مدیر کل دفتر سیاستگذاری، برنامه ریزی وزارت علوم تصریح کرد: این دفتر دارای سه بخش علوم، تحقیقات و فناوری است و دامنه آن به بحث مراکز رشد و پارکهای علمی فناوری محدود نمیشود.
کشمیری با اشاره به اهداف طرح رصد اشتغال فارغالتحصیلان اضافه کرد: باید فرهنگسازی رصد وضعیت دانشآموختگان در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی به جدی مورد توجه باشد.
وی گفت: یکی دیگر از اهداف این طرح اطلاعرسانی مناسب به ذینفعان درباره وضعیت اشتغال هر یک از رشته های دانشگاهی است.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری، برنامه ریزی وزارت علوم افزود: در شرایط فعلی آمار و اطلاعات درباره رشتههای آموزشی مازاد و مورد نیاز بازار کار و ارائه اطلاعات نتایج به مراجع ذیربط می رسد تا رصد مستمر ظرفیتهای محیطی و شرایط بازار کار محلی و منطقهای شکل گیرد.
کشمیری بیان کرد: صرفا حوزه مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری و شرکتهای مستقر در دانشگاه ها خصوصا پارکهای علم و فناوری به واسطه امتیازی که قانون برای آنها حائل شده است از اهمیت فوقالعاده و بالایی برخوردار است.
وی گفت: به منظور ایجاد و توسعه شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تقویت همکاریهای بینالمللی اجازه داده میشود واحدهای پژوهشی و فناوری و مهندسی مستقر در پارکهای علم و فناوری جهت انجام مأموریتهای محموله از مزایای قانونی مناطق آزاد در خصوص روابط کار، معافیتهای مالیاتی و عوارض سرمایهگذاریهای خارجی و مبادلات مالی بینالمللی برخوردار شوند.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری، برنامه ریزی وزارت علوم در ادامه با اشاره به عملکرد 5 ساله اخیر و اختصاص 340 میلیارد تومان اعتبار برای پارکها و مراکز رشد علم و فناوری تأکید کرد: خوشبختانه در این 5 سال دستاوردهای قابل توجهی ایجاد شد به طوری که دستاورد این مراکز ایجاد 11 هزار شغل جدید، پایدارسازی 19 هزار شغل قبلی، بیش از 7 هزار میلیارد تومان ایده تجاری شده و هزار و 500 شرکت جدید تأسیس بوده است.
کشمیری گفت: در شرایط فعلی چند نوع مرکز فناوری در دفتر سیاستگذاری برنامه ریزی وزارت علوم به رسمیت شناخته شده است، اول مراکز خلاقیت و شکوفایی، دوم مراکز رشد، سوم مراکز نوآوری و در آخر پارکهای علم و فناوری است به طوری که اول مراکز رشد این دفتر شامل دورههای رشد مقدماتی و رشد کسب و کار مهارتی محور هستند.
مدیر کل دفتر سیاستگذاری، برنامه ریزی وزارت علوم اضافه کرد: یکی از محورهای فرهنگ سازی در حوزه کارآفرینی توسعه فناوری است و توانمندسازی و کیفیتافزایی مراکز موجود همچنین ورود فعالانه به حوزه کارآفرینی و نوآوری در مراکز دانشگاهی و پژوهشی از دیگر محورها محسوب میشود.
کشمیری افزود: هم گرایی و هماهنگی فعالیت مراکز دانشگاهی و پژوهشی و مراکز فناوری توجه به بازسازی و توسعه بازار برای مؤسسات و واحدهای فناوری از دیگر محورها است.
وی به راهاندازی گرنت فناوری در حمایت از فعالیتهای حوزه کارآفرین و توسعه فناوری اشاره کرد و گفت: این گرنت فناوری فاصله پایه صندوق پژوهشهای کاربردی و صندوق نوآوری را پر میکند و گرنت فناوری از فعالیتهای اشتغال محور و مراکزی مانند مدارس اشتغال حمایت میکند.
انتهای پیام /