«باسمه تعالی
جناب آقای دکترغلامی
وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری
سلام علیکم
با احترام همانگونه که مستحضرید، چند سالی است به دنبال مصاحبه خلاف واقع و جنجالی ریاست محترم سازمان دانشجویان جریان پر چالشی موسوم به «بورسیهها» در جامعه شکل گرفت که به تعبیر مقام معظم رهبری یکی از غلطترین کارهای دولت یازدهم در زمینه آموزش عالی بشمار رفت، که به همین منظور، دهها کار کارشناسی به همراه جلسات متعدد در بدنه مدیریتی سه قوه اصلی نظام صورت گرفت تا شاید بتوان مشکل ایجاد شده را به نحو قانونی حل و فصل نمود، اما متأسفانه به علت سیاسی کاری و غرض ورزی برخی مدیران وزارت علوم که پیشتر اخبار عملکرد ایشان به محضر جنابعالی ارائه شده است، راه حلی مناسب یافت نشد و به ناچار، برای برون رفت از این جریان تنها راهکار بورس شدگان، ایفاد شکایت به دیوان عدالت اداری طبق نص قانون اساسی بود.
در ادامه نظر حضرتعالی را معطوف میداریم که علیرغم ایجاد تشنج رسانهای و اردوکشی برخی مدیران به ویژه رؤسای بعضی دانشگاهها به سوی دیوان عدالت اداری برای مخدوش کردن نظر قضایی دیوان، اما قضات محترم دیوان که از بهترین و با سابقهترین قضات قوه قضاییه هستند پس از ۴ سال، نسبت به تشخیص درستی یا نادرستی شکایت بورسیهها مجدانه تلاش کرده و پس از تبادل لوایح شکات و دانشگاهها و استماع نظرات حقوقی طرفین به ویژه معاونتهای محترم وزارت علوم در دوایر مختلف به ویژه معاونت محترم حقوقی وزارت علوم، اقدام دانشگاهها در خصوص صدور نیاز نداشتن به بورسیههای دارای حکم و جایابی را مغایر صریح قانون بورس و جمیع آئین نامه¬های جاری دانسته و رأی قطعی به ورود شکایت مبنی بر الزام دانشگاه¬ها در استخدام بورسیهها صادر کردند.
علی هذا اکنون که وقت اجرای احکام قضایی رسیده، متاسفانه شاهد اقدامات حیرت افزای دانشگاهها در عدم اجرای حکم دیوان و یا بهانه تراشی برای اطاله موضوع میباشیم که چنین اعمالی نه تنها با تمام معیارهای مدیریتی اسلامی همخوانی ندارد بلکه مغایرت تام با قانون مسئولیت مدنی و مجازات اسلامی دارد و این مسئله در حالی صورت میگیرد که معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز در ابلاغیه شماره ۱۷۳۷۲۶۷ به کلیه دستگاههای اجرائی کشور اعلام کرده اند که آراء صادره از دیوان عدالت اداری را اجراء کنند.
و اما علت اصلی در مکتوب نمودن نوشتار حاضر، اقدامات جنجال آفرین رئیس محترم مرکز جذب اعضای هیئت علمی جناب آقای دکتر رضوان طلب به ویژه صوتی از سخنان ایشان حاوی القائات نادرست، تهدیدات تلویحی، مغالطات بیانی و غیره است که در فضای مجازی منتشر شده است؛ برای مثال ایشان حکم دیوان و اصل ورود دیوان به شکایت بورسیهها را خلاف مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی منجمله ۶۳۰ و ۷۶۰ دانسته است در حالی که به طور مختصر باید گفت: این مصوبات در خصوص شئون علمی، آموزشی و پژوهشی است در حالی که بحث اداری و استخدامی بورسیهها از شمول این مصوبه خارج است.
دیوان عدالت اداری هم به صورت شکلی روند استخدام و جایابی این افراد را مورد بررسی قرار داده و در آن امر خلاف قانون تشخیص نداده است.
اگرچه پرداختن بیشتر به نوع ادبیات و سخنان گفته شده توسط ایشان در این مجال نمیگنجد، اما شواهد بسیاری گواه این مطلب است که پیگیریهای خارج از ضابطه و سخنان عجیب و غیرقانونی و مخالفت وی با قوانین مصرح کشور، موجب بروز مشکلات اخیر برای اجرایی شدن احکام دیوان عدالت شده است.
وی اخیرا در ادامه افاضات خود فرموده اند: «شما میخواهید عضو هیئت علمی بشوید خب! سازوکار خاص خودش را دارد. در این سیستم ما حداقل ۵ بار امکان تجدیدنظر را پیش بینی کردیم. شما اگر دانشگاه، رئیس دانشگاه یا هیئت اجرایی جذب دانشگاه با نظر شما مخالف باشند، اولاً اینکه یک هیئت ۹ نفره هستند هیچکدام از کسی هم تبعیت نمیکنند. در هیئت مرکزی جذب بنده شهادت میدهم که به هیچ وجه هیچ کسی به رای بغل دستی خود توجهی ندارد، هر کسی برای خودش رجل مستقل است.»
فارغ از اینکه آیا مراحل جذب خود آقای دکتر رضوان طلب در دانشگاه تهران و انتقال ایشان از گروه عمومی معارف به گروه تخصصی فقه به همین صورت و با اصطلاح «سازوکارهای خاصی» که خودشان فرموده اند بوده است یا با لابیها و فشارهای گسترده، و صرف نظر از اینکه چرا ایشان پیگیر جذب دخترشان در دانشگاه تهران هستند، سوالی که مطرح است این است که آیا دانشگاهها از این پروسه وقت کش و ناعادلانه (بر فرض اینکه به ندرت حکمی توسط مرکز جذب وزارت علوم صادر شود) تبعیت میکنندیا خیر؟
به عنوان یک نمونه کوچک، توجه شما و ایشان را به مورد اتفاق افتاده در دانشگاه تربیت مدرس جلب میکنیم:
پرونده یکی از شاکیان که طبق ماده ۲۱ آئین نامه رسیدگی به شکایات، در همان مرکزی که آقای رضوان طلب رئیس آن هستند، مطرح شده و در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ رای وزارت علوم به دانشگاه ابلاغ شده است، و رئیس دانشگاه از حکم صادره توسط ایشان سرپیچی کرده است و دانش آموخته و متخصص رشته سنجش از راه دور و فارغ التحصیل یکی از بهترین دانشگاههای دنیا در آلمان را که از ابتدا با صلاحدید؟! شخص رئیس دانشگاه، در گروه مدیریت آب دانشکده کشاورزی مشغول شده بود همچنان در همان گروه نگه داشته و به رغم حکم صادره از سوی آقای رضوان طلب، این استاد محترم از تاریخ ۳۰ دیماه تاکنون بدون هیچ گونه حکم هیئت علمی هستند.
جناب آقای وزیر
رفتارهای چند ماه اخیر آقای رضوان طلب در وزارت علوم و مرکز جذب، موجب تقویت این ظن شده که وزارت علوم با ایستادن مقابل روندهای قانونی کشور و به خصوص دیوان عدالت اداری (که ملجا و پناه بورسیههایی است که به تعبیر مقام عظمای ولایت (مدظله العالی) مورد ظلم واقع شده اند) در حال فرستادن پیام قانون شکنی به دانشگاهها و تحریک روسای دانشگاهها به سرپیچی از فرایندهای قانونی کشور است و همچنین از این پروسه چنین برداشت میشود که حضرتعالی از عملکرد و رفتار غیر قانونی رئیس این مجموعه اطلاع ندارید.
در پایان با دقت نظری که در عملکرد جنابعالی نسبت به قانون مداری سراغ داریم، تقاضا میشود با ورود به مسئله مذکور به نحو شایسته و برکناری رئیس محترم دفتر مرکزی جذب، دستور تمکین در برابر قانون به عنوان فصل الخطاب را به دانشگاهها صادر کنید؛ در غیر این صورت، مطالبه برکناری این مدیر متخلف و قانون شکن را تبدیل به یک مطالبه سراسری و حقوقی خواهیم کرد.»
انتهای پیام/
بنده علیرغم فارغ التحصیلی از یکی از بهترین دانشگاه های کشور با رتبه ممتاز و سپس دریافت مدرک دکتری با سوابق خوب (که رزومه علمی موید آن است) از یکی از برترین دانشگاه های جهان، با هزار امید و آرزو و البته استقبال گروه مربوطه در دانشگاه، به کشور برگشتم.
متاسفانه رفتارهای دوگانه و سیاسی آقای رضوان طلب و دوستان ایشان در هیات های اجرایی جذب دانشگاه باعث شده که جذب بنده با مشکل جدی مواجه شود و مرتب سنگ اندازی کنند!
هرچند این رفتارهای ظالمانه و بی تقوایی ها را که باعث فشار مضاعف به خود و خانواده شده را به احکم الحاکمین واگذار کردیم، ولی کمترین انتظارمان از جناب عالی نیز برخورد قاطع و عادلانه با این نوع ظلم ها و بی عدالتی هاست، همانگونه که از شما انتظار می رود.