به گزارش خبرنگار حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آخرین خورشیدگرفتگی سال جاری میلادی در روسیه، بخش شمالی چین، مغولستان، شمال اروپا و شمال کانادا و اقیانوس اطلس شمالی قابل مشاهده است.
برای بسیاری از نقاط جهان، این آخرین شانس برای مشاهده یک خورشیدگرفتگی در سال جاری است.
این خورشیدگرفتگی روز شنبه، 11 آگوست مصادف با 20 مرداد 97 در بسیاری از کشورهای نیمکره شمالی زمین قابل مشاهده است، این آخرین خورشیدگرفتگی بزرگ سال جاری میلادی است.
طبق گزارش ناسا، خورشیدگرفتگی ابتدا در گرینلند و سپس در ایسلند، شمال اروپا، بیشتر قسمتهای شمال روسیه و بخشی از شمال چین، قابل مشاهده است. اگر آب و هوای صبحگاهی در این مناطق خوب باشد، این خورشیدگرفتگی ممکن است تبدیل به قابل مشاهدهترین خورشیدگرفتگی سال شود.
خورشیدگرفتگی در روسیه، بخش شمالی چین، مغولستان، شمال اروپا و شمال کانادا و اقیانوس اطلس شمالی قابل مشاهده است. طبق گفته ناسا، در نقطه اوج این خورشدگرفتگی، ماه حدود 73 درصد از خورشید را پوشش میدهد.
دیگر نقاط جهان که خورشیدگرفتگی به صورت جزئی در آنها قابل مشاهده است میتوان به هاربین چین، نووک در گرینلند و سئول کره جنوبی اشاره کرد.
طبق گزارش ناسا این خورشیدگرفتگی در ساعت 4:02 قبل از ظهر روز 11 آگوست به وقت منطقه زمانی شرقی آغاز میشود و در ساعت 5:46 دقیقه ماه حداکثر پوشش خود را در جلوی خورشید خواهد داشت.
خورشیدگرفتگی و ماه گرفتگی حدودا در هر 173 روز یک بار اتفاق میافتد و به آن گرفتگی فصلی گفته میشود.
در سال 2018، اولین ماهگر فتگی ملقب به ابرماه سرخ آبی در 31 ژانویه رخ داد و پس از آن یک گرفتگی در 15 فوریه به وقوع پیوست.
خورشیدگرفتگی 11 آگوست پایان این خورشیدگرفتگیها و ماهگرفتگیها را در سال جاری نشان میدهد. برای مشاهده و وقع این رویداد نجومی شما باید تا ماه ژانویه سال 2019 منتظر بمانید، رویداد نجومی بعدی نیز یک سوپرمون یا ابرماهگرفتگی خواهد بود.
گفتنی است؛ در حالی امروز، 20 مرداد ماه خورشیدگرفتگی (کسوف) جزئی رخ میدهد که تنها ساکنان شرق آسیا و آمریکا شانس مشاهده آن را خواهند داشت و در ایران قابل مشاهده نیست.
انتهای پیام/