) اصفهان برگزار میشود.
وی با بیان این که بیش از هزار پایاننامه در دانشگاه اصفهان تألیف شده است، اذعان داشت: کتابهای زیادی در مورد نهجالبلاغه در استان اصفهان نشر میشود که هدف مؤسسه نهجالبلاغه تعمیق و اثربخشی بیشتر این کتاب ارزشمند در سطوح و لایههای مختلف اجتماعی است چراکه هر چه برای این کتاب ارزشمند کار شود، باز هم کم است.
مدیر دفتر اصفهان مؤسسه نهجالبلاغه با بیان این که نشریهای با عنوان منبر غدیر گویای فعالیتهای این مؤسسه در رابطه با نهجالبلاغه است، یادآور شد: کرسی نهجالبلاغه به صورت هفتگی با حضور جمعی از متخصصان نهجالبلاغه توسط این مؤسسه برگزار میشود.
وی ادامه داد: نظارت بر فعالیتهای نهجالبلاغه، برگزاری دورههای تربیت مربی نهجالبلاغه در دو سطح مقدماتی و تکمیلی برای فارغالتحصیلان رشته نهجالبلاغه جهت تدریس نهجالبلاغه و تدوین متون و محتوای متناسب با نیازهای مختلف جامعه از دیگر فعالیتهای این مؤسسه است.
انتهای پیام/م