خروج آمریکا از برجام سد راه قطار فعالیت توتال در ایران شد و این شرکت نتوانست برای ادامه حضور در ایران از آمریکا معافیت بگیرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  توتال غول نفتی فرانسوی نخستین شرکت غربی بود که در فضای پسابرجام با ایران قرارداد نفتی امضا کرد، بعد از خروج آمریکا از برجام با پشت سر گذاشتن فراز و نشیب‌های بسیار بالاخره با فاز ۱۱ پارس جنوبی خداحافظی کرد و فصل توتال در پرونده توسعه این فاز به طور رسمی بسته شد. اما بسته شدن این پرونده به معنی توقف کار در این فاز نیست و درحال حاضر شرکت چینی CNPCI و شرکت ایرانی پتروپارس پشت درهای توسعه فاز ۱۱ آماده نشسته‌اند.

 ۱۲ تیرماه سال ۱۳۹۶ یکی از مهم‌ترین صفحات تاریخ صنعت نفت ایران بود. زیرا وزرات نفت توانست در فضای پسابرجام و با عبور از موانع منتقدان نخستین قراردادنفتی را در قالب قراردادهای جدید نفتی با یک شرکت غربی امضا کند. این شرکت غربی که یک غول فرانسوی به نام توتال بود در دهه ۷۰ هم پس از تحریم‌های دوران ریاست‌جمهوری بیل کلینتون علیه ایران (معروف به داماتو) به ایران آمده بود تا نخستین فازهای پارس‌جنوبی را توسعه دهد؛ آخرین شرکت مهم نفتی غربی که پس از تحریم‌های هسته‌ای و تحریم‌های دوجانبه آمریکا و اروپا در ابتدای دهه ۹۰ ایران را ترک کرد و پس از برجام بار دیگر نخستین شرکت مهم غربی بود که با ایران قرارداد امضاء کرد. اما ادامه حضور توتال در صنعت نفت ایران تا حد زیادی از دست فعالان این صنعت و وزارتخانه خارج شده و آینده آن، به تصمیم سطوح عالی نظام وابسته است.

توتال از همان ابتدا و بعد از امضای قرارداد کار خود را همانطور که وزارت نفت پیش بینی کرده بود در فاز ۱۱ آغاز کرد. طی زمانی که توتال در ایران فعالیت کرد اولین جکت فاز ۱۱ پارس جنوبی توسط شرکت‌های ایرانی ساخته شد، دفتر توتال در ایران شروع به کار کرد، کار توتال در فاز ۱۱ طبق زمان بندی پیش رفت، مناقصه برگزار شد و توتال ۹۰ میلیون دلار در فاز ۱۱ هزینه کرد. خروج آمریکا از برجام سد راه قطار فعالیت توتال در ایران شد و در نهایت از آنجایی که این شرکت نتوانست برای ادامه حضور در ایران از آمریکا معافیت بگیرد فاز ۱۱ را ترک کرد. خبری که بیژن زنگنه، وزیر نفت کشورمان هفته گذشته به طور رسمی اعلام کرد.

گزینه‌های روی میز برای توسعه فاز ۱۱

توتال با سهم ۵۰.۱ لیدر کنسرسیومی متشکل از شرکت ملی نفت چین CNPCI با سهم ۳۰ درصد و شرکت ایران پتروپارس با سهم ۱۹.۹ درصد بود. بنابراین طبق قانون در ابتدا شرکت چینی می‌تواند جایگزین توتال شود و اگر شرکت چینی هم فاز ۱۱ را ترک کرد شرکت ایرانی عهده دار توسعه این فاز خواهد شد. البته هنوز خبر قطعی جایگزینی شرکت چینی با توتال از سوی مسئولان اعلام نشده است.

اما به گفته غلامرضا منوچهری، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت - شرکت چینی مشکلی در تامین سرمایه طرح ندارد. در واقع نه تنها شرکت چینی بلکه شرکت ایرانی هم در زمینه تکنولوژی توانایی لازم برای بهره‌برداری از فاز ۱۱ را دارد و ممکن است در زمینه به کارگیری سیستم تقویت فشار که قرار بود توسط توتال صورت بگیرد و الگوی سایر فازهای پارس جنوبی شود دچار مشکل شود. البته تا رسیدن به این مرحله زمان زیادی باقی مانده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

چه سرنوشتی در انتظار فاز ۱۱ نشسته است؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
France
ناصر
۱۲:۲۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
انقدر گرونی ها زیاد شده که قصابها درب مغازه ها را باز گذاشته اند و کم مانده مثل سبزی فروشها فریاد گوشت ...گوشت سر بدهند از نبود مشتری...اوضاع بقیه ی بازاریها هم خراب است
بیشتر مغازه ها تعطیل و بدون فروشنده مانده و جمله :"اجاره داده میشود "روی پارچه های زرد...جنگ نخواهد شد..هر روز خبر برگشت همشهریان از جم و عسلویه شنیده میشود به خاطر تعطیلی شرکت....تعطیلات تابستان به پایان میرسد و بسیاری از کسانی که هر سال به سیاحت و زیارت میرفتند در خانه مانده اند از بی پولی و گرانی ....جنگ نخواهد شد... عروسی پسر همسایه معوق شد زیرا اجاره ی تالار بالا رفته و نرخ اجناس با دقایق مسابقه گذاشته اند ...جنگ چند ماه پیش آغاز شد! بی صدا و بدون خونریزی و دود و باروت ...حالا چند روزی ست دودش چشمها و روح و روان مردم را میخراشد ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۶ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
شرکت های داخلی میتوانند اگر با هم همکاری کنن....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
پارس جنوبی را چرا خودمون تکمیل نمیکنیم ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
دوست عزیز متاسفانه توانایی ما ضعیف است و الان اکثر تجهیزات از زمان قبل وجود دارد و دیگر تهیه ابزار آلات به سختی صورت میگیرد متاسفانه هنوز در زمینه نفت به خود کفایی نرسیده ایم فقط هدف استخراج نفت و فروش هر چه سریع تر آن بوده و آن هم خام فروشی .............
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
توتال رفت و پارس جنوبی سرنوشتش نامعلوم شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۲ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
وقتی شما با شرکت توتال قرداد بستید با توجه به سابقه این شرکت و کشور فرانسه در تبعیت از سیاستهای آمریکا، نباید بندی مربوط به دریافت غرامت از آنها برای فسخ قرداد پیش بینی میکردید!! واقعا که!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
چرا ؟؟؟؟؟ چرا اینطوری شده ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۸ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
اگر نقدینگی جامعه را سوق دهید به این چنین پرژه های هم نیازی به توتال نداریم هم مشکل نقدینگی حل میشه