پرونده فردی به نام «ح.ب.د» که به ابر بدهکار بانکی معروف است حالا به ایستگاه آخر رسیده و قرار است روز شنبه به صورت علنی محاکمه شود.

محاكمه ابر بدهكار بانكى و مفسد اقتصادى/ «ح.ب.د» كيست؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروز خبری منتشر شد درباره محاکمه علنی یکی از مفسدان بزرگ اقتصادی.

مفسدی که در کیفرخواست صادره اتهامش افساد فی الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی کشور درج شده و برایش اشد مجازات درخواست شده است.

اما به راستی «ح.ب.د» کیست؟

اولین بار نام «ح.ب.د»، در اوایل سال 1386 مطرح شد. در تاریخ 8 خرداد 1386، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در اطلاعیه‌ای از دستگیری قاچاقچی و مفسد اقتصادی دانه‌درشتی به نام «ح.ب.د» خبر داد و از او به عنوان «بدهکار 2 هزار میلیارد تومانی بانکی که یک روز پس از دستگیری با اخذ تعهد اخلاقی آزاد شد» نام برده بود.

در اطلاعیه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، موارد تکان‌دهنده ذیل ذکر شده بود:

«ح.ب.د» پس از صدور حکم ضبط کالا و جریمه حدود 13 میلیارد ریال، تلاش وسیعی را آغاز کرده تا با جابجایی برچسب‌ها و کارتن‌های کالاها از ضبط کالاهای قاچاق خود جلوگیری نماید.»

«برابر اطلاع واصله نام گروه شرکت‌های ح.ب.د جزء لیست اعلامی رئیس دیوان محاسبات کشور است (که بانکها از دادن تسهیلات به او منع شده‌اند) که اخبار رسیده حاکی از فشار چند تن از قانون دانان قانون شکن به رئیس دیوان محاسبات جهت بازپس‌گیری نامه فوق می‌باشد.»

«نامبرده با ادعای احداث کارخانه تولید خودروی لوکس به اندازه بنز، بی‌.ام.و در گرمسار و نصب سوله و اشتغالزایی برای 1500 نفر اقدام به اخذ 60 میلیارد تومان وام می‌نماید و سپس مکان فوق را تبدیل به انبار اجناس قاچاق می‌نماید که در زمان دومین دستگیری وی به حکم بازپرس گرمسار و نیابت اعطایی به دادسرای تهران، علیرغم مقاومت 5/2 ساعته و جلوگیری از اجرای حکم، وی در ساعت 11 شب دستگیر و به پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل گردید. اما فردای آن روز علیرغم صراحت حکم بازپرس گرمسار مبنی بر تفهیم اتهام به نامبرده و صدور قرار بازداشت موقت برخلاف مقررات جاری آیین دادرسی با اخذ تعهد اخلاقی از متهم به قاچاق حدود 9 میلیارد ریال، وی را آزاد می‌نمایند.»


بیشتر بخوانید: تمدید مجدد قرار بازداشت بدهکار بانکی معروف


در ادامه گزارش ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به نامه رئیس دفتر هماهنگی و نظارت هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری به وزیر وقت اقتصاد و دارایی در خصوص نامبرده اشاره شده و آمده بود: «ح.ب.د» طبق مستندات موجود رقمی بالغ بر 20 هزار میلیارد ریال اعم از ریالی و ارزی به نظام بانکی کشور بدهکار است. عمده دریافتی‌های نامبرده بازگشایی بی ضابطه ال.‌سی از سوی بانک‌های عامل و بر اساس زد و بند با برخی از پرسنل بوده است. در این میان تخلف برخی از آنان محرز می‌باشد و طبق پرونده‌های تخلفاتی طی یک سال اخیر و در دوره مدیریت جدید وزارتخانه از سوی بانک اخراج شده‌اند.»

«تاکنون نامبرده یک میلیارد و یکصد و پانزده میلیون دلار تسهیلات ارزی از بانک‌ها دریافت کرده و 100 میلیون دلار نیز از صندوق ذخیره ارزی دریافت کرده که تعهدات پرداخت آن بانک‌های داخلی است و عمدتا بصورت یوزانس بوده است. تمامی بررسی‌ها نیز نشان می‌دهد که نامبرده به هیچ یک از تعهدات خود در قبال بانک‌ها عمل نکرده است. ایجاد سپرده به نام خود و اعضای خانواده و سوء استفاده از اعتبارات سپرده جهت کسب اعتبار شرکت زنجیره‌ای غیر فعال از دیگر شگردهای اخذ تسهیلات کلان توسط نامبرده بوده است.»

«از سوی دیگر تمام فعالیت‌های نامبرده در زمینه قاچاق کالا، پولشویی و ایجاد دفاتر بازرگانی در کشور امارات بوده که متاسفانه با نفوذ در گمرکات خرمشهر، سلفچگان، چابهار، سیرجان و جنوب تهران و زد و بند با برخی مسئولین گمرکی، مرتکب تخلفات گسترده در زمینه واردات کالا شده است. هم اکنون چند محموله بزرگ از کالاهای قاچاق شده توسط نامبرده و عوامل مربوطه توسط وزارت اطلاعات کشف و ضبط شده است و نامبرده تحت تعقیب قضایی است.»

یادآور می‌شود، ح.ب.د دارای پرونده‌های قضایی مفتوح در زمینه قاچاق کالا و پولشویی با ارزش میلیاردها تومان و پرونده‌های معوقات بازپرداخت وام‌های بانکی و قاچاق شمش طلا از سال 83 به بعد است.

بخش اندکی از سوابق اتهامی «ح.ب.د»

سوابق «ح.ب.د» نشان می دهد که پرونده های دیگری از او درباره قاچاق گشوده شده اما با وجود گذشت زمان هنوز رسیدگی به آنها قطعی نشده است. سه پرونده او که به طور رسمی در مراجع قضایی به ثبت رسیده اما بررسی آن سال هاست مسکوت مانده در سال 86 از سوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا این گونه منتشر شده است:

1- پرونده معوقات بازپرداخت وام های بانکی در مجتمع ویژه اقتصادی.

2- پرونده اتهامی قاچاق 25 قطعه شمش طلا مربوط به سال 1384 مطروحه در محاکم انقلاب اسلامی تهران.

3- پرونده اتهامی قاچاق 91 کیلوگرم طلا مربوط به سال 1384 منطقه ویژه سلفچگان مطروحه در دادسرای عمومی و انقلاب قم به ارزش تقریبی 4 میلیارد ریال.

«ح.ب.د» همچنین متهم است که با ادعای احداث کارخانه تولید خودروی لوکس همانند بنز و بی ام وی در گرمسار و اشتغال زایی برای 1500 نفر اقدام به ساخت سوله کرده و از این طریق وام های کلان بانکی دریافت داشته است در حالی که این سوله ها پس از دریافت وام تبدیل به انبار کالاهای قاچاق شده است. در پرونده ای که به عنوان بزرگ ترین پرونده قاچاق کشور نامگذاری شد او به قاچاق 9 میلیارد دلار کالا متهم شد. دستگیری در این پرونده با حکم بازپرس گرمسار نیابت اعطایی به دادسرای تهران، انجام و به پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شد که با وجود صراحت حکم بازپرس گرمسار مبنی بر تفهیم اتهام نامبرده و صدور قرار بازداشت موقت با اخذ تعهد اخلاقی آزاد شد.

بازداشت یکی از بزرگ‌ترین بدهکاران بانکی کشور

سرانجام و پس از گذشت 5 سال از محکومیت مالی ح.ب.د اخبار جدیدی از این بدهکار بانکی منتشر شد.

در تاریخ 16 اسفند سال 91 یک منبع آگاه در گفت‌وگو با فارس از بازداشت یکی از بزرگ‌ترین بدهکاران بانکی کشور خبر داد.

این منبع آگاه با اعلام این خبر افزود: فرد دستگیر شده کسی نیست جز «ح.ب د» که پیش از این بک بار به دلیل داشتن پرونده بانکی در سال 86 محکوم شده و دوران محکومیت خود را طی کرده است.

این منبع‌ آگاه تصریح کرد: متهم این بار به دلیل اتهام در زمینه ضمانت های بانکی بازداشت شده و پرونده وی در مراحل مقدماتی رسیدگی قرار دارد.

چرا دوباره نام ح.ب.د بر سر زبان‌ها افتاد؟

بدهکار بزرگ بانکی که نامش در رده های بالای جدول 575 نفری ابربدهکاران بانکی قرار گرفته اما به غیر از عناوین قاچاقچی بزرگ و بدهکار بزرک بانکی، پرونده های دیگری نیز دارد.

یکی از پیگیرترین شاکیان «ح.ب.د» یک شرکت نفتی است که تولید کننده بزرگ قیر محسوب می شود که 330 میلیارد تومان از او طلب دارد، او با ایجاد روابط بدون ضابطه با مدیران وقت این شرکت که زیرمجموعه صندوق بازنشستگی نفت است، قیر خریداری کرده و وثایق غیر موثر ارائه داده است. با گذشت سه سال از سررسید این پرداخت ها همچنان این مطالبات در کنار مطالبات معوق بانکی وصول نشده است تا مدیران جدید این شرکت در دولت یازدهم همچنان پیگیری این پرونده را در دستور کار خود داشته باشند.

معاملات «ح.ب.د» با این شرکت نفتی تحت پوشش شرکت های صوری انجام می گرفته است. این شخص چندین شرکت را به ثبت رسانده و بدون آنکه نامی از خود در این شرکت ها به جا بگذارد، اقدام به خرید قیر و صادرات آن کرده است. پس از آنکه بدهکاران این شرکت در سیستم قضایی مورد بازجویی قرار گرفتند، مشخص شد که همین شخص گرداننده اصلی این شرکت هاست به طوری که از مجموع طلب 417 میلیارد تومانی این شرکت نفتی، 330 میلیارد تومان متعلق به «ح.ب.د» است و خود نیز به آن معترف است. بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت نیز در چند نوبت به سوء استفاده 400 میلیارد تومانی از یک شرکت نفتی توسط افرادی که با مدیران قبلی ارتباط ویژه داشته اند، اشاره کرده است. که نشان می دهد منظور او همین شرکت زیر مجموعه صندوق بازنشستگی نفت است.

این فرد با ایجاد رابطه با مدیران قبلی شرکت مورد نظر موفق شده با ضمانت های جعلی و غیر معتبر قیر خریداری کند و مبالغ آن را پرداخت نکند با وجود این که اصل بدهی او به شرکت 240 میلیارد تومان بپردازد اما با وثیقه 50 میلیارد تومانی آزاد شده است. به گفته منابع مطلع، این فرد بارها برای مذاکره مراجعه و حتی بدهی را قسط بندی کرده اما با حمایت هایی که از او شده، آن را پرداخت نکرده است، نکته دیگر این است که زمانی قیرها را خریداری و صادر کرده که دلار یک هزار تومان قیمت داشته و در طول این مدت با این پول توانسته ارزش افزوده فراوانی را به دست بیاورد اما در حال حاضر تنها همان ارزش ریالی بدهی به اضافه جرایم تأخیر مندرج در قرارداد، 330 میلیارد تومان است که همچنان بازپرداخت نشده است.

نیابت قضایی دادسرای اصفهان برای دستگیری «ح.ب.د»

اما پس از کش و قوس‌های فراوان بار دیگر در مرداد ماه سال ۹۳ نام «ح.ب.د» بر سر زبان‌ها افتاد.

براساس اطلاعات به دست امده مشخص شد دادسرای اصفهان برای دستگیری این فرد نیابت قضایی به دادسرای تهران داده است اما این نیابت به اجرا در نیامده و با دستور یکی از قضات دادسرای انتظامی قضات منتفی شده است.

این موضوع را با سخنگوی قوه قضاییه در میان گذاشتیم که حجت‌الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه شصت و هفتمین نشست خبری قوه قضاییه در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در مورد پرونده ح-ب-د و حضور این فرد در پرونده نفت جی گفت: اگر این فردی را که شما می‌گویید متوجه شده باشم، این فرد پرونده‌ای داشته که حکمش صادر، قطعی و اجرا شده است؛ پرونده مفتوح در تهران است و در حال رسیدگی است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: در مورد دادگاه اصفهان و نیابتی که برای احضار این فرد در تهران صادر شده گفت: حکم احضار صادر شده و در صورت عدم مراجعه فرد جلب وی انجام می‌شود.

وی گفت: قبل از حکم نیابتی که اصفهان به تهران فرستاده پرونده‌ای نیز از این فرد در دادسرای انتظامی قضات بوده که این پرونده‌ای وقفه‌ای در اقدام نیابت به وجود نیاورده است.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: برای این فرد احضاریه فرستادند و اقدام می‌شود و اگر این فرد حاضر نشود و دلیل موجهی نداشته باشد، جلب می‌شود.

اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس در مورد اتهام این فرد گفت: اجمالاً مسئله مالی است.

«ح.ب.د» با قرار وثیقه سنگین در بازداشت به سر می برد

پس از اطلاعات ضد و نقیضی که درباره اجرای حکم نیابت در تهران وجود داشت در آذرماه سال ۹۳ به سراغ سردار اسماعیل احمدی مقدم فرمانده نیروی انتظامی کشور رفتیم تا از وی درباره دستگیری این فرد کسب اطلاع کنیم.

احمدی مقدم فرمانده وقت نیروی انتظامی در گفت‌وگوی اختصاصی با فارس با اعلام خبر دستگیری «ح.ب.د» در اوایل مهر ماه امسال گفت: این فرد توسط مأموران پلیس آگاهی تهران بزرگ دستگیر شد.

وی افزود: بررسی‌ها نشان می‌دهد این فرد با قرار وثیقه بسیار سنگین در بازداشت به سر می‌برد.

ایستگاه آخر محاکمه علنی «ح.ب.د»

حالا آقای بدهکار و مفسد اقتصادی به ایستگاه آخر رسیده و قرار است به صورت علنی محاکمه شود.

منبع: فارس

انتهای پیام/

ابر بدهکار بانکی کیست؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
واقعا جای تاسف داره
Iran (Islamic Republic of)
****
۱۵:۲۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
بهتر بود تیتر میزدید محاکمه علنی ابر بدهکار بانکی " حروف الفبا".
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
این همه موقعیت هس برا جووناخودشون نمیبینن مث همین اقا اینقد پولو طلا دزدیده بد با تعهد اخلاقی ازاد شده
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۱:۴۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
محاكمه علنی ابر بدهكار بانكى و مفسد اقتصادى !!!!!!!
«ح.ب.د»
اگه علنیه ، این ح ب د ،،،، دیگه چیه !!! قشنگ اسمشو بگید .. جرم ش رو هم اعلام کنید دیگه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
نتیجه نهایی داداگاه این مفسد اقتصادی کی اعلام میشه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
من این آقا را میشناسم 32 ساله اهل منطقه 16 تهران لیسانس حسابداری است و خودم هم یک بار از ایشان وام و تسهیلات چهل میلیون تومانی گرفته ام
Iran (Islamic Republic of)
سارا صداقت
۲۱:۰۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
سلام
شما اسمش رو بگید؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
این بدهکار بانکی یک آقای 32 ساله است و من کاملا ایشان را میشناسم از اقوام ما است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
اصلا همچین کسی نیست و قرار هم نیست اتفاقی بیفتد خواهش میکنم ذهنتان را خراب نکنید دوما مردم عادی که نمیتونند یه وام 10 میلیونی بگیرن کی باید سختی بکشی آخرش هم نمیدن آخر سر یکی دو نفر رو میگیرن میاندازن زندان و کار تمام میشه مگه تا به حال اینگونه نبوده مردم هم از همه چیز آگاهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۰ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
باید اختلاسگران اعدام شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۶ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
باید اعدام بشه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
مفسدان اقتصادی باید مجازات شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
چرا اسمشو منتشر نمیکنید ؟؟؟؟؟
Canada
ناشناس
۰۲:۲۱ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
اگر شفاف سازی از روز اول بود .این بی دین .بی اخلاق .بی وجدان .دشمن انسانیت جرات این همه فساد مالی نمیکرد ِبزرگترین مشکل ما عدم شفافیت است و بس .بعد از گرفتن تمام ثروت اش .اعدام در ملاعام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۷ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
ح.......حالا....ب...باید........د.....د
Canada
ناشناس
۰۲:۱۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
کشور باید بصورت مشورتی اداره شود .و تصمیمات کلان باید با هماهنگی مردم .یعنی مردم رای بدهند که تصویب شود یا نه .برای مثال بدون حضور صادر کنندگان .قانونی در مورد صادرات تصویب نشه .اقای وزیر از همه جا بی خبر تصیمیمی بگیرد .بعد متوجه شوند به صزر صادرکنندگان بوده
Canada
ناشناس
۰۲:۰۵ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
این دجالها دشمن واقعی انسانیت اند .جانی هایی هستند که خون مردم را مکیده اند .اول ضبط تمام ثروت حرام شان .بعد اشد مجازات .حالا هر کس که هست ...
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۱:۴۹ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
درکشوری که فساد باشد قشری که آسیب می بینند همان قشر ضعیف جامعه هستند .حال متاسفیم برای مسئولین که در مورد قشر ضعیف ونیازمند به این اندازه کوتاهی میشه
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۰۰:۳۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
من بخاطر چند تا سکه چندین شب تو زندان خوابیدم ...تعهد اخلاقی برا چند هزار میلیارد قاچاق آخه...چند هزار تا جوون بخاطر بهانه های الکی رفتن زندون ؟ باید این مفسدان اقتصادی را اعدام کنید تا دیگه هیچکس جرئت تکرار این تخلفات را نداشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
چرا این ابر بدهکار بانکی و مفسد اقتصادی را معرفی نمیکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
یک محاکمه ای هم برای دهندگان این پول از بیت المال به دست این افراد ترتیب داده شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح ب د یعنی حالاباید در بری
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۰:۰۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
آخرشم اسمشو نگفتید، دومٱ فسادی با این ابعاد مطمئنا اشخاص زیادی درگیر هستند که پای خیلی‌ها را به وسط خواهد کشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
خدا ازت نگذره
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۹:۵۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
سلام حتی اگه اسمش هم برده بشه شاید کسی نشناسه . ولی ارتباطش با بالادستیها رو میشه حدث زد که با چه کسانی ارتباط نزدیک داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
دادگاه علنیه چرا اسمشو کامل نمیگین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح.ب.د.................. خواهشا اسم و مشخصاتشو کامل بگین ............................
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
باید با مفسدان اقتصادی بشدت برخورد شود
Iran (Islamic Republic of)
شهریار
۱۹:۲۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
والا کار دیگه از خواهش گذشته باید به زور خواست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چرا از کسی که مال همه ما حتی شما رو خورده اسم نمی برین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چرا از کسی که مال همه ما حتی شما رو خورده اسم نمی برین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
فقط اعدام این جنایتکاران .... فقط زودتر اعدام باید بشه
Iran (Islamic Republic of)
گل افشان
۱۸:۱۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
با سلام

چند مسئله هست که تا اشکالات آنها مشخص نشود وتا به تعالی و حکیمانه با توجه به معیارهای خداپسندانه و هماهنگ با معیارهای اسلامی اصلاح و تصحیح رفتار راهبردها و راهکارها و متناسب آن قوانین و برنامه ها و اجرائیات و قضاوتها اصلاح و تببیین و میزان و روشنگری و اطلاع رسانی و ساماندهی نشود به اشتباهمی توان به آنها که کار اقتصادی کنند تهمتهائی زده شود و جوسازیهائی صورت پذیرد و همیشه اینطور مسائل در مملکت باشد، این مسائل عبارت است از:

1- عدم تعریف در ست از انواع بازرگانی ها ئی که باید در مملکت و تبادلات اقتصادی بخش دولتی و بخش خصوصی باید باشد و مشخص نمودن تکلیف بازرگان و آموزش و اطلاع رسانیهای به موقع فعالان اقتصادی و بازرگانانو روشنگری راهبردها و راهکارهای تبیین شده به توجه با معیارهای حکیمانه و متعالی لازم و متناسب اقتصاد مملکت

2- اینکه فردی که تسهیلات بگیرد آیا می تواند برای اینکه هزینه های کار اقتصادی بلند مدت خود را تامین نماید به کار بازرگانی بپردازد تا کار بلند مدت خود که مثلا تولید هست روی غلتک بیافتد، به این معنی که اگر کارخانه باید دستگاههایش درست شود و یا خریداری شود و فعالیت اقتصادی به میزان توانائی و بهرهوری مالی و سودی برسد و به سودآوری برسد تا بتواند هم پول کارکنان را بدهد و هم پول بدهی بانک و سودی که بانک مطالبه کرده و همینطور مالیات و هزینه های مربوط به تولید را هم بپردازد. فعال اقتصادی مجبور است تا تحقق اهداف با پولش کاری اقتصادی انجام دهد و این موضوعات به روشنگری افرادی که می خواهند در عرصه اقتصادی کار کنند چون کار اقتصادی اگر بخصوص با گرفتن تسهیلات سنگین باشد نمی توان پولی که با تسهیلات بدست آمده بطور راکد نگهداشته شود و باید وارد کاری اقتصادی شود تا بتواند بدهی خود را نسبت به بانک به موقع ادا نماید. چنین فردی باید چطور این مسئولیت و توانمندی اقتصادی را بدون بدست آوردن فعالیت اقتصادی و پشتوانه مالی بدست آورد.

3- با توجه به اینکه در مسائل تولید مسائل دادن مجوزها و کارهائی است که داخل و خارج کشور باید در رابطه با تولید انجام شود دارای پیچ و خمهای اداری زیادی هست و همچنین زمان را بسیار تلف می کند و بعضی مواقع با ظلمهائی از دستورات مختلف در داخل و خارج از کشور از حاکمیت و مواجه می شوند و بگونه ای یک نوع موانع جدی برای تولید محسوب می شود گرفتندگان تسهیلات بانکی چگونه می توانند بدون ریسک خطرناک نمودن و وارد کارهای اقتصادی جانبی شدن بدهکاریهای خود را به بانک ادا نمایند؟

4- انتظارات اقتصادی و رعایت اخلاق اقتصادی باید دارای زمینه های و ساختارها و بسترها و سازوکار اداری و غیر اداری مناسب باشد و بدون آنها به راحتی می توان در رابطه با چون و چرائی فعالان اقتصادی مغلطه و سفسطه و تهمت و گرفتار نمودن فعالان اقتصادی را بدون وجدان و شناخت درست از مسائل و علت معضلات به محکوم کردن این و آن پرداخته شود در حالیکه علتها عدم نگرش حکیمانۀ مسائل اقتصادی و هدایت و رعایت معقول و حکیمانه فعالان اقتصادی می باشد.

5- هیچ فعال اقتصادی بخودی خود راضی نیست که وارد ضرری شود که او را به محکمه کشاند ، فعال اقتصادی برای جلوگیری از ضرر و ندادن بدهکاریهای فعالیت اقتصادی مجبور می شود وارد یک سری فعالیتهای جانبی شود تا بتواند بموقع بدهکاری خود را برای تسهیلاتی که از بانک گرفته ادا نماید، حال در اینجا یک مجموعه متحد و ستادی با تقوا و با اخلاص و حکیمِ مکتب متعالی اقتصادی که منافع خداپسندانه کشور و فرد فعال اقتصادی را بتواند ببیند و بتواند به تعالی هم دستگاههای دولتی و خصوصی و افراد فعال اقتصادی را بگونه ای راهگشا ئی و هدایت نماید که کسی خداپسندانه دچار غبن و ضرر نشوند نه اینکه این بستر سالم و ساختار لازم و عنایات لازم به حل حکیمانه مسائل وجود نداشته باشد بعد انتظار داشته باشیم که فعالان اقتصادی برای رسیدن به تعالی پاسخگوئی متناسب با مقاصد متعالی اقتصادی بتواند بدون آنچه بعضی اشکال می دانند عمل نماید. محکوم کردن غیر منصفانه بسیار آسان است، اما باید خداپسندانه عمل نمود چقدر ساختار دستورالعمل ها تصمیمگیریهای اقتصادی به سعادتمندی و به تعالی میزان شده اند.

6- برای کشوری که مدتها با پول نفت از نظر اقتصادی با مشکلات زیادی اداره می شده است، و هنوز ساختارهای لازم به درستی فراهم نیست و اشکالاتی که به قسمتهای مختلف وارد هست برطرف نشده است در چنین اوضاعی چنین مسائلی می تواند واقعیتتهای جامعه اقتصادی باشد حتی اگر آن را اشکال بر فعالان اقتصادی (بدون منطق صحیح دیدن قضایا ) بخواهیم فرض کنیم باید بدانیم که این قضاوتها ناعادلانه هست و غفلتهای بزرگ و جهالتهای بی شمار در رابطه با مسائل اقتصادی و حرکتهای لازم صحیح فعالیت اقتصادی با توجه به وضعیت موجود می باشد. اگر برای مسائلی که در اقتصاد وجود دارد طبیبانه و حکیمانه بر اساس معیارهای متعالی اسلام اشکالات کار در قسمتهای مختلف دیده نشود و نقد حکیمانه و متعالی نگردد و اشکالات برطرف نشود باید همیشه بدنبال مجرم گشت و به فعالان اقتصادی ناعادلانه تهمت زد و این کار بسیار اسفبار است برای کشوری که می خواهد خود را به تعالی اقتصادی برساند که خداپسندانه باشد نه اینکه با وجود اشکالات وارده بر مسائل مختلف اقتصادی کشور که زیر ساختها و سازوکار و استلزامات فعالیت اقتصادی هست، به جای اینکه طبابت اقتصادی کند و اشکالات را برطرف نماید بخواهد ناجوانمردانه بعضی را به زیر تیغ تهمت و افتراء و قضاوت و طلب کردن رفتاری که زیر ساخت آن و مستلزمات آن فراهم نیست، بنماید. حتم بدانید در چنین شرایطی قضاوت کردن و انتظار از رفتار ایده آل حکیمانه دچار بی عدالتی و ظلم و مماشات با اشکالات و انحرافات موجود بستر و سازو کار و ساختار و مستلزمات اقتصادی می باشد.

7- دولت اگر بودجه کم دارد می تواند بررسی نماید از چه طرقی کسری بودجه را تأمین نماید که تورم ساختگی قیمتها ایجاد نشود و قیمتها بالا نرود و می تواند به پشتوانه کوههای و معادن قیمتی و طلائی که دارد و نیروهای انسانی فوق العاده ارزشمند و طلائی که دارد پول در جریان چرخه اقتصادبیاورد تا فعالیتهای تولیدی و معیشتی دچار مشکل نشود، ولی نگذارد که یا به کارکنان دولتی و خصوصی حقوق بسیار کم داده شود و یا حقوقها عقب بیافتد و یا پروژههای اقتصادی زمین بماند و یا درصد سود زیاد بالاتر از سه درصد طلب نماید و یا بیاید سکه و ارز را با قیمت گران بفروشد و یا سالانه درصدی بر قیمتها بیافزاید. باید برای انجام درآمد اقتصادی دست به کارهائی که موجب گران شدن قیمتها و یا عدم انجام فعالیت اقتصادی سالم می شود رفتار نمود و نباید گذاشت در بخش دولتی و خصوصی بدون انجام کار اقتصادی و یا با انجام کار اقتصادی گرانی صورت پذیرد و در نتیجه پولهای بادآورده و حرام وارد چرخه اقتصادی و در نتیجه چرخه زندگی مردم شود.
8- بعضی سیاستگزاریها و قوانین و دستورالعملها و معاملات اقتصادی و درصدهای سود و مالیاتی که در دولت و بخش خصوصی گرفته می شود و بعضی از قوانین یا متعلق به اقتصاد غربی هست و یا متعلق به قوانین بسیار قدیمی هست و یا قوام و صحت قوانین متناسب با اقتصاد اسلامی مملکت ما نمی باشد. که نیاز است با اصلاح تاثیرگذاریهای حکیمانه و متعالیۀ اقتصاد اسلامی به سلامت و سعادتمندی حاکمیت و ملت همت شود.

9- باید برای وابسته نشدن به کشورهای دیگر به همه قسمتها فرآیند تولید اهمیّت داده شود، نه اینکه بعضی از قسمتها در خارج کشور انجام شود و تولیداتی تا آنجا که ممکن است در داخل تولید شود نه اینکه انبوهی از تولیدات از خارج وارد شود و با گران شدن ارز کالاها گران شود و اقتصاد اجتماعی دچار فشار شدید شود.
10- در صورتی که وضعیت مستلزمات متعالی اقتصادی در مملکت درست بود با نک بخاطر تسهیلات و وامی که به فعالان اقتصادی می داد خود برای بدست آوردن سود مشارکتش انتظاری معقول و خداپسندانه از فعالیت اقتصادی برای درصد سودش و زمانی که می برد که فعال اقتصادی به سود برسد می داشت و همچنین با علم بر اینکه با توجه به اشکالات و مسائل وارده در کشور ما ائم از مجوزها و دستورالعملها که بعضی متاسفانه بی منطق متعالی هست و دارای معضلاتی می باشد ( که متاسفانه هنوز آن معضلات بر طرف نشده است، بطوری که بعضی از فعالان اقتصادی مجبور می شوند برای راه افتادن فعالیت اقتصادی هدیه یا باج دهند یا سختی تحمل کنند و تحت فشار باشند تا دستورات بگونه ای باشد یا بشود که مثلا بتوانند صادرات داشته باشند و یا فلان قسمت کار تولیدشان راه بیافتد و شاید اگر مقاوم نباشند نتوانند کار اقتصادیشان را دنبال نمایند) چقدر زمان می برد تا بشود آن تولید ( با توجه به مختصات و اقتضائات تولید ) با آن وام گرفته شده سازوکارش فراهم شود. به هر حال بسیار بد است که بعضی غیر منصفانه و غیر عادلانه باری به هر جهت بدون احتساب اشکالات وارده و کسریهای وارده به زیرساختها و بسترها و اقتضائلت و مستلزمات بر کرسی قضاوت بشینند و در رسانه ها و در حکم صادرکردنها دیگران را محکوم نمایند در حالی که ما هنوز دارای ستادی که طبابت حکیمانه اقتصاداسلامی در رابطه با مسائل اقتصادی هنوز پردازشهای متعالی حل مسائل اقتصادی کشور بسلامت و درستی و خداپسندانه و به تلاش شایسته و عالم به مسائل واقعیتهای مختلف در جاهای مختلف از نظر اقتصادی که بتواند اشکالات موجود را نافذ در زیر ساختها و مقتضائات و مستلزمات برطرف نماید و راهبردها و راهکارهای متعالی داشته باشد و آموزشها و اطلاع رسانی ها و توجیهات به موقع برای فعالان اقتصادی دستگاهها و اصناف در سراسر کشور داشته باشد به اندازه نیاز کشور نتوانسته ایم داشته باشیم تا کشوری که بعد از قرنها می خواهد طعم استقلال اقتصادی را بچشد، فعالان اقتصادی بتواند بر ریل نگرشها و رفتارهای درست سیاستگزاری و ایفای نقش اقتصادی داشته باشند، به همین دلیل است که یقه گیریهای مختلف در کشور بیمهابا با تهمت زدنها صورت می پذیرد و حکمها صادر می شود بدون اینکه به اشکالات جدی موجود در ساخت و ساز و ساختار و بستر و مستلزمات و اقتضائات لازم اقتصاد موجود پرداخته شود و اشکالات با نظریه های خداپسندانه اسلامی به حکمت و سلامت ( برای ایفای نقش متعالی و صحیح فعالان اقتصادی ) برطرف شود و جایگزینش وضعیت سالن و سلامت اقتصادی برای فعالان اقتصادی با هدایتهای متعالیه و حکیمانۀ اقتصاد اسلامی باشد.

10- باید ایران دیپلماسی اقتصادی قوی داشته باشد و مشکلات اقتصادی فعالان اقتصادی را برای صادرات و خدمات در کشورها و بازار یابی های متناسب، پشتیبانی نماید و با تصمیم گیریهای سنجیده و حساب شده و پرداخته شده و حکیمانه فعالان اقتصادی کشورمان را برای نقش آفرینی های بیشترشان در خارج از کشور و داخل کشور یاری شوند. باید در تصمیم گیریهای مختلف با نخبگان و خبرگان اقتصاد اسلامی و فعالان اقتصادی مشورت می شود و به اندازه لازم تصمیم گیریهای سنجیده انجام می دهد.

11- امید است حال که ملت رشید ایران بخصوص فعالان اقتصادی با مقاومت در برابر سختیها تلاشهای اقتصادی می نمایند آنها را در راستای اقتصاد متعالیه و حکیمانه اسلامی بطور جدی یاری داده شوند و آنانکه خبرگان و نخبگان اقتصاد اسلامی هستند بیایند و اشکالات وارده را در دستگاههای مختلف دولتی و خصوصی برطرف نمایند و نظرات حکیمانه و متعالیه و خداپسندانه را پیاده نمایند و برای اهل تاثیرگذار بر سیاستها و قوانین و تدابیر و برنامه های اقتصادی و فعالان اقتصادی در دولت و بخش خصوصی و همچنین پژوهندگان علم اقتصاد در مدارس و دانشگاهها و پژوهشگاهها بطور توحیدی و موحد در راستای اهداف حکیمانه و متعالیه و خداپسندانه با مجاهدتهای خستگی ناپذیر مدبرانه کاری مفید و مؤثر و جامع در فرآیندهای فعالیتهای اقتصادی انجام دهند. انشاء الله مجاهدان سنگرهای اقتصادی موفق و سرفراز از برهه های سخت اقتصاد کشورمان به حول و قوه الهی بیرون خواهند آمد، زیرا هر کس بر رضایتمندی خداوند تأسی نماید خداوند وعده داده است که او را یاری نماید. حال بیش از این فعالان اقتصادی را مورد تهمت قرار نداده و به کار اساسی خداپسندانه در رابطه با وضعیت لازم اقتصاد مملکت پرداخته شوند و قشر فعال اقتصادی در صراط مستقیم هدایت و حمایت شوند تا خداوند رحمت بیکرانش را شامل هم حاکمیت نماید و هم شامل مردم و فعالان اقتصادی نماید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
همه کسایی که تو این چند سال بهش کمک کردن مقصرند خدا همه جنایتکاران رو رسوا کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
اگه اسمشو حدس بزنیم جایزه هم میدن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
کسی را نمیخواد بگیرید و مجازات کنید فقط تو را به خدا قیمت ها را به قبل برگردونید شرمنده زن و بچمون شدیم از بس گرونیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
تعهد اخلاقی یعنی چی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
خیلی جالبه ،تاالان اختلاس گران دوحرفی بودند ولی پیشرفت کردیم سه حرفی شدند.اگر کم اوردید ازحروف لاتین استفاده کنید.ABC,,,
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
الان با این سه کلمه چکار کنیم جمله بسازیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چرا این دزدان بیت المال را معرفی نمیکنید ؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
فقط اعدام همشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
تا زمانیکه مفسدین بزرگ با حروف معرفی می شوند فساد همچنان باقی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح.ب د را گوگل سرچ کنید میاد بالا بنده قبلا راجبش شنیده بودم و توی ایترنت دنبال کردم
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۷:۰۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ممنون. بود توو گوگل.دیدیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
حالا خدایش همه چی گفتی ولی شخص دزد معرفی نکردین
تا کی آخه ح ب د
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
به تظر من نوشتن نام افراد مجرم به صورت اختصار توهین به همه مردم است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
این حروف را میدن که باهاش جمله بسازیم جمله نویسیمون قوی بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
اینا دزد نیستن بدهکارند و ندارند حالا اتهامات رو قبول دارند ولی میگن بیگناهیم .وهر روز مثل قارچ در میان خود به خود به همین راحتی مجازات بی مجازات.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
تا کی باید مفسدان اقتصادی با این حروف معرفی شوند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
الان این محاکمه علنی هست پس چرا معرفی نمیشه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
بابا این اسم منه نگین تو رو خدا ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
مگه قرار نبود اختلاسگران مفسدان اقتصادی اخلالگران محتکران و ...به مردم معرفی شه...ح ب د را معرفی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
همه افرادومسولان ودستگاههاوبانکهایی که به این متخلف اعتبارداده و پشتیبانی کرده انددر این دزدی و خیانت به مردم شریکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چرا همان سال ۸۶ اقدام نکردند تعهد اخلاقی چی حکمی است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چرا همان سال ۸۶ اقدام نکردند تعهد اخلاقی چی حکمی است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ازسال 84 فساد اقتصادی انجام داده ؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
مفسد فی الارض باید اعدام شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح ب د را معرفی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
من نمیدونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
طرف دزدی کرده فسادکرده اسمش رو بگید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
باید به شدت مجازات شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
اخه مگه ميشه اينهمه وام به يكي بدي...ما يك ميليون وام نميتونيم بگيرم تو واقعا نابغه اي
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
این ح ب د کیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
به هم بچسبونش میشه حبد مگه نمیشناسیش بازیگر فیلمهای اکشن هالیووده معروفه که
Canada
ناشناس
۱۴:۲۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
این اقا چرا در دادگاه قضات پرونده دارد؟ چرا دادسرای تهران که نیابت داشته ایشان را بازداشت نکرده؟ چرا با تعهد اخلاقی ازاد شده؟
در دستگاه قضا چه کسی ضمانت ایشان را کرده؟
Germany
ناشناس
۱۴:۱۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چرا اونایی که هنوز اتهامشان ثابت نشده در روز احضار اعلام میشوند ولی این ابر بدهکاران که برای عالم و آدم مشخص است که مفسد هستند نامشان اعلام نمیشود؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
مگر بابک زنجانی محاکمه شد که حالا پای اینو وسط میکشید!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح ب د ؟؟؟؟؟؟؟؟؟ حالا ما یه قسط واممون عقب بیافته آبرمونو میبرن .... ممنون که به فکر آبروی ایشون هستین ....کاش یه کم هم به فکر آبروی مردم باشین به فکر اون مستاجری که به خاطر تورم 300 درصدی نمیتونه اجاره شو بده و صابخونه اساسشو میریزه خیابون یا اون مردی که بخاطر گرون شدن داروی زن و بچه ش به گدایی میافته یا او اونیکه بخاطر شکم بچه ش کلیه شو میفروشه و یا و یا و یا ..... کاش آبروی اینام به اندازه آبروی « ح ب د » و « ب ز » و ... غیره مهم بود کاش کااااااش
Iran (Islamic Republic of)
سپهر
۱۴:۱۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
والا من یه وام ۴تومنی بدهکارم از بانگ روزانه برام مسج میاد اگه پرداخت نکنم اسمم توسامانه بدحسابا ثبت میشه موندم این اقا با این همه پول کلاهبرداری حدود ۱۰یا ۱۲ساله تازه فکر افتادن دستگیر بشه با این مبلع چقدر اشتغال زایی میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
وقتی فسادش حتمیه خب اسمشو بگید
Iran (Islamic Republic of)
علي
۱۳:۵۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
قرار بود ديگه اسم طرف رو بگيد آخه!!
باز چرا پنهون كاري مي كنيد
Iran (Islamic Republic of)
خلیلی
۱۳:۵۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
این سنت هستی است که آدمها سرنوشتشان همان است که خودشان میخواهند: اِنَّ اللّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّیَ یُغَیِّروا ما بِاَنفُسِهِم. خالق هستی خودش اذعان میکند که هر اتفاقی برای اقوام رقم میخورد همان است که هرقومی خودش اراده کرده است. ما هم خودمان اراده کرده ایم که این بلاها سرمان بیآید.
United States of America
اسماعیل بیات
۱۳:۴۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح،ب،د،باجناق م،ز،ر،داماد ن،و،ي هست.ارتباط دوسنانه ای هم با دفتر مشاور ع،غ،س دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
تا کی با حروف الفبا میخوا هید مردم را سر کار بگذارید!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
نمی توانید اسم کامل این آقای مفسد را بنویسید تا همه بشناسد ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
الف ب پ س یعنی چه واقعا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ چطور اگه این فرد ی معتاد یا از اقشار پایین جامعه می بود نیاکانش رو هم معرفی می کردید چه برسه بخودش ولی وقتی نوبت ابر دزد ها می رسه میگید الف ب پ س
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چون ابر بدهکار است نامش بصورت کامل اعلام نمیشه؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
اگر قرار مجازات بشه و علنی باشه دیگه مخفف برا چی ؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
باید امثال این مجرامان مجازات شوند تا درس عبرتی برای دیگران شه تا جرئت تکرار آن را نداشته باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چرا چیزی که اصلا نیست را پخش می کنید اقای پ.ت ر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
خائنین به ملت مظلوم وعاشق امام حسین که برای اسلام وعدالت همه دارائیه خود را در راه حق تقدیم کرد باید محاکمه رسوا واعدام شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
باید هر چه سریعتر مجازات شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
باید هر چه زودتر مجازات شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
بعد از ۱۱سال میخوان الان رسیدگی کنن؟؟؟
United States of America
حاکم
۱۳:۰۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چه میشه اگر اسم کاملش برده بشه،چرا شجره نامه اش رو نمیکنین،اگر یه همچین فردی بلادرنگ اعدام و اون کسائی که باهاشون زد و بند کرده دستگیر کنن دیگه کسی جرات نمیکنه یه همچین کارائی بکنه،ببینید چین یه اقتصاد شفاف داره،چون هیچ کی حق فساد کوچک هم نداره
Japan
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ما موندیمو این اختلاس گرای ک نمیشناسیمشون! ح ب د
United States of America
حاکم
۱۳:۰۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چه میشه اگر اسم کاملش برده بشه،چرا شجره نامه اش رو نمیکنین،اگر یه همچین فردی بلادرنگ اعدام و اون کسائی که باهاشون زد و بند کرده دستگیر کنن دیگه کسی جرات نمیکنه یه همچین کارائی بکنه،ببینید چین یه اقتصاد شفاف داره،چون هیچ کی حق فساد کوچک هم نداره
France
ناشناس
۱۴:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
باید مفسدان فی الارض اعدام شوند
Japan
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح ب د.ک ن د ب ز.....اسم کاملشونو بیارین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح ب د ..... طرف علنی محاکمه میخواد کنه زده ح ب د ... یعنی چی....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
اب پ ت س ج چ ح د ا ل ز ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح ب د یعنی حالا بدو دوباره تا اسمشو پیدا کنی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح ب د یعنی حالا بدو دوباره تا اسمشو پیدا کنی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح ب د یعنی چی ؟؟اگ مفسد اقتصادی باید بی حیثیت وب آبرو بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
طرف این همه پول از جیب ملت دزدیده مردمم حق هم ندارن بدونن کیه.چطور محاکمه میشه و.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
یکی از فساد همین است که اسامی مفسدین رو به صورت مخفف بیان میکنید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
باید به شدت مجازات شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
سلام واقعا چه معنی داره تعهد اخلاقی چیه محاکمه ش کنین بصورت علنی و اسمشم کامل بنویسید تا آبروی نداشته اش برود چرا دست دست میکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
از اسمش ح.ب.د معلومه حتما باید دارش بزنند تا درس عبرت برای دیگران بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
مفسد اقتصادي «ح.ب.د» نيست كسي است كه از وي حمايت مي كند
Iran (Islamic Republic of)
سارا
۱۲:۳۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح.ب.د.؟؟؟؟؟؟؟اگه علنی چرا مخفف اسم پس؟؟؟دو هزار ملیارد تومان میدونین چندتا صفر داره؟؟؟آیا همچین دزدی لایق نیست اسمش کامل از الان فاش بشه؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
باید در ملاعام اعدام شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ای خخخخدا
اگه نوشابه رو ده تومن گرونتر داده بود الان عکس جدو آبادش هم روی آنتن بود.
بخدا چی هستیم ما!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
وقتی نمیگیرنشون میگن جرا نمیگیرید و اعدامشون نمیکنید. وقتی میگیرن و محاکمه میکنن میگن دردی از مردم دوا نمیشه. چهار تا امثال اینا رو اعدام کنن تا بقیه جرات همچین کارایی رو پیدا نکنن. مردم هم دلشون خنک میشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چرا با حروف نام این افراد در جراید ثبت میشه؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
اگر اسمش را بنویسند چی میشه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ابر بدهکار بانکی و مفسد اقتصادی باید به مردم معرفی شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
خدا خودش به همه ی ما رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
ح.ب.د کیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
چرا سریعا مجازاتش نمیکنید؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
عدالت یعنی استفاده عادلانه از ثروت خدا دادی کشور در جهت رفاه ملت ایران
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۲:۱۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
باید اعدام شودتا درس عبرتی برای دیگران شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
دراين مدت چهل سال بانك مركزي بزرگترين خيانت را به مردم روا داشته و با ديگاه اقتصاد رفاقتي هزينه زيادي را به مردم تحميل كرد
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۰۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۷
از بیان اسمش به صورت ح ب د معلوم است نورچشمی است و کسی نمی تواند بگوید بالای چشمت ابروست. کما اینکه در متن نیز بارها به ان اشاره شده است
۱۲