به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ خانم کتی استبولفید (Stubblefield) اهل منطقه میسی سی پی آمریکا در سال ۲۰۱۴ در ۱۸ سالگی دچار جراحت شدید در ناحیه صورت بر اثر شلیک مستقیم گلوله شد.
پس از بروز این سانحه بسیار دلخراش والدین او بلافاصله فرزندشان را به بیمارستان منتقل کردند. خوشبختانه او زنده ماند، اما صورتش به طورکامل نابود شده بود، در سال ۲۰۱۶ نام کتی در لیست پیوند صورت قرار گرفت.
پس از یک سال انتظار در سال ۲۰۱۷ اهدا کننده مناسب برای او پیدا شد که زنی ۳۱ ساله به نام آدرا اشنایدر(Adrea Schneider) بود، پوست صورت این اهدا کننده که جان خود را از دست داده بود از نظرگروه خونی، رنگ پوست و سایر ویژگیهای پزشکی با خانم کتی استبولفید سازگاری داشت.
کارشناسان اعلام کرده اند جراحی پیوند چهره بر روی این دختر، طولانی و پیچیدهترین جراحی بوده که تاکنون انجام شده است.
جراحی پیوند صورت بر روی کتی در تاریخ ۴ میسال ۲۱۰۷ به مدت ۳۱ ساعت در بیمارستان کلیولند انجام شد و پزشکان موفق به بازسازی کامل بافت صورت او شدند و به این ترتیب او دوباره قادر به جویدن، بلعیدن مواد غذایی و نفس کشیدن بدون نیاز به تجهیزات جانبی پس از چند سال شد.
این دختر چهلمین فردی است که در دنیا تحت عمل جراحی پیوند پوست صورت قرار میگیرد.
درطول دو سال درمان، پزشکان تا حد زیادی به ترمیم فک، بینی، چشمها و مجاری تنفسی او پرداختند و عفونتها را ازبین بردند و کتی بارها تحت عمل جراحی ترمیمی قرارگرفت تا زمانی که دانشمندان پیوند چهره را تنها راهکار برای بازگردان حالت طبیعی چهره او دانستند.
کارشناسان منحصربه فرد بودن جراحی پیوند چهره برروی این دختر را سن کم او اعلام کرده اند، همچنین این جراحی پیچیدگیهای فراوان داشته که او را در دنیای پزشکی متفاوت کرده است.
به گفته پزشکان او هنوز نیاز به گذراندن دورههای ترمیمی دارد و باید از داروهای مخصوص بیماران پیوند عضو استفاده کند تا سیستم ایمنی بدنش پوست پیوندی را پَس نزند.
طی این جراحی ۳۱ ساعته گروههای مختلفی از جراحان، پزشکان و متخصصان از جمله جراحان پلاستیک، اعصاب، غدد، پرستاران، جراحان متخصص پیوند اعضا، متخصصان بیهوشی، دندانپزشکان و متخصصان جراحی فک، چشم پزشکان و متخصصان بیماریهای عفونی حضور داشته اند.
همچنین در کنار جراحی، این دختر تحت مشاوره با روانشناسان، متخصصان تغذیه، طب داخلی، طب فیزیکی، توانبخشی و متخصصان دارو ساز قرار داشته است.
در جراحی پیوند پوست صورت، جراحان باید تمام بافتها از جمله رگهای خونی، اعصاب و استخوانهای پیوندی را به صورت پیوند گیرنده متصل کنند و کوچکترین اشتباه کل جراحی را به خطر میاندازد و امکان دارد بیمار جان خود را بر اثر عارضههای جانبی یا بروز عفونت از دست دهد.
جراحان پوست صورت اهدایی را برروی دو پایه سیلیکونی طراحی شده با چاپگر سه بعدی به صورت کتی متصل کردند، او سه هفته پس از جراحی از بیمارستان مرخص و نزد اعضای خانواده خود بازگشت، هزینه این جراحی و مراقبتهای پس از آن حدود ۷۰ هزار دلار هزینه دربرداشته است.
اکنون در ۲۲ سالگی او سلامت خود را به میزان قابل توجهی به دست آورده و در حال یادگیری زبان بریل (مخصوص نابینایان)، راه رفتن و صحبت کردن است، کتی در نظر دارد در آینده مشاور اجتماعی شود.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/