الویری گفت: اعضای شورای شهر هنگام انتخابات هم پیمان شدند که بعد از حضور در شورا، این جایگاه را برای کارهای دیگر ترک نکنند، اما هاشمی تنها کسی بود که این پیمان نامه را امضاء نکرد.
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مرتضی الویری رئیس شورای عالی استانها در نشست خبری با اصحاب رسانه که امروز(شنبه) برگزار شد، اظهار داشت: کشور ما در داخل با انواع چالشهای سیاسی، فرهنگی و اقتصادی مواجه است و همچنین در خارج نیز با چالش روی کار آمدن رئیس جمهور پوپولیست آمریکا رو به رو است که معاهدات بینالمللی را زیر پا میگذارد.
رئیس شورای عالی استانها تصریح کرد: آمریکا بخاطر اینکه یک چهارم اقتصاد دنیا را در اختیار دارد، از این طریق زورگویی میکند و کشورهای زیادی را با خود همراه میکند، لذا ما نیازمند شکل دهی وفاق سراسری در کشور هستیم.
وی با تأکید بر اینکه نقش مطبوعات در این زمینه برجسته است، تصریح کرد: اگر ما بخواهیم از این وضعیت عبور کنیم، راهش کمک گرفتن از رسانههاست.
الویری با بیان اینکه شورای عالی استانها در حوزه شورای شهر و روستا با بدنهای بیش از 100 هزار نفر در حال فعالیت است،گفت: این بدنه بزرگ به صورت یک شبکه مویرگی میتواند به عبور از بحران کمک کند.
وی تصریح کرد: ما با وجود مشکلات بسیار، پتانسیلهای فراوانی هم داریم که میتوان به برخورداری از نفت و گاز، وضعیت جغرافیایی و جاذبههای گردشگری که از جمله این پتانسیلها هستند، اشاره کرد.
الویری با بیان اینکه تجربیات ما نشان میدهد که اگر اقدامات مدیریتی به درستی انجام شود، نه تنها تحریم آمریکا ضربه نمیزند، بلکه ما میتوانیم در آستانه یک جهش قرار گیریم.
وی ادامه داد: امیدوارم وفاق و همدلی شکل گیرد و ما بتوانیم تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم.
عضو شورای عالی استانها با اشاره به اینکه اعضای شورای شهر هنگام انتخابات با هم، هم پیمان شدند که بعد از حضور در شورای شهر این جایگاه را برای کارهای دیگر ترک نکنند، گفت: همه ما این پیمان را امضاء کردیم، اما هاشمی رئیس شورای شهر تهران تنها کسی بود که این پیمان نامه را امضاء نکرد و مرعشی که عضو شورای عالی سیاست گذاری بود، آن را امضاء کرد.
الویری با بیان اینکه من در هنگام انتخاب شهردار به افشانی رأی ندادم، تصریح کرد: اما شهادت میدهم که انتخاب او به صورت دموکراتیک انجام شد و با عبور از 5 کاندیدا به افشانی رسیدیم و در جلسهای که با وزیر کشور برگزار شد هم گفتم با تمام توان از کارهای افشانی حمایت میکنم.
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه نمیدانم در این مقطع موضوع بازنشستگی به کجا میرسد، گفت: گمان نمیکنم که در این زمینه تقابل و دشمنی وجود داشته باشد.
وی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر اینکه مرعشی چه جایگاهی در شورای شهر داشت که این پیمان نامه را امضاء کرده است، گفت: او عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاحات بوده است.
رئیس شورای عالی استانها با اشاره به اینکه در زمان شورای اول برخی از اعضاء بخاطر کاندیداتوری در مجلس از عضویت در شورا استعفا دادند، گفت: ما بر همین اساس پیمان نامه عدم خروج از شورا را امضاء کردیم، زیرا شورای اصلاحات به دلیل آن تجربه تلخ، معتقد بود که وقتی مردم به کسی رأی میدهند، باید به آن رأی مطمئن باشند.
وی بیان کرد: مدتی پیش، از خداکرمی برای تسدی مسئولیت در وزارت بهداشت دعوت شده بود، اما او بخاطر عضویت در شورا این دعوت را رد کرد.
الویری گفت: طرح دو فوریتی واگذاری ساختمانی به مساحت ۲ هزار متر در خیابان بخارست به تصویب رسید. لازم به ذکر است که پیش از این، نظر مساعد محمدعلی افشانی شهردار تهران را در این خصوص گرفته ایم.
وی افزود: برای واگذاری کامل این ساختمان به شورای عالی استانها منتظر ابلاغ فرمانداری به شورای شهر هستیم و تا زمان اجلاس بعدی شورای عالی استانها، این ساختمان واگذار میشود.
الویری همچنین گفت: پس از واگذاری ساختمان کمیسیونهای شورای عالی استانها و دبیرخانه این شورا جانمایی میشوند، اما انتقال محل اجلاس این نهاد منوط به این است که آن ساختمان سالنی مناسب داشته باشد.
وی گفت: این ساختمان به مدت ۴ سال در اختیار شورای عالی استانها قرار میگیرد، اما باید با تخصیص بودجه عمرانی به این نهاد ساختمانی با معماری اسلامی-ایرانی و زیبنده برای شورای عالی استانها احداث شود.
رئیس شورای عالی استانها درباره بودجه شورای عالی استانها گفت: سال گذشته رقم بودجه شورای عالی استانها ۲۰ میلیارد تومان بوده است که در سال جاری این رقم به ۲۸ میلیارد تومان افزایش یافت، اما با توجه به اینکه برگزاری هر جلسه شورای عالی استانها بالغ بر ۳۵۰ میلیون تومان هزینه دارد و در پرداخت حقوق اعضا با مشکل مواجه هستیم، لذا باید این رقم حداقل دو برابر افزایش داشته باشد.
وی افزود: بودجه این نهاد باید از ذیل وزارت کشور خارج شود و تحت نظر مستقیم مجلس قرار گیرد.
الویری با بیان اینکه در طی ۶ ماه ۵ طرح به مجلس فرستاده شده است، گفت: طی جلسهای مقرر شد اعضای کمیسیون مربوطه در مجلس حضور یابند و از طرح خود دفاع کنند.
رئیس شورای عالی استانها با بیان اینکه در دوره مدیریت قبلی هیچ طرحی از شورای عالی استانها به تصویب مجلس نرسید، گفت: دلیل اصلی این موضوع عدم دفاع از طرح بود.
وی در پایان تصریح کرد: اصلاحیه لایحه مالیات بر ارزش افزوده، عضویت اعضای شوراهای شهر و روستا در شورای عالی برنامه ریزی و منع تبعیض در مورد کاندیدا شدن اعضای شورای شهر و روستا به عنوان نماینده مجلس یک شهر دیگر از جمله طرحهایی بود که به مجلس فرستاده شد.
انتهای پیام/