با توجه به اهمیت تامین و اطمینان از سلامت و کیفیت آب های معدنی و آشامیدنی موضوع طبقه بندی تمام آب معدنی و آشامیدنی از نظر مرغوبیت با مسئولیت سازمان غذا و دارو در جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به تصویب رسیده است.
با توجه به آمار اداره کل نظارت بر موادغذایی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، در صنعت بسته بندی آب، مجموعا 172 واحد فعال بسته بندی ثبت شده اند که شامل 77 واحد تولیدکننده آب آشامیدنی و 95 واحد آب معدنی می شود.
بر اساس این گزارش، بیشترین واحدهای تولید کننده آب معدنی بسته بندی شده به ترتیب در استان های فارس، مازندران، کهکیلویه و بویر احمد، گیلان و چهارمحال بختیاری قرار دارند و همچنین بیشترین واحدهای تولید کننده آب آشامیدنی بسته بندی شده به ترتیب در استان های خوزستان، مازندران، گیلان و ارومیه است.
ایرانی ها یک دهم کشورهای منطقه آب آشامیدنی بسته بندی مصرف می کنند
سرانه مصرف آب آشامیدنی بسته بندی شده در ایران، 15 الی 20 لیتر در سال برآورد می شود؛ در حالی که این میزان در کشورهای همسایه مانند ترکیه 130 لیتر، عربستان 100 لیتر، قطر 103 لیتر، لبنان با 24 لیتر و همچنین در کشورهای اسپانیا 115 لیتر، آلمان 140 لیتر، تایلند 170 لیتر است که در مقایسه با ایران نشان می دهد سرانه مصرف آب آشامیدنی بسته بندی در کشور به نسبت پایین است.
بر اساس این گزارش در درجه بندی واحدهای تولیدی آب معدنی بر اساس مقررات بهداشتی از تعداد کل 95 واحد تولیدکننده ، 19 واحد در سطح عالی، 32 واحد در سطح خوب، 33 واحد در سطح متوسط و 11 واحد در سطح ضعیف قرار دارند.
همچنین در درجه بندی واحدهای تولید آب آشامیدنی نیز از تعداد 77 واحد، 15 واحد در سطح عالی، 23 واحد در سطح خوب، 32 واحد در سطح متوسط و 7 واحد در سطح ضعیف هستند
انتهای پیام/