به گزارش حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نخستین جلسه هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز به ریاست محمدمهدی طهرانچی و با حضور معاونان دانشگاه برگزار شد؛ طهرانچی در ابتدای این جلسه با قدردانی از زحمات فرهاد رهبر در دوره ریاست دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: در ابتدا وظیفه خود میدانم از زحمات رهبر تشکر کنم. انشاءالله از حضور ایشان در تحول و طرحهایی که داریم، استفاده خواهیم کرد.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه نیمی از آموزش عالی کشور بر عهده دانشگاه آزاد اسلامی است، بیان کرد: همه ما در این دانشگاه باید به طور جدی کار کنیم و در مقابل دشمنان خارجی و داخلی که قصد ایجاد یأس و ناامیدی در کشور را دارند، جهاد اکبر انجام دهیم، پس طبیعی است زمانی که ما امیدآفرینی کنیم، دشمنان بیکار نخواهند نشست.
وی با بیان اینکه حرکت دانشگاه آزاد اسلامی باید رسیدن به تمدن نوین اسلامی بر پایه میراث تاریخی علمی و تجربه گرانقدر اسلامی باشد، گفت: باید به این موضوع توجه داشته باشیم که همه کارها از جمله تحقیق و علم نیازمند مدیریت سازمان یافته است و بدون برنامهریزی نمیشود کارها را پیش برد.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری سال ۹۵ در دیدار با نخبگان علمی تاکید کردند که «نباید اجازه دهیم این حرکت علمی آسیب ببیند. این حرکت علمی دشمن دارد، اگر این حرکت علمی دچار دشمنیها شود و ما نفهمیم و از آن مراقبت نکنیم، یک نتیجه بسیار سنگین و تلخ خواهد داشت. آن نتیجه عبارت است از ایجاد یأس در نیروهای جوان کشور؛ اگر این به وجود آمد، درست کردن و رفو کردنش دیگر به این آسانیها نیست. اگر این جوانها مأیوس شوند و ناامید شوند، به این آسانی نمیشود آنها را برگرداند. من به شما عرض کنم که بنده در دفاع از جامعه نخبگان و از حرکت علمی کشور تا نفس دارم ذرهای کوتاه نخواهم آمد و میدانم که این حرکت، حرکت بابرکتی است و انشاء الله عاقبت به خیر است.»
طهرانچی ادامه داد: زمانی که مقام معظم رهبری اینگونه به حرکت علمی تاکید دارند و میگویند من تا نفس دارم ذرهای کوتاه نخواهم آمد، ما باید چه بگوییم؟ باید با همه وجود جلوی مأیوس شدن و ناامیدی نیروی جوان را بگیریم.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مقام معظم رهبری در دیداری که ماه رمضان با جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاهها داشتند، فرمودند: «یکی از مراکز مهم تربیت قوه عاقله کشور، دانشگاه است. در این فرآیند ساختن و پرورش دادن قوه عاقله برای اداره کشور، استاد نقش ویژهای دارد. اگر دانشگاه بخواهد این نقش را درست ایفا کند، یک الزاماتی دارد. یکی عبارت است از درگیر شدن با مسائل کشور، یعنی دانشگاه خودش را از مسائل کشور جدا نداند و مسائل کشور، چالشهای کشور برای دانشگاه مسائل واقعی و حقیقی و اصلی باشد. دوم؛ تربیت فرهنگی و اخلاقی و هویتی دانشجویان است، یعنی فراتر از تعلیم، مسئله تربیت آن هم با جهت گیری اخلاقی و معنوی و تلطیف روحی و دمیدن روح احساس هویت در مجموعه جوان دانشجو. سوم؛ یک صیرورت دائمی در محیط دانشگاه، یک تحول مستمر و دائمی در محیط دانشگاه.»
طهرانچی اضافه کرد: زمانی که مقام معظم رهبری این بیانات را میفرمایند، به معنای این است که ایشان همه گزارشها را گرفتهاند و با فصاحت و نخبگی که دارند به ما تاکید میکنند که باید این سه اقدام را انجام دهیم، پس ما اگر ولایتمدار هستیم باید به فرمایشات ایشان عمل کنیم.
استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه ما دو برنامه جدی در دانشگاه آزاد اسلامی خواهیم داشت، گفت: یکی از این برنامهها برای شش ماه آینده است. دشمن در حال ناامید کردن جوانان کشور است، و ما باید یک جریان سازی در مقابل افرادی که قصد ایجاد ناامیدی بین جوانان دارند، راه بیاندازیم.
وی گفت: زمانی که مقام معظم رهبری، دانشگاه آزاد اسلامی را به ولایتی سپردند، از ایشان خواستند تدبیر لازم نسبت به تحول دانشگاه را در پیش بگیرند. با توجه به این موضوع، ولایتی به طور جدی بخش اعظم وقت خود را به دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص دادند.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: ما در دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال بازگشت به وضع گذشته یا حفظ وضع موجود نیستیم و تلاش هم نداریم که تبدیل به دانشگاهی چون صنعتی شریف و... شویم، بلکه میخواهیم خلق آفرینش آینده را داشته باشیم و در عین اینکه سازمان آموزشی هستیم، سازمانی فرهنگی، تربیتی، پژوهشی و کارآفرین باشیم، چرا که ایجاد اشتغال بر ما واجبتر از هر امری است.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی علم و فناوری از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: مقام معظم رهبری در بند اول این سیاستها به موضوع «جهاد مستمر علمی با هدف کسب مرجعیت علمی و فناوری در جهان» تاکید کرده اند. مدیریت ما در دانشگاه آزاد اسلامی باید مانند دوران دفاع مقدس باشد.
طهرانچی تربیت نیروی انسانی، افزایش دانش مستند شده، حل مسئله و تعالی فردی، اجتماعی و فضای عمومی را به عنوان چهار رکن اصلی فعالیتهای خود برشمرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی فقط تعالی فردی ندارد، بلکه به دنبال تعالی اجتماعی و فضای عمومی کشور خواهد بود و ریلگذاری ما براساس این چهار رکن است که باید برای آن نظام جدید ایجاد کنیم.
استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی افزود: اگر ما اعلام کنیم که دانشگاه آزاد اسلامی دو هزار جوان را برای عضویت هیئت علمی جذب میکند، میتوانیم امید را در بین جوانان زنده کنیم و بنده معتقدم هر حرکت اساسی که در دانشگاه آزاد اسلامی انجام دهیم، تحولات روی میز اتاق ایران در آمریکا تحلیل خواهد شد و اینگونه نیست که ما بخواهیم خط ریل دانشگاه آزاد اسلامی را تغییر دهیم و آنها کاری انجام ندهند.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: زمانی که یک نماینده مجلس توئیتی را منتشر میکند، ترامپ به آن واکنش نشان میدهد، پس قطعاً آنها نسبت به اقدامات و تحولات دانشگاه آزاد اسلامی ساکت نخواهند نشست.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از نحوه فعالیت دانشگاهها در کشور، گفت: متاسفانه دانشگاههای ما تنها دانش تخصصی میآموزند و دانش مهارتی و اجتماعی را به جوانان نمیآموزند. دانشگاه آزاد اسلامی هم به منظور توسعه محوری در شهرهای مختلف گسترش پیدا کرد و نگاه مسئولان آن به دانشگاه، برگزاری کلاسهای درس بوده است.
طهرانچی با طرح این پرسش که چرا در علم مدیریت نباید دکترای حرفهای تربیت کنیم؟ گفت: دانشگاه آزاد اسلامی باید به سمت تربیت مدیران حرفهای حرکت کند، به طوری که بتواند مدیریت نهادی و بخشی تحویل جامعه بدهد.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه برای ایجاد تحول در آموزش عالی نباید خود را محدود به قوانین کنیم، گفت: خوشبختانه فاصله ما برای تصویب مقررات با هیئت امنا کوتاه است و اعتقاد بنده این است که قوانین و ساختار، ابزار ما برای اداره دانشگاه است نه اینکه ما ابزاری برای اجرای قوانین باشیم، پس با این رویکرد، میتوانیم در دانشگاه آزاد اسلامی و نظام آموزش عالی کشور تحولآفرین باشیم.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از نظام تربیت نیروی انسانی در کشور، تاکید کرد: یکی از سنگ بناهای کجی که غربیها برای ما گذاشتند، نامگذاری دوره تحصیل دانشگاه به عنوان «آموزش عالی» است. ما در دوران تحصیل مدرسه از عنوان «آموزش و پرورش» استفاده میکنیم، اما به دوره دانشگاه «آموزش عالی» گفته میشود که این اولین تحریف است.
استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی افزود: دومین تحریف هم به دوره کارشناسی برمیگردد که به آن «لیسانس» میگویند، در صورتی که دوره کارشناسی در ادامه دوران دبیرستان و مدرسه قرار دارد. پیامبر اسلام (ص) نیز میفرمایند تا ۲۱ سالگی فرزندان خود را تربیت کنید، بعد از آن آنچه تربیت شده اند، میمانند.
سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی برای تربیت نیروی انسانی، گفت: با دارا بودن مدارس سما و واحدهای دانشگاهی، میتوانیم از ۶ سالگی تربیت فرزندان کشور را داشته باشیم. ما میخواهیم طرح تحول دانشگاه آزاد اسلامی را براساس نظام تربیتی تدوین کنیم، چرا که در آموزش لایحه استراتژیک نداریم و از خارجیها کپی برداری کرده ایم. در پژوهش هم لایحه تاکتیک نداریم و فقط لایحه اجرا داریم که حتی برنامه و نظام موضوعات هم مشخص نشده است.
طهرانچی در پایان با بیان اینکه کمترین تغییرات را در دانشگاه آزاد اسلامی خواهیم داشت، گفت: ضیائی رئیس سابق حوزه ریاست و روابط عمومی را در دوره جدید در کمک ساختار دانشگاه آزاد اسلامی در نظر خواهیم گرفت و کاظمی که از افراد خوش فکر حوزه مدیریت دانش است و در واحد تهران مرکزی در طرح برنامههای علمی همکاری داشت، مدیریت حوزه ریاست و روابط عمومی را بر عهده خواهند گرفت.
انتهای پیام/