به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه اختصاصی با شبکه خبری سیانان تاکید کرد هرگونه مذاکره احتمالی با آمریکا بستگی به این دارد که آمریکا بتواند ایران را قانع کند که شریک قابلِ اعتمادی است یا خیر.
وی در این مصاحبه که روز گذشته (یکشنبه) در شصت و پنجمین سالگرد کودتای آمریکایی 28 مرداد صورت گرفت، خطاب به «نیک پیتون والش» خبرنگار شبکه خبری سیانان آمریکا گفت: به اعتقاد من، آمریکا از نوعی بیماری رنج میبرد و آن اعتیاد به تحریم است. در دولت باراک اوباما هم اوضاع همینگونه بود.
ظریف درباره اینکه چرا با وجود اطلاع از این اعتیاد، ایران با آمریکا توافق کرد، گفت: این شاید یکی از اشتباهات بود. ما گمان میکردیم آمریکا آموخته باشد که دستکم در مورد ایران، تحریمها میتوانند باعث بروز مشکلات اقتصادی شوند ولی نتایج سیاسی موردنظر را در پی نخواهند داشت. تصور من این بود که آمریکاییها این درس را آموخته باشند ولی متاسفانه اشتباه میکردم.
وزیر خارجه کشورمان در ادامه تاکید کرد ذهنیت دولت فعلی آمریکا همان ذهنیتی است که در دهه ۵۰ میلادی در زمان کودتای ۲۸ مرداد بر دولت این کشور حاکم بود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره فایدهمند بودن دیدار روحانی و ترامپ گفت: پیش از هر چیز باید توافق هستهای قبلی محترم شمرده شود. برجام برای ما آزمونی بود برای اینکه بدانیم میتوانیم به آمریکا اعتماد کنیم یا خیر.
ظربف در ادامه با بیان اینکه "آیا دستیابی به یک توافق پایدار با فردی که کتاب «هنر معامله» را نوشته است، امکانپذیر است؟" اضافه کرد: اینکه ما باور کنیم که ترامپ یک شریک قابل اعتماد برای مذاکره است، به خود او بستگی دارد. این تصمیم بسته به این دارد که آیا بتوانیم به آمریکا اعتماد کنیم یا نه؛ این تصمیم سیاسی سادهای برای دولت ایران، شخص من و رئیس جمهور روحانی نیست که بخواهیم با وزیر امور خارجه (آمریکا) بنشینیم (و گفتگو کنیم).
وزیر خارجه کشورمان سپس تاکید کرد: اگر ما زمان صرف کنیم و توافق دیگری را امضا کنیم، این توافق چقدر دوام خواهد آورد؟ تا پایان دولت او یا تا زمانیکه او از محلی که آن را امضا کرده، خارج شود؟!
وی درباره اینکه گفته شده است ایران میخواهد توافق هستهای را بازبینی کند ولی ترامپ علاقهای به این کار ندارد، گفت ما به دنبال بازنگری در توافق هستهای نیستیم، فقط از آمریکا میخواهیم این توافق را اجرا کند. امروز نزدیکترین متحدان آمریکا در برابر این تحریمها مقاومت میکنند. آمریکاییها به دنبال فشار وارد آوردن و البته نمیخواهم این را به کار ببرم ولی به دنبال قلدری هستند. با این حال، به نظر من همه به این رفتارها به همین چشم (قلدری) نگاه میکنند.
ظریف در بخش دیگری از این مصاحبه درباره آسیبی که تحریمهای آمریکا در ماه نوامبر بر جای میگذارد، افزود تحریمهای آمریکا همیشه آسیب می رسانند ولی کسانی آسیب میبینند که به دنبال خرید دارو هستند، کسانی که میخواهند غذا بخرند. آشفتگیهایی که این روزها در اقتصاد ایران میبینید به دلیل اقداماتی است که باید برای آماده شدن برای چنین روزهایی صورت میگرفت. ما برای بدترین سناریو آمادگی داریم.
انتهای پیام/
ترومن خنجرش را به پشت کسی فرو کرد که او را حضرت ترومن خطاب کرد.
آمريكاس كه به همه جا حمله ميكنه تازه زبونشم دو متر درازه
معلومه كه اون بايد اعتماد ما رو جلب منه نه ما اعتماد اونو